Pelias en zijn dochters. Medea’s verdiensten, 475-87 Πελίαν τ᾽ ἀπέκτειν᾽, ὥσπερ ἄλγιστον θανεῖν, παίδων ὕπ᾽ αὐτοῦ, πάντα τ᾽ ἐξεῖλον δό µ ον. Ik heb jou.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Slagvaardige vrouwen.
Advertisements

Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Tweede Epeisodion 446 – 626 Tweede Stasimon
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
… en wat wil Jezus van jou?
U en uw huis vragen van ouders als alles anders loopt.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Een romantisch sprookje
Elke morgen herbegint het leven….
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Afscheid van een vriend
ZAND EN STEEN.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
Deel II verzoening.
Zzz 2Koningen 11: Kronieken 22/23 2Koningen 11: Kronieken 22/23.
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
Lieve zoon/dochter ....
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Werken bij Krusada op Bonaire
Bezittelijk voornaamwoord
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Tweede Epeisodion (vs ) Starring:. Kritiek op Medea’s gedrag Iason komt op en neemt het Medea kwalijk dat ze de Koninklijke familie.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Welkom in de samenkomst
VREDE.
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Een liefdesgeschiedenis
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Geest beweegt nog steeds gelovigen
De vreugde van de HEERE.
Labradoodle.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Streng katholiek!!!!. Dochter Pauline keerde na 10 jaar in het ouderlijk huis terug. Vader was overgelukkig en omarmde z‘n dochter en kuste haar..
Lekker gegeten??.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Welkom in de samenkomst
Juda & Tamar Genesis 38.
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Verdraagzaamheid..
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Een voorbeeld dat navolging verdient
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Te laat, te laat 1 Te laat, te laat, alweer te laat op school
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Schoonzoon. Toen een vrouw langs de slaapkamerdeur van haar dochter liep,hoorde ze daarbinnen een vreemd zoemend geluid. Ze opende de deur en zag dat.
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Transcript van de presentatie:

Pelias en zijn dochters

Medea’s verdiensten, Πελίαν τ᾽ ἀπέκτειν᾽, ὥσπερ ἄλγιστον θανεῖν, παίδων ὕπ᾽ αὐτοῦ, πάντα τ᾽ ἐξεῖλον δό µ ον. Ik heb jou gered, zoals allen van de Grieken weten die samen aan boord gingen van hetzelfde schip de Argo, nadat je was gezonden om de vuurspuwende stieren te overmeesteren met het juk, en om de dodelijke akker in te zaaien; en nadat ik de draak had gedood/door de draak te doden, die, terwijl hij de geheel gouden huid omvatte, (deze) beschermde met zijn kronkelende tentakels terwijl hij nooit slapend was/nooit sliep, hield ik voor jou de fakkel van de redding omhoog. En zelf kwam ik, nadat ik mijn vader en mijn familie had verraden, aan in Jolcus aan de voet van de Pelion met jou, meer/eerder bereidwillig dan slim; en ik heb Pelias gedood, zoals het ‘ t smartelijkste is om te sterven, door zijn kinderen, en ik vernietigde het hele huis.

De dood van Pelias- verraad Αὐτὴ δὲ πατέρα καὶ δό µ ους προδοῦσ᾽ ἐ µ οὺς τὴν Πηλιῶτιν εἰς Ἰωλκὸν ἱκό µ ην σὺν σοί, πρόθυ µ ος µ ᾶλλον ἢ σοφωτέρα ·... Καὶ ταῦθ᾽ ὑφ᾽ ἡ µ ῶν, ὦ κάκιστ᾽ ἀνδρῶν, παθὼν προύδωκας ἡ µ ᾶς, καινὰ δ᾽ ἐκτήσω λέχη, En zelf kwam ik, nadat ik mijn vader en mijn familie had verraden, aan in Jolcus aan de voet van de Pelion met jou, meer/eerder bereidwillig dan slim; en ik heb Pelias gedood, zoals het ‘ t smartelijkste is om te sterven, door zijn kinderen, en ik vernietigde het hele huis. En nadat je die dingen door ons hebt meegemaakt, slechtste van de mannen, heb jij ons verraden en heb je een nieuw bed verworven,

De ongelukkige dochters van Pelias Πότερα πρὸς πατρὸς δό µ ους, οὓς σοὶ προδοῦσα καὶ πάτραν ἀφικό µ ην; Ἢ πρὸς ταλαίνας Πελιάδας; Καλῶς γ᾽ ἂν οὖν δέξαιντό µ ᾽ οἴκοις ὧν πατέρα κατέκτανον. waarheen moet ik me nu wenden? Naar het huis van mijn vader, dat ik samen met mijn vaderland voor jou verraden heb, toen ik hierheen kwam? Of naar de ongelukkige dochters van Pelias? 505 Zij zouden me nu goed ontvangen in hun huis, zij van wie ik de vader heb gedood.

De ongelukkige dochters van Pelias drie/vier dochters