SOCIAL RETURN SERIOUS GAME voor iedereen die social return serieus op de kaart wil zetten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Over Diversion Bureau voor maatschappelijke innovatie
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Het verbinden van Kwaliteiten Reactie Ben Fruytier
20 jaar Wereldwijd verbonden. Luisterend Dienen opgericht in vanuit de Nederlandse Hervormde Kerk (commissie Werelddiaconaat) 20 jaar Luisterend.
Ondernemen in de praktijk
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Spelleiders: Vul namen in Datum: X XX 2009, uur Game Professioneel Opdrachtgever- en Opdrachtnemerschap.
Visie op Meedoen Cliënten doen optimaal, vanuit hun eigen kracht mee in de samenleving. Hierdoor ontstaat een beter zelfbeeld en een betere kwaliteit van.
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
Moet je nog boontjes Een introductie tot ixtor Mens & Werk. Met kennis, passie , lef en nieuwsgierigheid werken wij keihard voor U.
Sint-Michielsdag 25 september 2013.
Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
Efficiënt besturen in de social profit
SOCIAL RETURN: BELEID EN PRAKTIJK IN NEDERLAND
Eindmeting proeftuin Wmo Symposium ‘Samen met elkaar’, 31 oktober 2007.
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Evaluatie van re-integratiebeleid Paul van der Aa RSO-O&BI Presentatie 22 maart 2013.
Peter Brouwer Onderzoek naar de maatschappelijke meerwaarde van WZSW WZSW – Waar Zit Sociale Waarde?
Hoofdstuk 4 Nederland: stedelijke gebieden Paragraaf 5 t/m 8
Hoe geef je organisatie ontwikkeling echt vorm?
Regionale samenwerking rondom jongeren Ton EimersMichiel van der Grinten.
Presentatie Namens de werkgroep: Peter Budel Utrecht
Dementie Zorg voor later, nu Joan Veldhuizen Hein van der Reijden.
Mentoring, koersen op kansen1 De school als spin in het Mentoring-web OMO sg Tongerlo Roosendaal.
1/9 2/9 INHOUD Wat is een referendum precies? Wie zijn de kandidaten? Wat zijn de voordelen van zo’n burgemeestersreferendum? En wat de nadelen? Conclusie.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
 Drs. Onderwijskundige Rijksuniversiteit Groningen Loopbaan:  2008: RMO (Raad Voor Maatschappelijke Ontwikkeling) in Den Haag  2009: ECBO (Landelijk.
Game concept Samenvatting hoofdstuk 20 & 21. De waarde van esthetiek Het kan spelers aan trekken die het spel anders niet hadden gespeeld Het kan jouw.
Samen goed eten Amstelmeerschool, januari 2008.
Wat betekent de nieuwe Participatiewet voor u als ondernemer?
Hoe word jij onderdeel van HET SUCCES? DOE DE TEST HET SUCCES van Den Bosch.
Beleidsinformatie Jeugd
Abel Malschaert. PARTICIPATIESAMENLEVING DECENTRALISATIES Meer taken komen bij gemeente te liggen op gebied van sociale zekerheid, werk en maatschappelijke.
Faunapassage. VAN PROBLEEM NAAR OPLOSSING Verleden >> Heden >> Toekomst? HELP.
Huiswerk maken Uw kind helpen bij het maken van schoolopdrachten.
Bijeenkomst over pilot functiecreatie Jobbanking via de sociale economie bijeenkomst over pilot functiecreatie Hartelijk welkom! Mary van de Looij & Bert.
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
© Henk Diepenmaat Actors Procesmanagement BV Zeist the Netherlands Kansrijke aanpakken in energiebesparing “Draaimolens op het.
WerkWaard Samen werken aan werk WerkWaard verbindt bedrijven die gemotiveerd personeel zoeken aan kandidaten die deze arbeid kunnen leveren
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
Watercoalitie Samenwerken aan Water en de Watercoalitie Peter Regoort 1watercoalitie.nl | november 2015.
Project Serious Games Hogeschool Rotterdam – Mediatechnologie en Libanon Lyceum Rotterdam – Technasium In samenwerking met de Openbare Montessorischool.
Wie ben ik? Jan Zuur 51 jaar Docent-Coach Applicatie ontwikkeling en ICT-B Regisseur examinering In afrondende fase van Master Learning and Innovation.
Wjk.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
1 Cultuur Profielen & Programma’s GEDRAG Visie op leiderschap persoonlijke beleving business strategie transfer.
In gesprek met zorgprofessionals Netwerkdag BVN 2 juni 2012 Marga Schrieks, Greta Antuma.
MODERN BOEREN OP OUDE HOEVES even voorstellen 3 partners proces; nieuwe samenwerking expeditie ruimte.
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Instrument of houding? Implementatie van regionaal en lokaal integraal volksgezondheidsbeleid.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Auteur: Felicie van Vree, Susan van Klaveren Datum: 4 februari 2010 Van AWBZ naar Wmo: zoeken naar nieuwe vormen van ondersteuning Susan van Klaveren en.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Inkoper ontmoet ondernemer MVO: Het moet wel van twee kanten komen Petra Oden, Lector Juridische Aspecten van de Arbeidsmarkt.
AtyJean & Kracht On Tour Samen on Tour in Goes op 12 oktober 2016.
Resultaat in de Raad basispresentatie
ViaVia Info-presentatie
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
Wegen van waarden en randvoorwaarden
HELP! Beren op de omgevingsweg
Onderzoek naar de maatschappelijke meerwaarde van WZSW
Onderhandelen: een kunst apart
Spelregels Digitale stad
Marja Comajta Alkmaar, 16 oktober 2017
Staf Depla Van Poeljelezing
De Sensatie van een Goed Leven Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking Samen ontwikkelen van een ‘zorgtraject’ voor begrip.
Transcript van de presentatie:

