“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Juli 2013.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Christengemeenschap De Goede Herder
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
OPGERUIMD LEVEN (vanuit vergeving).
Woord van Leven Augustus 2013.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Woord van Leven April 2014.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Welkom in deze kerkdienst
Woord van Leven Mei 2011.
Het wassen van voeten.
GENADE in huis Kolosse
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Echt of nep?.
‘voor de kinderen’.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Gondel of roeiboot?.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Welkom op TOV!.
Leven als Christus.
VREDE.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Ik wil jou van harte dienen
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Woord van Leven Juli 2014.
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
Niets zonder Gods zegen
Vader….
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
in Nieuw-Testamentisch perspektief
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Beelden van de kerk.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
We lezen Genesis 1: Genesis 9: 6 Mattheus 5: Johannes 3: De preek gaat over Zondag 40 ‘Zuinig zijn op het leven!’ Alle liederen.
Herderlijke zorg – Zorgdragen voor elkaar
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Kleren maken de man.
Transcript van de presentatie:

“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!” Kolossenzen 3:14

Het hele huisgezin van God wordt aangesproken!

De sleutel voor dit gedeelte: “Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft …” Kolossenzen 3:12a “De Heer heeft ons vergeven” Kolossenzen 3:13

… die van genade mag leven!” Het Bijbelse mensbeeld: “Ik ben een zondaar … … die van genade mag leven!” Dit kan je enorm helpen! Somber? Realistisch! Vergeet de genade niet! Je staat op de zelfde ‘hoogte’ als iedereen

“Een zondaar die van genade mag leven!” Geeft ruimte om: te verdragen te vergeven Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft (vers 13)

Verdragen en vergeven Geen tussenopmerking maar concrete uitwerkingen! (…) Kleed je in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld door elkaar te verdragen en ruimhartig te vergeven als iemand een ander iets te verwijten heeft (zoals ook Heer jullie vergeven heeft, zo ook jullie) en bovenal in de liefde. 1 Kor. 13: de liefde verdraagt alles en vergeeft alles

Bijbelse liefde: apagè Belangeloos niet op zichzelf gericht Zoek de ander en diens belang. Offert zicht op, cijfert zich weg Zoals Jezus deed. Zo wil God dat wij ook elkaar liefhebben!

Apagè in het huwelijk Mannen, heb uw vrouw lief [agapè], zoals Christus de kerk heeft liefgehad [agapè] en zich voor haar heeft prijsgegeven om haar te heiligen, haar te reinigen met water en woorden en om haar in al haar luister bij zich te nemen, zodat ze zonder vlek of rimpel of iets dergelijks zal zijn, heilig en zuiver. Zo moeten mannen hun vrouw liefhebben [agapè], als hun eigen lichaam. Efeziërs 5: 25-28

Verdragen Sommige problemen zijn het waard ze aan de orde te stellen, zodat je tot een oplossing kunt komen. Andere kun je maar beter laten rusten. Niet zo belangrijke dingen zullen door de tijd vanzelf overwaaien. Je blaast ze zo weg. En dat is beter dan ze ‘op te blazen’.

Vergeven Ruimhartig Niet alleen als de ander er om vergeving gevraagd heeft. [NB: in sommige situaties is dit wél vereist!] De Heer heeft jou immers ook zomaar vergeven

Jezus uitstralen in een gebroken wereld: Verdragen niet opspelen. niet laten escaleren. je rust bewaren. het er eventueel later over hebben. Vergeven Niet alleen als erom gevraagd is Basishouding voor een christen!

Huwelijk en gezin als oefenplaats [en familie- en vriendenkring; gemeente] Als het daar niet gebeurt – waar anders?

Vit niet op je kinderen! Vaders, maak uw kinderen niet verbitterd, maar vorm en vermaan hen bij het opvoeden zoals de Heer dat wil. (Efeziërs 6: 4) “er is nog nooit iemand ziek geworden of dood gegaan als gevolg van oprechte complimenten en bemoedigende woorden. Maar wie zou kunnen tellen hoeveel gewonde harten, vermoeide zielen of verwarde geesten het gevolg zijn van een gebrek aan bemoediging en positieve woorden?”

Bid voor elkaar! Je partner Je kind(eren) Van bidden verandert je eigen houding! En dank God vooral ook voor die ander!

“Ik wil jou van harte dienen en als Christus voor jou zijn” Zing het elkaar maar toe: “Ik wil jou van harte dienen en als Christus voor jou zijn”