De geschapen mens.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GOD is liefde.
Advertisements

Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Metamorfose door vernieuwing van inzicht
1.
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Wat wil ik eigenlijk met kernreflectie?
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
Hoe kun je Geloven? 1.
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Schriftlezing: Handelingen 25: 23 – 26: 32 Zingen: Psalm 67 : 1, 2, 3
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
HÉ JIJ DAAR... WELKOM!!.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Gods wil met jouw leven en hoe Hij je daarheen leidt
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Goedheid! Thema van de dienst: De vrucht van de Geest is: goedheid
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Lees met elkaar de mening van Calvijn over Alcoholmisbruik Klik door naar volgende scherm.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Geestelijk leiding geven in de praktijk
Welkom.
aangename ont - moeting
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in deze kerkdienst
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
in Nieuw-Testamentisch perspektief
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Leven zonder ANGST 1.
THEMA VOOR VANAVOND IS: GA VOOR GEZOND! GEZONDE LEVENSSTIJL
Van de berg naar de bron HC zondag 45 / Johannes 4.
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Vernieuwing van je geloof…..
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
VREUGDE.
Hoe moet je als gelovige omgaan met het geschapene?
De geschapen mens Verstand Gevoel Wil Lichaam Geest Automatisch altijd het goede denken Automatisch altijd het goede willen Automatisch altijd het goede.
Waar vind ik rust? David in Psalm 131: ‘Ik heb mijn ziel tot rust gebracht’ Tot rust brengen – kalm, stil maken Psalm 131 – een korte psalm om te.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Vrucht van de Geest THEMADIENSTEN DE INNERLIJKE GESTELDHEID VAN CHRISTUS.
Nieuwsberichten 2015 wat is dit voor een wereld? puinhoop? barensnood.
Ionadienst 14 februari e zondag 40-dagentijd Invocabit Voorganger: Ds. D. Sikkema Ambtsdragers: Mw. H. Mets Dhr. D. Krabbe Organist: Mw. E. Rote.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Vrucht van de Geest ZESDE THEMADIENST IKZELF EN DE ANDER.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Wetmatigheden bij Paulus
30 april 2017 The day after 2 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Transcript van de presentatie:

De geschapen mens

De geschapen mens God Lichaam Lichaam

De geschapen mens God Lichaam Lichaam Geest Geest

De geschapen mens God Lichaam Lichaam Geest Geest Ziel

De geschapen mens Lichaam Lichaam Verstand Gevoel Geest Geest Ziel God Lichaam Lichaam Verstand Geest Geest Gevoel Ziel 3 knechtjes: Wil Verstand Gevoel Wil

Onze natuur is volmaakt verbonden met God De geschapen mens Onze natuur is volmaakt verbonden met God Lichaam Lichaam Verstand Geest Geest Gevoel Ziel 3 knechtjes: Wil Verstand Gevoel Wil

Wat zijn de vruchten van deze volmaakte natuur? Van nature verenigd met God in de Geest Lichaam Verstand Geest Gevoel Wil

Wat zijn de vruchten van deze volmaakte natuur? Van nature verenigd met God in de Geest Lichaam Verstand Geest Gevoel Automatisch altijd het goede voelen Automatisch altijd het goede denken Wil Automatisch altijd het goede willen

De geschapen mens 1. De ZIEL is reactief geschapen Van nature verenigd met God in de Geest 1. De ZIEL is reactief geschapen Lichaam Verstand Geest Gevoel Automatisch altijd het goede voelen Automatisch altijd het goede denken Wil Automatisch altijd het goede willen

God zoekt ons in de Geest De geschapen mens God zoekt ons in de Geest Wat wordt bedoeld met een andere natuur? Lichaam Verstand Geest Gevoel Wil

De geschapen mens 1. De ZIEL is reactief geschapen God zoekt ons in de Geest 1. De ZIEL is reactief geschapen 2. We zijn niet geschapen voor deze wereld Lichaam Verstand Geest Gevoel We voelen bezorgdheid, neerslachtigheid enz. We denken in obsessies, fantasieen enz. Wil We handelen naar het vlees (oude mens)

De geschapen mens 1. De ZIEL is reactief geschapen God vindt ons in de Geest 1. De ZIEL is reactief geschapen 2. We zijn niet geschapen voor deze wereld 3. Wordt als de kinderen Lichaam Verstand Geest Geest Gevoel We voelen bezorgdheid, neerslachtigheid enz. We denken in obsessies, fantasieen enz. Wil We handelen naar het vlees (oude mens)

De geschapen mens 1. De ZIEL is reactief geschapen God Geest woont in ons 1. De ZIEL is reactief geschapen 2. We zijn niet geschapen voor deze wereld 3. Wordt als de kinderen 4. Ga naar de Vader Lichaam Verstand Geest Geest Gevoel Vrede, blijdschap. Vernieuwing van denken, standvastig. Wil Zachtmoedigheid, zelfbeheersing en trouw, enz.

David zegt in Psalm 62: Mijn ziel is in rust bij God. De geschapen mens David zegt in Psalm 62: Mijn ziel is in rust bij God. Verderop zegt hij: Zwijg mijn ziel, God is God.

Wij kunnen de mens geen grotere dienst bewijzen, De geschapen mens Wij kunnen de mens geen grotere dienst bewijzen, dan God de Koning over onze ziel te laten zijn.