SOCIAL RETURN SERIOUS GAME voor iedereen die social return serieus op de kaart wil zetten

ARGUMENTENSPEL VOOR IEDEREEN DIE SOCIAL RETURN SERIEUS OP DE KAART WIL ZETTEN Is uw bestaande aanpak social return toe aan een nieuwe impuls? Staat u op het punt social return te introduceren? Wilt u een bestaande aanpak uitbreiden? Zoekt u breder draagvlak voor uw social return instrument? Wilt u een andere kijk op de samenwerking? GEMEENTE WONINGCORPORATIEZIEKENHUIS PROVINCIE ONDERWIJSINSTELLINGWATERSCHAP MINISTERIE WERKGEVERSERVICEPUNT WERKBEDRIJF

SOCIAL RETURN IS … Een methode om extra maatschappelijk rendement te creëren in publieke projecten Een fijn samenspel tussen publieke opdrachtgevers en bedrijfsleven De lokale arbeidsmarkt stimuleren

SPELOPZET SERIOUS GAME Je wordt als speler uitgedaagd om in de huid van een ander te kruipen Leg je kaarten op tafel en maak duidelijk wat jij belangrijk vindt Vorm je een beeld van wat kan en wat moet In het spel leer je elkaar kennen Creëer een beeld van hoe je nog beter kan samenwerken

SPELFILOSOFIE Een fictieve casus Spelenderwijs ontdekken Iedereen vanuit andermans rol Alle belangen op tafel Meerwaarde creëren voor iedereen

PRAKTIJKERVARINGEN MET HET SPEL “Verschillende belangen komen goed boven tafel. De agenda achter de agenda blijft achterwege. Het spel: begrip voor elkaar, een open sfeer, waarin partijen samenwerken en oplossen.” Menzo Kwint, medeoprichter Changing Games “Het gaf ons de mogelijkheid om het onderwerp vanuit een ander oogpunt te bekijken. Hierdoor kwamen we er achter dat het ons helemaal niet duidelijk is wat een SW-bedrijf precies doet. Je moet echt werken aan de onderlinge relaties. Daardoor ontstaat een langdurige vertrouwensband, die echt onontbeerlijk is om Social Return een vaste plek in alle organisaties te geven.” Karin op ‘t Hoog projectleider, Nina Viegers manager vastgoed, woningcorporatie WonenBreburg GEMEENTE WONINGCORPORATIEZIEKENHUIS PROVINCIE ONDERWIJSINSTELLINGWATERSCHAP MINISTERIE WERKGEVERSERVICEPUNT WERKBEDRIJF

HET SPEL SPELEN? Neem contact op met een van de spelontwikkelaars: Jasper ten Hoonte | ProVijf| | Jasper van der Wal | Vannimwegen | | GEMEENTE WONINGCORPORATIEZIEKENHUIS PROVINCIE ONDERWIJSINSTELLINGWATERSCHAP MINISTERIE WERKGEVERSERVICEPUNT WERKBEDRIJF

OVER DE MAKERS Vannimwegen en ProVijf ontwikkelden een serious game gericht op de praktijk van social return. Een inspirerend spel gericht op beslissers, beleidsmakers en uitvoerders. Vannimwegen richt zich op de beleidsmatige kant van social return van strategie tot en met pilotproject. ProVijf werkt aan de praktische implementatie ervan met zijn contractmanagement webapplicatie WIZZR. Wij werkten aan succesvolle social return in opdracht van: gemeente Amersfoort Baanbrekers Casade gemeente Den Haag Diamant-groep gemeente ‘s- Hertogenbosch IBN SBCM Sité Woondiensten Talis Tiwos UW Reïntegratie Vieya WeenerXL WonenBreburg WSD Zayaz