Windesheim zet kennis in werking Update Beeldcommunicatie in de GGZ Nieuwe verpleegkundige zorg. Opduikende interventies in telezorgpraktijken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Opkomen voor jezelf.
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
Peter Teeuwen Man 57 jaar Hoogbegaafd Heb autisme.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Ferluci.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Discipelschap.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Meneertje Blij en Somber
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Voorstellingsbrief Naam; Maaike Reimerink ben 16 Zit op praktijkschol de Wheemergaarden in klas 4a .Ik ga jullie nu wat vertellen over mijn stage .Ik ben.
Lieve zoon/dochter ....
WELKOM OP TOV!.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Iedereen coach naar Jef Clement.
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Met handen en voeten geloven 1
Mijn verjaardag..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Wat ik wil…..
Mindfulness.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Het opbouwen van een data base
Geloof in jezelf.
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Ik doe mijn presentatie over…
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Wat is de zin van het leven?
Groningse voic .
Uitleg persoonsvorm (pv)
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Dictee 6.2 succes.
Woord van Leven Maart 2011.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Transactionele analyse
Groningse voic .
Welkom ik maak me sterk.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
(potentiële) belangenverstrengelingGeen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Geen  Sponsoring of onderzoeksgeld  Honorarium of.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Gezeik Ja je mag het eigenlijk niet hardop zeggen Maar soms heb ik het zo gehad met het onderwijs. Die docenten die alleen maar klagen dat het zo zwaar.
Transcript van de presentatie:

Windesheim zet kennis in werking Update Beeldcommunicatie in de GGZ Nieuwe verpleegkundige zorg. Opduikende interventies in telezorgpraktijken.

Windesheim zet kennis in werking Zorg versus behandeling Taco vertelt dat Tobias na de laatste opname soms hele nare verhalen vertelde, zoals een verpleegkundige op de afdeling tegen hem gezegd heeft dat hij dat ‘borderline-snolletje’ wel mocht pakken (of maar moest gaan pakken). Taco vertelt dat hij dan aangedaan is, dat het heel lastig is om zo’n gesprek te voeren via telezorg. We praten daar even over door, maar krijgen het niet goed te pakken. Het lijkt er mee te maken te hebben dat zo’n beeldgesprek niet onderdeel van een proces is, het is een momentopname, een soort tussenstop, losstaand van het proces. Ik vraag Taco of het anders zou zijn als hij de casemanager was van Tobias. Taco heeft het dan over het behandeltraject, hij noemt beeldzorg een aanbod en het lijkt even alsof dat geen onderdeel van het behandeltraject is, maar dat klopt volgens Taco dan toch ook niet helemaal. Duidelijk is wel dat dergelijke gesprekken als met Tobias bij Taco meer ‘binnenkomen’ dan als het niet via telezorg was geweest. ( OtE)

Windesheim zet kennis in werking Praatje zonder doel: Praatje pot En wat ik nu doe hier in telezorg is alleen maar mijn gezicht laten zien en mijn praatje houden en proberen te luisteren naar wat iemand zegt en wil. Dus dat is meer, nou ja, dat is een beetje begrip hebben voor de situatie en wat adviezen lukraak …maar het toch allemaal een beetje tis allemaal een beetje voor de vuist weg….ik weet ook niet precies wat er echt aan de hand is en waar we naar toe moeten of waar de patiënt naar toe wil.. dus het is toch een beetje zo van, ja ik ben beschikbaar voor een praatje … het heeft nog niet heel veel methodische om het lijf, maar het kan het wel worden, maar dan moet er nog wel heel wat aan gebeuren denk ik ( OtE)

Windesheim zet kennis in werking Resultaten Twee praktijkvoorbeelden van onbewuste interventies die ontstaan uit het gebruik van telezorg?

Windesheim zet kennis in werking Maar…. Zijn deze veranderingen (nieuwe interventies) wel onbewust? Want ze worden besproken met mij:

Windesheim zet kennis in werking Bob en Marijke I: Heb je daar een beeld bij van waar dat scherm dan voor dient voor die mensen? M: Nou, momenten als, als mensen vastlopen bijvoorbeeld hè. Mensen die niet hun dag kunnen starten en vastlopen en dan of niets gaan doen of een casemanager gaan platbellen. Dan denk ik ja, als je dus zo’n scherm hebt, meld dan : joh, ik loop helemaal vast, ik moet eigenlijk vijf dingen doen. Ik weet niet waar ik moet starten. Een beetje een dag structuren, is daar prima om voor te gebruiken( OtE)

Windesheim zet kennis in werking Bob en Daan Er wordt gebeld door Bob. Hij zegt: Ik zit verlegen om een praatje. Daan: Waarom dan? Bob: Ik wil van mijn spanning af Daan: Dat wil je al jaren, dat moet je met je psychiater doen, daar kan ik je niet mee helpen. Bob: Ik wil weten wat ik er aan moet doen. Daan: Wat denk je zelf? Bob: Ik denk dat ik maar een stukje ga fietsen. Daan: Dat lijkt mij een goed plan. Bob: Dan ga ik nu ophangen.. en hij drukt Daan weg. Daan vertelt dat de gesprekken met Bob altijd zo gaan. Hij heeft zelfs het idee dat wanneer Bob hem op de zorgcentrale ziet zitten, hij zelf al snel voorstelt om te gaan fietsen of iets dergelijks. Ik probeer te achterhalen of dat komt omdat hij van Daan weinig ruimte krijgt, maar Daan weet het niet zo goed, zo gaat het gewoon. ( OtE)

Windesheim zet kennis in werking Bob en Rudi Bob heeft voor mijn komst ook al ingebeld. Hij weet zelf wat hij moet doen, maar vraagt om bevestiging zegt Rudi. Rudi vindt dat Bob geleerd moet worden hoe hij zonder voortdurende interventie van anderen zelf met zijn gedachten om kan gaan, bijvoorbeeld door cognitieve gedragstherapie. Hij weet niet of daar mogelijkheden bij deze man zijn of dat hij al veel pogingen gehad heeft, maar… en dan wordt hij weer op zijn mobiele telefoon gebeld. ( OtE)

Windesheim zet kennis in werking Conclusie De interventies zijn niet onbewust, professionals redeneren over de effecten van telezorg op patiënten en zorg. Opvallend is dat ze hun observaties over de effecten en het nut weinig met elkaar bespreken (mede door de structuur van vertegenwoordiging naar een centraal team?) Faciliteer dergelijk overleg, om verpleegkundigen in staat te stellen passende interventies te herkennen en in te zetten met behulp van telezorg.

Windesheim zet kennis in werking Analyse-lijnen divergentie (zoveel zorgverleners zoveel zorgstijlen: wat betekent dit voor wat we zien gebeuren) 24-uurs zorg (herstelgericht werken en beeldzorg dragen tezamen een potentieel dilemma in zich) gelaagde beleving (de eerste reflecties van zorgverleners op de invloed van technologie op hun professie vinden op een andere belevingslaag plaats dan meer doordachte reflecties) het ontstaan van nieuwe interventies (welke nieuwe interventies ontstaan er in de praktijk van telezorg en hoe gaan zorgverleners hier mee om).

Windesheim zet kennis in werking Heen- en weerverkeer Verpleegkundige zorg ‘enacted’; dicht bij die praktijk blijven. Andere ‘werkelijkheden’ dienen zich ook aan: telezorg in diverse verschijningsvormen. Tweede fase van dataverzameling én data-analyse gestart