Werkweek Taalbrug 2015-2016. Doelen  Uitdagingen aangaan  Motiveren en ondersteunen van elkaar  Doorzetten als het moeilijk is  Opdoen van nieuwe.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HAVISTEN COMPETENT
Advertisements

Daltonontwikkeling op Kapteynweg
Ouderavond Havo maart 2014 Wij gaan op werkweek
Acceptatie Thema-avond voor De Piloot, maart 2011 Antoinette Loenen
Ouderavond Havo 4 5 februari 2013 Wij gaan op werkweek
Welkom bij Leefstijl.
Titel: Groeiproces de Ceder.
Continurooster ?.
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Ontwikkelingstraject kinderen
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Kwaliteit van bestaan. Ondersteunen..
Welkom MAS
Opvoeden van drukke kinderen
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Landbouwbreed Floracollege.
Intersectoraal Klas 3.
Informatieavond groep 7b
Mentor Andrea. Doel : Via werkplekleren ondersteuning bieden aan doelgroepmedewerkers om uit te groeien tot een goede begeleider van jonge kinderen.
Werkgroep onderwijs en Leerpunt Ontmoetingsdag 13 februari 2008.
2. Eduscrum als activerende didactiek
ICT-er als coach. Stelling "De rol van ICT-coördinator bestaat uit het plannen en begeleiden van een veranderingsproces dat onderwijzend personeel (en.
Schoolkamp Terug naar de natuur met Natuurschool Lauwersoog Landal Greenparks Anjum.
Recreatie Zeumeren, Voorthuizen Welkom!! Kamp Week 41: Van dinsdag 8 oktober t/m vrijdag 11 oktober Recreatie Zeumeren, Voorthuizen 3.
Samenwerken Werken in Teams.
Maatjesproject Een maatje uit het bedrijfsleven, coachingstraject voor leerlingen uit het Praktijkonderwijs.
Netwerknamiddag 7des en Se-n-Se
Taalakkoord: Zet in op Taal!.
Fitheid en gezondheid.
Werkweek 2 e klassen Mavo Drie dagen naar de Heen! -Op de fiets -Bagage wordt gebracht Akkermans is een activiteitenterrein waar veel te doen is. Activiteiten.
Ouderavond Havo 4 14 september 2015 Welkom in de bovenbouw HAVO.
Kanjers Onderlinge competitie. Voorstellen Wat is een kanjer? Opzet trainingen Planning Communicatie Teams Vragen Agenda.
Onderwijs op de Masten Van onderwijzen naar leren.
MEESTERPROJECT. Welkom Ronnie Peters | VL1A Joris Houben | VL1B Marcel Craenmehr | VB1A
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap biedt uw kind een kans om haar/zijn horizonten te verruimen en een unieke.
Schermenproject Seniorendag 2 oktober Schermenproject Makkelijk contact tussen (oudere) alleenstaanden onderling en zorgondersteuners, o.a. studenten.
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
INFORMATIEAVOND GROEP 6 22 september PROGRAMMA Welkom Voorstellen Dave en Elleke LIO-stage Elleke Start van groep 6 Werkwijze in groep 6 Positieve.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Hand-out van de thema-avond 19 maart 2015 voor ouders en leerkrachten Verantwoordelijkheid geven... niet loslaten, maar anders vasthouden…
EXOVA ONDERWIJS OP MAAT VOOR ELKE LEERLING Excellent Onderwijs Voor Allen Excellente Ontwikkeling Voor Allen Onderwijsverandering van binnen uit.
Zorgvragers op 't Paradijs Ouderen met:  dementie  psychiatrische achtergrond  niet-aangeboren hersenletsel  licht verstandelijke beperking  lichamelijke.
Dalton op de Dorendal.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
IN DEZE KLAS……….. FOTO'S EN POWERPOINT GEMAAKT DOOR JASPER BLOEMSMA.
Training praktijkbegeleider Rol van de begeleider Regio Scouting Zeeland.
Hoe geïnspireerd samenwerken? Het teamwiel van Vroemen in uitdagingen
Training Bijeenkomst 2. Onderwerpen bijeenkomst Het gebruik van verschillende media aan de hand van een thema en het toepassen van interactievaardigheden.
Welkom in Groep 6/7!. Inhoud Even voorstellen Vakken en activiteiten in groep 6 Vakken en activiteiten in groep 7 Voorlopige advisering groep 7 Hoe werkt.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Werkweek Londen 11 september – 15 september.
INFORMATIE AVOND OUDERS
Groepswerk Eén werk! = Eén cijfer?.
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Hartelijk welkom Informatie avond Werkweek TEXEL 2018
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
Vragenlijst ontwikkelt door TNO voor de groepen 7 en 8 in het PO
Bijeenkomst werkweek M3
Verantwoordelijkheid
Het School Ondernemerschaps(kwaliteiten)spel
KBO en omgaan met privacy
Reis- en Projectweek Thuisproject.
Informatieavond van klas 2 naar klas 3
Positief Leiderschap : wat. waarom. hoe
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Vernieuw je HR-cyclus.
Transcript van de presentatie:

Werkweek Taalbrug

Doelen  Uitdagingen aangaan  Motiveren en ondersteunen van elkaar  Doorzetten als het moeilijk is  Opdoen van nieuwe ervaringen  Onderlinge communicatie stimuleren  Toepassen van de doelen CV/CR in praktijksituaties  Omgaan met vrije situaties

Samenwerken  Elkaar motiveren en stimuleren om eigen grenzen te verleggen en zo als een groep verder te kunnen komen.  Het nemen van verantwoordelijkheid voor zichzelf en een ander  Wat is het om samen verantwoordelijk zijn  Het maken en nakomen van gemaakte afspraken om een taak te kunnen volbrengen  Wat betekent het om rekening met elkaar te houden  Teambuilding en samenwerking staan voorop

Bevorderen zelfstandigheid  We fietsen in een groep naar de camping in Heel  Leerlingen zetten zelf een eigen tent op  Leerlingen slapen in een tent met max 3 personen  De leerlingen gaan op één dag in deze week zelf koken  Leerlingen doen zelf boodschappen met een vast budget  De activiteiten zijn in vooraf gemaakte groepen  De groepsindeling maken de leerlingen vooraf op school

Planning en organisatie  Leerlingen werken met vaste afspraken en planningen  Leerlingen leren plannen naar eigen inzicht en met kleine taken  Dagplanningen worden elke avond en ochtend doorgenomen met de leerlingen  Reflecteren op de dag  Vaste aanspreekpunten voor vragen

Verschillende activiteiten  Zwemmen  Paardrijden (stapvoets door het bos met een begeleider aan de teugels)  Klimmen  Speleologie  Kanovaren, zeilen, boogschieten, banaan, …  Bezoeken van Roermond en Thorn  Karten  Uit eten bij de Chinees

Ervaringen  Leren van ervaringen die worden opgedaan  Het bewuster worden van geldzaken.  Het leren van gemaakte fouten  Het leren om te leren van de fouten die gemaakt worden  Omgaan met feedback  Een week zonder ouders te zijn  Zich open stellen naar elkaar en samen dingen ondernemen  Het hebben van eigen verantwoordelijkheid

Het aller belangrijkste  Leerlingen hebben plezier met elkaar  Het is een fantastische tijd met ervaringen die ze zich voor een lange tijd blijven herinneren  Een filmpje en foto’s over de werkweek zijn te vinden op de website van de Taalbrug:   Diploma gericht  Media

Vragen

Dank voor de aandacht