‘Mixed up piles’.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gesprekjes….
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Opkomen voor jezelf.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
De Slippertjes.
Gods verborgen glans.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Loverboys.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Zomaar een kaartje.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Thema voor vanavond is:
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Geluid aan.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
“Geef en je zal gegeven worden.”
Voor Aranka... Van Aart.
Mijn verjaardag..
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Om soms eens dieper over na te denken
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Een voorbeeld dat navolging verdient
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Transcript van de presentatie:

‘Mixed up piles’

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 1. Ik ben een zachtaardig persoon, die probeert het beste uit het leven te halen. Ik geniet van alle kleine én grote dingen die ik doe, maar soms gaan er wel eens dingen fout. Dat voorkom je niet natuurlijk, daar ben je mens voor, toch? Ik heb namelijk mijn vrouw bedrogen en daar heb ik tegen haar niets over gezegd. Ik heb er zelf wel veel spijt van en ik heb aan God vergeving gevraagd, maar of dat genoeg is…?

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 2. Mijn naam is Herman, zoon van Jan. Ik ben berucht en iedereen is bang voor mij! Haha! Ik geniet van mijn macht. Ik kan geld afhandig maken van iedereen en het interesseert me niet of ze arm of rijk zijn, aardig of gemeen. Ik vind geld ontzettend belangrijk, misschien wel het belangrijkste wat er is! Ik heb niet echt vrienden, want niemand vindt me echt aardig. Ik steel namelijk van iedereen en ik heb ook al een paar keer mensen vermoord om er zelf beter van te worden. Spijt? Ha! Spijt is voor watjes! Ik doe niet aan spijt!

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 3. Ik ben Robin, en ik stel rechtvaardigheid hoog in het vaandel. Ik steel van de rijken en geef aan de armen. Wat moet die koning met zoveel geld?! En neem nou die Herman, die zoon van Jan. Die probeert zichzelf alleen maar te verrijken door anderen te bestelen en zelfs te vermoorden! Ik strijd voor rechtvaardigheid! Ik vind dat iedereen gelijke rechten heeft, iedereen heeft recht op genoeg geld om van te leven en dus vind ik het gerechtvaardigd om te stelen van de rijken. Spijt? Waarom zou ik spijt hebben? Ik help juist mensen, die rijke schoften worden er echt niet minder van!

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 4. Ik ben Maria. Jazeker, ik ben genoemd naar de moeder van Jezus. Zij was heel zachtmoedig en lief, dat ben ik ook! Dat zegt iedereen ook altijd. Ik heb veel vriendinnen, iedereen vindt mij lief. Ik vind het belangrijk om voor anderen te zorgen en mijn leven aan anderen en aan God te wijden. Daarom ben ik ook naar het klooster gegaan. Ik ben non geworden om voor anderen te kunnen zorgen die het zwaarder hebben dan ik. Geld heb ik niet nodig en ik heb ook niet zoveel kleding. God zorgt immers wel voor mij? Ik vind dat veel belangrijker dan rijk zijn. Ik hou van iedereen en heb ook het beste met iedereen voor. Dat heeft God mij bevolen en ik hou me daaraan omdat ik van Hem en dus ook van alle mensen houd.

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 5. Mijn naam is Sofie en ik ben heel erg verliefd op een jongen uit het dorp. Ik weet dat ik eigenlijk niets mag doen met hem voor het huwelijk, maar ik heb toch met hem geslapen. Ik schaam me heel erg, ik durf het niet aan iemand te vertellen. Ik denk dat de mensen mij veroordelen, maar zelf weet ik eigenlijk niet wat ik fout heb gedaan. Ik hou toch van hem en hij toch van mij? Ik wil wel met hem trouwen, maar mijn ouders vinden hem niet goed genoeg voor mij. Het is maar een eenvoudige jongen en ik kom uit een rijk gezin. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik heb er niet echt spijt van, maar ik denk ook niet dat het goed van me was...

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 6. Hoi, ik ben Beatrijs. Ik heb geen familie meer en ik kan eigenlijk niets. Ik heb nooit geleerd hoe ik goed voor mezelf moet zorgen. Ik kan eigenlijk maar één ding: mijn lichaam verkopen. Ja ik weet het, het is vreselijk, maar ik moet toch eten, ik heb geen keuze! Ik schaam me heel erg en ik weet dat het niet goed is. Ik denk ook dat ik hiervoor gestraft ga worden door God, maar ik kan er toch niets aan doen? Ik heb immers helemaal niemand...

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 7. Ik ben Floris, ik ben al een oude man. Ik denk dat ik binnenkort doodga, mijn krachten nemen steeds meer af. Ik heb wel eens iemand vermoord en daarom ben ik bang voor de dood. Iemand kwam zomaar ons huis binnenvallen en dreigde mijn vrouw te verkrachten. Ik werd woest en heb hem in elkaar geslagen. Ik schrok er zelf van toen hij dood op de grond lag… Ik weet niet zo goed wat ik moet doen nu. Ik bid steeds tot God of Hij me wil vergeven, maar ik ben bang dat een moord veel te erg is om nog in de hemel te kunnen komen...

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 8. Ik ben maar een eenvoudig meisje. Ik werd door mijn ouders uitgehuwelijkt aan een vreselijk rijke maar oh zo lelijke oude man, maar ik werd verliefd op iemand anders. We besloten om samen weg te lopen. Onze familie wil ons niet meer zien, want ze staan natuurlijk niet achter onze relatie… Maar wij leven wel gelukkig samen! Liefde is toch alles wat telt?

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 9. Ik durf niet te vertellen hoe ik heet, hoor. Ik heb namelijk iets vreselijks gedaan. Ik heb mijn kind verlaten. Ik kon echt niet voor hem zorgen, ik ben zo arm en ik wilde helemaal niet zwanger worden… Ik heb er zo’n spijt van, ik hoop dat God mij wil vergeven… Als ik nog een kindje krijg zal ik heel goed voor hem of haar zorgen! Ik zal nooit meer zoiets vreselijks doen en heel erg voor God gaan leven! Dan moet Hij me wel vergeven, toch?

Links: hemel, rechts: hel midden: vagevuur 10. Nou, ik kan zelf geen kinderen krijgen en toen vond ik ineens zo’n klein kindje op straat. Een schattig jongetje! Ik had niemand om voor mij te zorgen en me te helpen in het huishouden, dus het kwam mooi uit. Ik heb hem meegenomen en ik laat hem nu lekker alles doen in huis! Heerlijk, zo’n kind dat voor je zorgt. Ik kan lekker de hele dag met de buurvrouw kletsen en lekker achterover zitten. Mijn man werkt heel hard en verdient het geld en het kind? Het kind doet alles voor mij: wassen, strijken, mij wat te drinken brengen, schoonmaken.. Heerlijk! Ik raad het iedereen aan!