Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Advertisements

Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Bestemming God eren ….
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Welkom in deze kerkdienst
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
ISRAËL Romeinen 11.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Welkom in deze kerkdienst
Protestantse gemeente
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Welkom in de samenkomst
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Zingen Vers 1 Jeruzalem, de Godsstad hier beneden,
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Voorganger: Ds. M. Reinders Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist:
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Voorganger: drs. B. Wiegman Organist: Erik Nijzink
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
Transcript van de presentatie:

Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers Zondag 8 november 2015 Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers

Mededelingen van de kerkenraad

Psalm 145, vers 3 en 5

Lied 130c, vers 1, 2 en 3

Gebod: Marcus 12 : 28 – 31 28 Een van de schriftgeleerden die naar hen geluisterd had terwijl ze discussieerden, en gemerkt had dat hij hun correct had geantwoord, kwam dichterbij en vroeg: ‘Wat is van alle geboden het belangrijkste gebod?’ 29 Jezus antwoordde: ‘Het voornaamste is: “Luister, Israël! De Heer, onze God, is de enige Heer; 30 heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.” 31 Het op een na belangrijkste is dit: “Heb uw naaste lief als uzelf.” Er zijn geen geboden belangrijker dan deze.’ 

Bijbellezing: Psalm 87

1-2 Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting op de heilige bergen. 3 Van u wordt met lof gesproken, stad van God.  4 ‘Ik noem Rahab en Babel mijn getrouwen. Filistea, Tyrus en Nubië zijn alle hier geboren.’ 5 Met recht kan men van Sion zeggen: ‘Welk volk ook, het is hier geboren, de Allerhoogste houdt Sion in stand.’

6 Bij de namen van de volken schrijft de HEER: ‘Dit volk is hier geboren.’  7 En dansend zingen zij: ‘Mijn bronnen zijn alleen in u.’

Psalm 87, vers 1 en 2

Bijbellezing: Romeinen 11 : 25 - 36

25Er is, broeders en zusters, een goddelijk geheim dat ik u niet wil onthouden, omdat ik wil voorkomen dat u op uw eigen inzicht afgaat. Slechts een deel van Israël werd onbuigzaam, en dat alleen tot het moment dat alle heidenen zijn toegetreden. 26Dan zal heel Israël worden gered, zoals ook geschreven staat: ‘De redder zal uit Sion komen, en wentelt dan de schuld af van Jakobs nageslacht. 

27Dit is mijn verbond met hen, wanneer ik hun zonden wegneem 27Dit is mijn verbond met hen, wanneer ik hun zonden wegneem.’28Ze zijn Gods vijanden geworden opdat het evangelie aan u kon worden verkondigd, maar God blijft hen liefhebben omdat hij de aartsvaders heeft uitgekozen. 29De genade die God schenkt neemt hij nooit terug, wanneer hij iemand roept maakt hij dat niet ongedaan. 

30Zoals u God eens ongehoorzaam was, maar door hun ongehoorzaamheid Gods barmhartigheid hebt ondervonden, 31zo zijn zij nu ongehoorzaam om door de barmhartigheid die u ondervonden hebt, ook zelf barmhartigheid te ondervinden. 32Want God heeft ieder mens uitgeleverd aan de ongehoorzaamheid, opdat hij voor ieder mens barmhartig kan zijn.

33Hoe onuitputtelijk zijn Gods rijkdom, wijsheid en kennis, hoe ondoorgrondelijk zijn oordelen en hoe onbegrijpelijk zijn wegen. 34‘Wie kent de gedachten van de Heer, wie was ooit zijn raadsman? 35Wie heeft hem iets gegeven dat door hem moest worden terugbetaald?’36Alles is uit hem ontstaan, alles is door hem geschapen, alles heeft in hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. Amen.

Psalm 87, vers 3 en 4

De kinderen gaan naar de Kindernevendienst terwijl we samen zingen:

Wij geven Gods verhalen door: en wie zich openstelt  ervaart misschien een beetje licht door wat er wordt verteld.

3. Straks zoeken wij elkaar weer op en elk heeft zijn verhaal 3. Straks zoeken wij elkaar weer op  en elk heeft zijn verhaal. het licht verbindt ons met elkaar: het is voor allemaal.

Lied 997

Collecte

Lied 386

Slotlied: Lied 425

Tot ziens en een prettige zondag