21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De zin en onzin van escrow
Advertisements

Eerste aanvraagEerste aanvraag: start periode 3 jaar In aanvraag 3 maand Interne zelfcontrole In aanvraag Initiële audit geslaagd Certificaat behaald In.
Performance management
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
SHS Securities Holdings Statistics - Algemene Presentatie Roger DE BOECK Senior Expert Brussel, 18 december 2012 Presentatie voor kredietinstellingen en.
EEN LOOPBAAN BIJ DE RECHTERLIJKE MACHT Examen beroepsbekwaamheid
Zonale coördinator ICT-verantwoordelijke 17/3/2011 Lt. Goethals Dhr. Spanhove.
Het Nieuwe Werken De optimale werkplek Olivier van Noort Product Manager – Windows Microsoft B.V. Bastiaan de Wilde Solution.
Digitaal Depot. Waarom een Digitaal Depot •Overheden en particulieren werken steeds meer en soms alleen nog maar digitaal; •Gebruikers verwachten digitaal.
Welkom bij de presentatie van Onlinezeilen.nl. - Gratis online boekingssoftware - Automatisering voor zelfstandige schippers - Onafhankelijke platform.
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
BOK - QLICT contract Wat vooraf ging – de stichting BOK: Oprichting (2000) De Enschedese besturen besloten tot krachtenbundeling Alle schoolbesturen zijn.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Server Management Framework
Een korte blik op het E-depot
Systems Engineering 24 april 2007.
7 december 2011 Evolutie van de projecten: de webservices, de toepassing RRNADMIN en de evolutie van het RR naar een relationele databank.
19 juni 2013 Project Migratie van de Databanken E. Roelandt.
Marktonderzoek in mobiel Internet Een onderzoek naar de belangrijke factoren van mobiele Internet diensten en de mogelijkheden voor marktonderzoek Colloquium.
Informatiesystemen Het belang van informatie
Productpricing Steef Visser RA en Aart in ’t Veld.
Vervanging Mainframe Vervanging van het centraal informaticasysteem van het Rijksregister. Stand van zaken in december 2005.
VERA iVPN ICT-forum 5 en 8 mei 2003 Asse en Lubbeek Carl Possemiers.
Informatica 1, Blok 1, Hoofdstuk 2
Projecten van het Rijksregister
Rijksregister Proefproject TCP/IP Proefproject bestemd voor de ontwikkeling van de toegangen tot het Rijksregister door middel van het protocol TCP/IP.
6 november 2013 Maandelijkse statistieken: aantal uitgevoerde transacties + evolutie Koen Raymakers.
Intranet Lieven Gils. Inhoud Wat is intranet? Voor wie is intranet? Het invoeren van intranet. Wat zijn de systeemvereisten? Wat is de kostprijs? Voordelen?Nadelen?
CO 2 is, in tegenstelling tot andere emissies zoals NO X, fijn stof, en CO), geen ongewenst neveneffect van de verbranding. CO 2 is geen vervuilend gas.
LIPS 8 december Programma 9u30Inleiding 9u40Portaal » Portaal in Drupal » Drupal voor websites » Alternatief van DaliCMS (Lodgon) 10u10Demo Lodgon.
Infodagen: Toekomst AgendaWeb Kristof Brams 20-29/10/2010 VERA Autonoom Provinciebedrijf.
Deel 1 De BSC van AWV.
Webapplicaties: de clientkant in het universitaire onderwijs Sylvia Stuurman – Herman Koppelman Faculteit Informatica.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Waarom applicatie rationalisatie een slimme keus is
Eerste aanvraagEerste aanvraag: start periode 3 jaar In aanvraag 3 maand Interne zelfcontrole In aanvraag Initiële controle geslaagd Attest behaald In.
De kracht van OES2 op Linux!. Agenda Sterke punten van OES2 Beheer OES2, hoe ziet dit er uit? Producten in OES2 Nieuw in OES2 SP1 (nov/dec 2008) Migratie.
Technische Architectuur
DE TOEKOMST VAN DE INDUSTRIE IN BELGIE
Risk Based Testing van pakketsoftware
Risicoanalyse van de elektrische installatie
Oefeningen Informaticacontracten 5 februari 2004 Recht en Informatica Prof. Dr. R. De Corte C. Beyaert 3de Lic. Rechten – Universiteit Gent Centrum Jurist.
Eric Roelandt Nieuwe informatica configuratie van het Rijksregister.
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
TraceNet CLIFFORD Electronics Benelux B.V.
21 oktober 2015 Gebruikerscomité Servercertificaten Problemen en oplossingen Eric Roelandt.
21 oktober 2015 BeSt Address en structuur IT020 in het Rijksregister Gebruikerscomité Marc Ruymen.
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
1 Challenge the future Afstudeerpresentatie Verbetering van TPM implementatiebeheersing bij de Heineken Brouwerij Zoeterwoude.
Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke.
Caspar Boendermaker Wissenkerke, 26 september 2013 Afwegingen MFA / Stadspolder.
Behoefte- management Transitie Testen Realisatie Ontwerp Require- ments man. Gebruikers- ondersteuning Educatie Monitoring Data- beheer Management- informatie.
Gebruikers- ondersteuning Require- ments man. Educatie Monitoring Data- beheer Management- informatie Operationeel support Tactisch support Strategisch.
Abstract I&I-conferentie Wat maakt een LeerlingVolgSysteem (LVS) tot een succes binnen de organisatie? Natuurlijk moet er worden voldaan aan tal van randvoorwaarden,
Gebruikers- ondersteuning Change support Tactisch support Strategisch support Management support Monitoring Educatie Management- informatie Behoefte- management.
Ministerie van BZK – 3 november 2016
IT that makes business easy
Standaard PvE E-Kluizen
De X-road Pleidooi om niet incrementeel te blijven verbeteren aan de geautomatiseerde overheid over te stappen naar een digitaal opgezette overheid.
Het eHealth-platform ICT InfoDay 2 maart 2011
1e fysieke overlegtafel
onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Westvoorne - stand van zaken -
Strategisch support Management support Strategie Tactisch support
Strategisch support Management support Strategie Tactisch support
26 octobre 2016 Migratie IT Rijksregister Overlegcomité RR (AV 26/10/2016) Eric Roelandt.
Algemene ledenvergadering
Implementatie van de Europese netwerkcodes in België
Strategisch support Management support Strategie Tactisch support
Gebruikersdag 2017 Welkom.
Open Data gemeente Nijmegen
Transcript van de presentatie:

21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt

21 oktober 2015 Historiek van de evolutie van de informatica- infrastructuur bij het RRN De eerste fase van de evolutie van het Rijksregister naar de open wereld had tot doel aan de gebruikers een webversie voor te stellen voor alle diensten. -sinds eind 2006, de toegang via een internetbrowser, die vooral interessant is voor de gebruikers die een relatief beperkt aantal raadplegingen van het Rijksregister uitvoeren; -sinds 2007, de toegang van het type webservices, bestemd voor de gemeenten en de gebruikers die een groot aantal transacties met het Rijksregister uitvoeren met het oog op een gecentraliseerde en geautomatiseerde gegevensverwerking; De tweede fase van deze evolutie bestond uit de verwezenlijking van de migratie van de applicaties van het Rijksregister naar de relationele wereld en de overgang van de productie op relationele databanken ter vervanging van de databanken van het type Codasyl (IDS II van de firma Bull). Deze fase eindigde in februari 2014.

21 oktober 2015 Volgende fases De vervanging van het huidige centrale systeem dat momenteel met een “proprietary” operating systeem werkt, in dit geval GCOS8 van de firma Bull (Atos). -Aangezien het huidige contract ten einde loopt op 31 december 2015, is een verlenging onvermijdelijk om een nieuw bestek voor te bereiden, dat rekening zou houden met het onderzoek van de synergiemogelijkheden. De analyse en het eventueel herschrijven van de Cobol- applicaties om rekening te houden met de open informaticaoplossing die geïmplementeerd zal worden.

21 oktober 2015 Algemene architectuur

21 oktober 2015 Verlengingsscenario’s Een verlenging van 3 jaar “zonder migratie” met behoud van het “mainframe GCOS8”-systeem. De werkingskosten zouden dalen dankzij de behaalde winst door het gebruik van de relationele databanken. Een verlenging van 4 jaar “met migratie” en dus de vervanging van het “mainframe GCOS8”-systeem door een open en “open source” systeem. De werkingskosten zouden op het huidige niveau blijven. Het totaal open, nieuwe informaticasysteem zal in productie gaan in december IBM-studie: analyse van verschillende scenario’s en mogelijke synergieën -Aanbeveling: de verlenging van het bestaande contract met 4 jaar, met een migratie naar een open omgeving en de stopzetting van het proprietary mainframe (GCOS8) en tegen een constante kostprijs, met inbegrip van een tijdige voorbereiding voor een omzetting naar Java met behulp van een precompiler.

21 oktober 2015 Strategische standaarden RRN de databasestructuur blijft ongewijzigd; de evolutie naar “open source” en standaard gevirtualiseerde platformen is een streefdoel in elk scenario; de functionele en niet-functionele vereisten, zoals veiligheid, performantie en integriteit van de gegevens, blijven gerespecteerd; de uiteindelijke controle blijft in handen van het Rijksregister. Alle libraries blijven volledig onder het beheer van het Rijksregister.

21 oktober 2015 Migratieprincipes geen impact op de eindgebruikers (klanten) van het Rijksregister; incrementele migratietechnieken waarbij een big bang vermeden kan worden; de migratie moet exhaustieve testing omvatten om een kwaliteitsvol operationeel resultaat te behalen; de migratiescenario’s moeten een minimale impact hebben op de Belpic-omgeving; het migratiescenario mag een gemengde situatie zijn waarin 2 technologieën (mainframe en open systeem) samen functioneren.

21 oktober 2015 Projectkalender en impact op de gebruikers ContractInhoudEinddatum Impact gebruiker RRN3/2001Vervanging van de Belpic-servers31/1/2016Geen RRN3/2007 Levering, installatie en onderhoud van de communicatie-infrastructuur (Web services) 18/6/2017Geen RRN4/2004 RRN5/2004 Vervanging van het centrale systeem31/12/2017Geen RRN2/2008 Levering, installatie, configuratie en onderhoud van de netwerkbeveiligingssystemen 30/06/2018Geen RRN3/2001Modernisering van de Belpic-applicatie en -infrastructuur 31/12/2018Veel