vrijheid Innerlijke vrijheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
“In balans” met sociale netwerken
Diverse vogels en spreuken Niet klikken.
Ontmoeting van mens tot mens.
Intentie veranderen door bewustzijn
De beroemdste persoon die er is …
Waarom ben ik hier op aarde?
Wat is wijsheid Terugblikje Weten dat je niets weet: en toch een goede keuze maken Pauze Gesprek: Beslissen zonder dé Waarheid Afsluiting We hoeven niet.
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Herstelondersteunende zorg
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Wat maakt het leven zinvol?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Zomaar een kaartje.
muzikale bewerking van
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Benieuwd naar wie ik ben ...
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Diep in mijn hart Muziek Send my an Angel.
Media en Creativiteit 6 - Identiteit Hogeschool – Media aan de Maas Jaar 2 – Periode 2 – Les 4 Ik, wij en de rest Jij in het grotere geheel.
Lieve vriend(in)!.
Oud en wijs.....
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Boudewijn De Groot Verdronken Vlinder.
Geluid aan.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
toch via altijd dagen september afgelopen wordt opgelost m'n dus.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Wie ik ben.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
met de genegenheid van iemand die dat ook is
Voor Aranka... Van Aart.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Mindfulness.
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Hoe gaat het verder na Bethel?
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Orchies met.....spreuken De orchideeënfamilie is één van de
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Wat een waarheid schuilen er in deze woorden
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Gods aanwezigheid ontdekken
Denken in mogelijkheden
‘Mixed up piles’.
Wij ziin oud, maar voelen ons jong !!
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
Puberen Je gaat alsmaar meer dingen uitproberen, van laat thuis komen, naar het bombarderen/smijten met knuffelberen Nu is dat wel wat overdreven, maar.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Waar je woont op deze wereld.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Transcript van de presentatie:

vrijheid Innerlijke vrijheid. Een ervaringsdeskundige is waar in onzin: deskundig zijn is relatief.

Tijd. Harmonie vinden in mijn leven. Mijn leerschool. Innerlijk vrij worden. Herstellen in kracht. Kracht kan zijn humor maar ook verdriet. Ik ging bijna onder. Ik dacht: “hier kom ik nooit meer uit.” Toen kwam daar mijn lach: “Ik kom er ooit weer uit”. Ik heb mezelf de eeuwigheid gegeven.

van de nachtmerrie naar de droomtijd Lijdzaam lijden. Psychische kwetsbaarheid. Loskomen van lijden. De weg leren vinden in jezelf als in een doolhof. Langzaam aan bevrijden. Worden weer als één. In harmonie. Weer kunnen dromen in tijd.

leren zijn een ervaringsdeskundige Lijden. Loskomen van lijden. Bevrijden. De wegen naar wijsheid, inzicht en kennis openen zich dan vanzelf door innerlijke kracht. -zoeken naar wegen en voedsel door bijv.: -een hobby -een cursus Groeien en veranderen.

gelukkig en ongelukkig We leven ons leven en worden die ervaring dus rijker. En armer. Door bijv. het lijden. Armer en rijker. Je wordt er ook rijker van. Voel mij bijv. rijk als ik schrijf.

herstellen Agenda Inspanning en ontspanning Tijd Plaats netwerken

Ik kan weer gelukkig zijn met mijn beperkingen. Innerlijke rijkdom Ik kan weer gelukkig zijn met mijn beperkingen. Gelukkig zijn is ook een ervaring. Ik ben dat gaan leren. Ik kon toch ook ongelukkig zijn? Vrijheid ervaren.  Hier en nu.

In silence Zijn, hier en nu. Zijn, in de eeuwigheid.   In silence Zijn, hier en nu. Zijn, in de eeuwigheid. innerlijke ruimte creëren. innerlijke wegen ervaren. Innerlijke rust ervaren.  

Psychische kwetsbaarheid In kracht leren balanceren: -Kwetsbare Kracht -Kwetsbaar Krachtig Jezelf nemen zoals je bent, met je beperkingen. Wij allen zijn gelijk, ongelijk en uniek.  

kracht Weer als jong naïef open in tijd worden. Word je ouder. Word wijs. Worden is als lopen. Herstellen doe je zelf Alleen Al één Samen Met anderen Leren leven het leven.

het coachen van cliënten: Ik ben zelf cliënt geweest en dat kan erkenning geven en dienen als voorbeeld. Het kan bijv. mogelijkheden en wegen bieden, perspectief om daarvan uit een nieuw begin te creëren . Een ontmoeting, samen in gesprek, hier en nu, hoe het gaat. -Leren zien dat leren ook heel leuk kan zijn. -Naïeve openheid weer leren ervaren. -Leren om te gaan met een beperking. -Het leren budgetteren. -Leren jezelf te verzorgen. -Leren je huis te zien als innerlijk en uiterlijk als één, dat je jouw huis kan veranderen en anders kan gaan beleven. -Leren netwerken. -Leren dat het isolement van je bestaan te doorbreken is. -leren dat psychische last ook kan afnemen. Innerlijke vrijheid krijg je niet cadeau. Je moet er wel inspanning voor leveren om ontspanning te ervaren. Iemand leren zien dat je jezelf kan leren coachen in mogelijkheden en nieuwe wegen in het hier en nu.

kunst Het is de kunst in vrijheid te coachen jezelf kunst Het is de kunst in vrijheid te coachen jezelf. Vrij worden van binnen. Innerlijk vrij. Creatief. Als ook gelukkig. In een creatie. En niet als alleen onheil en met beperkingen. Innerlijk vrij. Einde presentatie vragen.