Europascouts Nederland

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opgewekt.
Advertisements

Prima Pleegzorg Op volle kracht vooruit! 12 juni 2012
De nieuwe werkelijkheid
DoeMeeDienst Groeigroepen 15 september 2013 Thema: Leven door de Geest.
1e Hilversumsche Groep Kaderweekend 29 / 30 november 2003 Verkenners Scouting Hilfertheem Hilversum.
Jongeren, natuur en mobiele telefoons
Welkom bij Scouting Someren Wie wij zijn en wat wij doen.
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
Welkom bij Leefstijl.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Gedrag Spiritualiteit GOD Identiteit eigen vrije wil geweten
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Providerscourse: train the trainer Europees project Hear Me. Aly Gruppen, onderzoeker Lectoraat PMO september 2011.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar in Bergambacht: Hoe komen we bij elkaar in het vizier?
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN
Mijn presentatie.  Enquête  Impressie  Indeling jeugdleden  Hoogtepunten seizoen  Waarom?
Scouting Academy.
Godsdienst.
NATUUROUDERS Provincie West-Vlaanderen Dienst NME
Opbouw Wat is Rotaract Organisatie Praktijk Commissies Afsluiting Rotaract met elkaar, voor elkaar! ROTARACTROTARACT.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Echt of nep?.
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter?
Wat is MaS? MaS staat voor Maatschappelijke Stage
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 april 2014 “Groot is de Heer, hem komt alle lof toe. In de stad van onze God, op zijn heilige berg …” (Psalm.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Kindermoment.
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
Spreekbeurt Josefien Boonen
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN INFORMATIEAVOND. Agenda 1. Welkom / Even voorstellen 2. Leeftijd categorieën en trainingen 3. Begeleiding 4. Wat als je lid wordt!
B raves A mbitie L iefde L eren S ucces
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
Mij een zorg!?.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Ontdek Scouting!.
Jezelf kort voorstellen.
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
ALS EEN HERT VERLANGT……
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Thema voor vanavond: Je ouders
 Wie heeft er hyves?  Hoe vaak zit je er op?  Schelden op Hyves hoort er nu eenmaal bij, iedereen doet dat, ik ook.
WOENSDAG 10 OKTOBER Even voorstellen….. -Karen Tijink, docente Engels, coördinator van het project -Femke Loef, docente maatschappijleer -Gemma.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
INTERVIEW. Hallo, Ik ben juf Isabelle. Ik geef les in het 1 ste leerjaar van de Sint-Stevensschool.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Learn & Share bijeenkomst School en wijk verbonden Beatrixtheater, Utrecht 17 september 2015.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
Projectgroep deskundigheidsbevordering Meerjarenbeleid Kerndoel 5.2. Het ontwikkelen van een nieuw systeem van deskundigheidsbevordering, dat uitgaat.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben.
Workshop christelijke politiek Gegeven door:. Doel van de avond Een objectief beeld van Nederlandse christelijke partijen en hun standpunten. Discussie.
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog.
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Jeugd Bekrachtigings Programma Stralen in een nieuwe wereld
Zelfvertrouwen en eigen verantwoordelijkheid?
Zelfvertrouwen en eigen verantwoordelijkheid?
Mijn spreekbeurt gaat over
Startblokken vanaf 0 ! Ontwikkelingsgericht werken
Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië
Zorg voor eenzame ouderen in Moldavië
NDC Goirle wandelt!.
Transcript van de presentatie:

Europascouts Nederland

Inhoud Presentatie Wie zijn wij? Europascouts - De Europese Scoutingbeweging Wie zijn de oprichters van Scouting en Europascouts? Wat is de meerwaarde van Europascouts? De takken van de Europascouts Europascouts in Nederland Den Haag - welpen, welpinnen, verkenners en gidsen Uitbreiding naar andere regio’s Ook bij jou in de buurt? Organisatie en training Organisatie van Europascouts Training van de vrijwilligers

Wie zijn wij? Alban Reboul Salze – Verantwoordelijke Europascouts Nederland sinds december 2014 en vader van 4 kinderen Ciska de Wit – 5 Jaar ervaring als leidster bij de welpinnen in België, nu nationaal commissaris welpen Mathilde Loury – nationaal commissaris gidsen

