De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte."— Transcript van de presentatie:

1 Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte.

2 Tekorten Door onevenwichtige voeding kunnen tekorten van vitaminen en mineralen ontstaan.

3 Gezonde situatie Bij een evenwichtige voeding is het lichaam in balans
Iemand die volledig in evenwicht is, zal weinig of geen ziektes en klachten hebben

4 Gezonde baby Als een zwangere vrouw volledig in evenwicht is
Dan zal haar baby zich lekker voelen En zich snel en voorspoedig ontwikkelen

5 Situatie met tekorten Door de opbouw van tekorten in de mineralen en vitaminen huishouding, kan de vrouw niet meer optimaal functioneren.

6 Effecten van tekorten Intoleranties en/of allergieën voor bepaalde voedingsproducten Overgevoeligheden voor stoffen (huismijt, stuifmeel etc.) Slechte motoriek, laat lopen, kruipen e.d. Sneller vatbaar voor allerlei ziekten Extreem veel huilen, huilbaby's Zwangerschapssuiker, hoge bloeddruk, vochtophoping, moeizame bevalling

7 Overdragen van tekorten
Aangezien de foetus slechts dezelfde mineralen en vitaminen aangeboden krijgt als de moeder eet, bouwt de foetus dezelfde tekorten op als de moeder tijdens een zwangerschap De baby ‘erft’ bij de geboorte de tekorten van de moeder en daarmee haar ‘klachten’.

8 Tekorten worden overgedragen bij de geboorte.
Tekorten overdracht Tekorten worden overgedragen bij de geboorte.

9 Borstvoeding Als de baby na de geboorte gevoed wordt via de borst dan:
Zullen de tekorten van de zuigeling gedurende deze periode evenredig toe- of afnemen met de tekorten van de moeder.

10 flesvoeding Als de baby wordt gevoed met de fles dan kan de baby afhankelijk van de opgebouwde tekorten: allergische reacties vertonen op diverse soorten voeding allergische reacties vertonen op koemelk

11 Welke flesvoeding? Er bestaat een grote verscheidenheid aan soorten en merken babyvoeding. U kunt natuurlijk al deze voedingen uitproberen en proefondervindelijk de juiste uitzoeken. Maar of de baby dit plezierig zal vinden is de vraag. En bent u er dan zeker van dat de tekorten dan wel gelijk blijven of afnemen?

12 Aanvullen van tekorten
Om de bestaande tekorten bij u en uw kind op te heffen is het belangrijk dat: U uw eetgewoonten aanpast De juiste mineralen en vitaminen als supplement bij uw voeding neemt in de juiste verhouding U niet op eigen houtje iets gaat slikken, zonder een deskundige te raadplegen. Zomaar vitamines en mineralen nemen is zeer gevaarlijk.

13 Testen Ans Schulz heeft een testmethode ontwikkeld die tevens toegepast kan worden op zuigelingen en u de optimale combinatie aangeeft van: de juiste voeding en de juiste combinatie en hoeveelheid van mineralen en vitaminen

14 Tekorten worden opgeheven
Na enkele weken Tekorten worden opgeheven

15 Voorlichting en cursussen
L’EPEE D’OR Voorlichting en cursussen BEL: FAX: Molenweg 23 6071 VX Swalmen Voedingsadviezen en voorlichting voor: Zwangere vrouwen Jonge moeders Baby's Kinderen


Download ppt "Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte."

Verwante presentaties


Ads door Google