De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INFORMATIE AVOND OUDERS

Verwante presentaties


Presentatie over: "INFORMATIE AVOND OUDERS"— Transcript van de presentatie:

1 INFORMATIE AVOND OUDERS
HAVO Ph5

2 1. Welkom en voorstellen/presentielijst
Agenda 1. Welkom en voorstellen/presentielijst 2. Rol van de mentor in Havo 5 3. Rol van de ouders/verzorgers in Havo 5 4. Indeling van het examenjaar en belangrijke data 5. ICT en ouderportaal 6. Studeren na de Havo 7. Vragen? 8. Afsluiting

3 WELKOM OUDERS VAN MENTORKLAS Havo 5
Mentoren Ph5a: Olof van der Heide Ph5b: Ron Hendriks Examensecretaris: Mevies Rosalia Interim Team manager: Leon van Leeuwen

4 PRESENTIELIJST Lijst met contactgegevens van ouders en leerlingen ( adressen en mobiele nrs)

5 Rol van de mentor in HAVO 5
Eerste aanspreekpunt voor de leerlingen Begeleiding van de leerlingen met het leren leren Leerlingen helpen bij het plannen van de leerstof Leerlingen begeleiden in het maken van de juiste studiekeuze.(decaan speelt hierin een grote rol) Contact met ouders en vakdocenten voor een optimale begeleiding Studievoortganggesprekken met leerlingen en communicatie hieromtrent naar de ouders op o.a. ouderavond.

6 ROL VAN DE OUDERS/VERZORGERS IN HAVO 5
Contact met mentor. Planning van de lln. in de gaten houden en hierover communiceren met uw kind! (zie its learning) Heeft uw zoon/dochter alles op tijd ingeleverd/af/ in orde? Heeft uw zoon/dochter alles gelezen voor de talenvakken? Maakt uw zoon/dochter zijn/ haar huiswerk? Ziet u dat uw kind aan het leren is, huiswerk maken is? Praat u over huiswerk? Vraagt u naar het huiswerk? Indien uw kind risico loopt voor een vak, neemt u dan meteen contact op met de vakdocent per en spreek af wat uw kind kan doen om dit vak met een voldoende voor het examen af te sluiten! Zorgt u voor extra bijles buiten school, indien u weet dat uw kind risico loopt voor een examenvak? In de meivakantie: ziet u dat uw kind aan het leren is voor het examen? In de examenperiode: ondersteun en “vertroetel” uw kind, want het is een heel spannende periode voor zowel uw kind, u, als de docenten. “Rust, reinheid, regelmaat”

7 Wij kunnen Het niet alleen!

8 INDELING VAN HET EXAMENJAAR
EN BELANGRIJKE data(1) 3 periodes met school examens (SE): SE 1: 8 november t/m 14 november SE 2: 31 januari t/m 6 februari SE 3: 21 maart t/m 27 maart alleen voor 4 mavo/5 havo Centraal Eindexamen (CE): 14 mei t/m 28 mei 2018 Informatie over het eindexamen: (domeinen, oude examens en examendata)

9 INDELING VAN HET EXAMENJAAR EN BELANGRIJKE data(2)
Donderdag 2 november: deadline inleveren PWS Havo 5 3 afspraken inplannen met begeleider  feedback! In de herfstvakantie (zaterdag 21 oktober t/m zondag 29 oktober 2017 leren voor SE1). Donderdag 11 januari: presentatie avond PWS. Ouderavond P1: en Ouderavond P2: en

10 ICT en ouderportaal Ouders hebben een brief ontvangen en kunnen inloggen in het ouderportaal waar ze Zermelo, SOM en It’s learning kunnen vinden. De inlogcodes zijn dezelfde als die van de leerlingen.

11 STUDEREN NA DE HAVO Inschrijven voor een vervolgopleiding:
Om je te kunnen inschrijven heb je 3 dingen nodig: een diploma een DigiD (ga naar) DigiD: DigiD aanvragen. Vraag de DigiD aan om toegang te krijgen tot websites van de overheid een motivatie (steeds vaker stellen opleidingen eisen aan de motivatie van studenten) : schrijf een korte motivatie waarom een hbo opleiding juist jou zou moeten aannemen. Motivatiebrief en sollicitatiebrief zit bij Nederlands in het programma! Die kunnen de leerlingen gebruiken!

12 We zijn altijd per mail bereikbaar.
Olof van der Heide Ron Hendriks Vragen? Dank u wel voor uw komst!


Download ppt "INFORMATIE AVOND OUDERS"

Verwante presentaties


Ads door Google