Europascouts De Europese Scoutingbeweging

Wie zijn de oprichters van Scouting en Europascouts? Baden Powell (1857 – 1941) Brownsea (1907) - Scouting for Boys Vader Jacques Sevin s.j. (1882-1951) Scouting vanuit christelijke spiritualiteit

Wat is de meerwaarde van Europascouts? Buiten in de natuur en geworteld in de realiteit Ondersteunt de opvoeding in het gezin Gebaseerd op vertrouwen vanuit de belofte Internationale orientatie - een Europese familie Christelijke waarden, normen en spiritualiteit Wat zijn de achterliggende doelen? Gezondheid Realiteitszin Groei van de persoonlijkheid Dienstbaarheid Verbondenheid met God

De takken van Europascouts welpen verkenners voortrekkers (8 tot 12) (12 tot 17) (17+) welpinnen gidsen voortreksters

Welpen en welpinnen (8-12 jaar) Wij doen ons best! Centrale rol van de leiders en leidsters: Akela en assistentleiding Groei: lid worden van de groep, belofte afleggen, 1ste en 2de ster (op mij kun je rekenen), badges (je talenten ontwikkelen) De wereld ontdekken in de gelukkige familie, waar iedereen een rol speelt

Scouts en gidsen (13-17 jaar) Steeds paraat - Semper Parati Patrouilleleider heeft de leiding (16-17 jaar) Echte verantwoordelijkheden in een kleine groep Progressie tot een betrouwbare, competente jongere (specifieke verantwoordelijkheden, 2de en 1ste klas, badges) Zomerkamp Scoutswet en belofte Ik beloof op mijn erewoord, met Gods genade en naar best vermogen, God, Kerk, koning, land en Europa te dienen, mijn naaste te helpen in alle omstandigheden en de scoutswet na te leven.

Voortrekkers en voortreksters (17+) Dienen Een leven van dienstbaarheid kiezen Deelnemen aan echte uitdagingen (fysiek, technisch, projecten …) Actie en contemplatie

Europascouts in Nederland

Den Haag – welpen, welpinnen, verkenners en gidsen Midden 2014: Besluit om Internationale Europascouts groep in Den Haag te starten September 2014: Europascouts Den Haag start met een welpentak September 2015: Europascouts Den Haag breidt uit met drie nieuwe takken: welpinnen, verkenners en gidsen

Uitbreiding naar andere regio’s Europascouts Den Haag groeit - de meerwaarde van Europascouts spreekt ouders en vrijwilligers aan December 2014: Europascouts Nederland wordt opgericht Oktober 2015: erkend als waarnemend lid van UIGSE (de Europese koepelorganisatie van de Europascouts) In verschillende regio’s zijn voorbereidingen gestart voor nieuwe Europscouts-afdelingen

Ook bij jou in de buurt? We zoeken: Een groepsleider (met steun van een groep ouders) Een takleid(st)er (met vrienden die hem of haar assisteren) Een priester die de leiding (en kinderen) spiritueel ondersteunt Belangstelling om vrijwilliger te worden? Neem contact op met Europascouts Nederland. Spreekt Europascouts jou aan? Meld je (kind of kinderen) aan om kennis te maken met Europascouts!

Organisatie en training

Organisatie van Europascouts 4 x 6 = 24 welpen 8-12 jaar 8 x 5 = 40 verkenners 12-17 jaar voortrekkers 18+ Patrouilleleider (16-17 jaar) Voortrekkersleider Akela (welpenleider) met minimum 2 assistenten Troepleider met minimum 3 assistenten Religieus begeleider van de groep Groepsleider & assistenten Pedagogische begeleiding voor welpenleiding Vereniging Pedagogische begeleiding voor verkennersleiding Pedagogische begeleiding voor voortrekkersleiding UIGSE

Training van vrijwilligers Mogelijkheden Leiders en leidsters (18+) komen naar de groepen in Den Haag voor ‘on the job’ ervaring, krijgen training en worden gecertifieerd Leiders en leidsters (18+) krijgen training en certificering in Belgie

Meer informatie Alban Reboul Salze +31 6 25 56 18 64 Mathilde Loury +31 6 52 72 32 40 europascout.nl@gmail.com Ciska de Wit +31 6 28 42 81 99 Europascouts Nederland: http://europascouts.nl Europese koepelorganisatie: http://uigse-fse.org/