Aanpak heling Presentatie voor bewoners

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Burgerarrest Het burgerarrest moet voldoen aan de volgende voorwaarden: - Er is sprake van een strafbaar feit - Er is sprake van een verdachte - Er.
Advertisements

Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Asymmentrische informatie
Effectief bestrijden van werkmaterieel- & transportcriminaliteit
3.1 Bij het maken van vragen moet je letten op:
MEXX Presentatie MIX Nationale DHZ Sessie NOOS
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:
Woninginbraken Voorthuizen 8 november 2011.
Is uw eigendom gestolen?. Wordt je daar niet vreselijk nijdig van!
Internetaangifte Snel, simpel en eenvoudig!
Zo eenvoudig is het. Kies uw product Controleer uw bestelling.
Havo 5 Economie De Nederlandse Economie H4 “Het Handelsspel”
Stap 1. Waarom een marketingplan?
Het auteursrecht van deze presentatie berust bij de uitgever: Brink Boa Services vof, KvK nr Deze presentatie is ter beschikking gesteld op:
om deze presentatie uit te voeren
Paragraaf 3+4. Hoe kan het dat je besluit een nieuwe telefoon te kopen?  De mening van vrienden en familie  De eigen smaak en leeftijd  De financiële.
Rechter : Hoe bent U op het gedacht gekomen die auto te stelen? Beklaagde : Die auto stond voor het kerkhof en ik heb.
Aanpak fietsdiefstal Goof de Vor 5 april 2017 |.
De vereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ) biedt u de gevaarlijke stoffen applicatie zoals ontwikkeld in samenwerking met een groep ziekenhuizen. De.
Fase 1 Ken de (detail)handel
Blauwe of rode envelop in de bus gekregen Blauwe of rode envelop in de bus gekregen uitleg bij al onze correspondentie met u Blauwe of rode envelop in.
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
HEEL VEEL SUCCES! HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER
Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart
Digitaal stemmen in de klas
Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)
Ev = - 1,2Elastische vraag +10% prijs verhoging-12% vraag (10 x -1,2) -5% prijs+6% vraag (-5 x - 1,2) Ev = - 0,5inelastische vraag +10% prijs verhoging-5%
Informatieavond ‘Vliegende Brigade’ Lage Zwaluwe
In vogelvlucht het wedstrijdformulier
De apotheek de bezoeker het bedrijf de camera hetzelfde de supermarktde telefoon kosten het product het huiswerk de machine de fabriek.
Examineren via Certiport IT Academy. Registreren bij Certiport
3.3 Sta jij in je recht? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan moet.
Uitleg van de Mobiele App van het spel Golddigers.
O p d r ach t B. APP. 1 Deze app's heeft de menu onderaan en blijft de hele tijd bij u als u de app. opent u kan er op klikken wanneer u dan wilt. Voorwaarden:
Goederen H5 Derving Verkoper.
Goederen H4 Derving Eerste verkoper.
Uw eigen App Communiceer via uw website de App aan al relaties. Uw klanten beschikken altijd (ook offline) over uw en andere geregistreerde gegevens.
Nelleke Flick Directeur
Digitaal Opkopers Register (DOR)
Digitaal Opkopersregister (DOR)
Workshop Versterken van de aanpak van zorgfraude door opsporing Ilja Beentjes Rechercheur Kristina Bozic Adviseur.
DEMO MIJN BIBLIOTHEEK GEBRUIK VAN MIJN BIBLIOTHEEK.
Basisboek Marketing Hoofdstuk 1 Vraag en aanbod.
workshop Fraude voorkomen in het Sociaal Domein
Inbraakpreventie in een notendop. Inbraak en vooroordelen  Bij mij valt er niets te halen  emotionele waarde  privacy geschonden  rompslomp.
Rechtstaat les 3. Heb jij wel eens iets crimineels gedaan?
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Welkom.
Zeer eenvoudig in gebruik Geschikt voor elke (sport)club of –vereniging Gecertificeerd voor NSD, een project van NOC*NSF Toekomstgerichte XML technologie.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Politie op school? Denk aan je imago! Samenwerking tussen school en politie Nancy Vos – Politie Brabant-Noord Geert Jan den Brok - vervanger.
INFORMATIEAVOND VOORKOM WONINGINBRAAK/BABBELTRUC Maandag 7 april 2014.
Green Banana Ondernemers traject Bijeenkomst 7. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst gedaan?  Huiswerk…  Hoe ging het marktonderzoek?  Liepen.
U bevindt zich op de website gbkwaliteit.nl. U kunt hier uw project beoordelen met de digitale scoreformulieren van Preffi 2.0 of het EKI. Maar: hoe werkt.
Klassikale opleiding 01/03/2016
Wat gebeurt er met de extramurale cliënten GHOR Femke Spruit – Beleidsmedewerker INTERNOS Jaap Staal – Ambtenaar Rampenbestrijding Gemeente Binnenmaas.
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Aanpak heling Presentatie voor bewoners
IDDINK BOEKENSERVICE.
Klik op een app voor meer informatie: -ZermeloZermelo -Its LearningIts Learning -OneDriveOneDrive -Kahoot!Kahoot! -QuizizzQuizizz -QuizletQuizlet -Aura.
Digitaal wedstrijd formulier
Verkopen Les 3 Niveau 4.
PRESENTATIE VAN HET PLAN
(Niet) Allemaal digitaal
Huishoudelijke hulp toelage (HHT)
Chromecast Door Google.
Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid Heling.
Meest voorkomende trucs van digitale oplichting
Transcript van de presentatie:

Aanpak heling Presentatie voor bewoners

Wat is heling eigenlijk? Heling is het verwerven, bezitten of overdragen van een gestolen product. Onder heling valt ook het kopen van gestolen producten als u had kunnen vermoeden dat het om een gestolen goed gaat.

Voorbeeld U kunt een fiets, mobiele telefoon of auto kopen voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. Die prijs is dat ook vaak. Veelal gaat het dan om een gestolen goed. 

Is heling strafbaar? Ja, voor heling kunt u een boete krijgen en bovendien een strafblad. Heling is opgenomen in het Wetboek van Strafrecht. 

Waarom pakken we heling aan? Verhogen van de pakkans van inbrekers, overvallers en straatrovers Gestolen goederen terugbezorgen bij de eigenaar

Wat kan ik als burger doen tegen heling? Noteer altijd serienummers als u een (nieuw) product koopt. Noteer uw serienummers overzichtelijk op de registratiekaart, of via de Stopheling app opwww.stopheling.nl. Doe altijd aangifte. Check bij de aankoop van een product op Stopheling.nl of de Stop heling app, of het product als gestolen staat geregistreerd Uitleg bij 1) Een serienummer is een nummer op een product en maakt het product uniek en traceerbaar. Bij bijvoorbeeld mobiele telefoons staan deze nummers vaak onder de batterij. Winkelmedewerkers zetten dit nummer ook vaak op de aankoopnota. Uitleg bij 3) De politie kan u dan helpen uw gestolen spullen terug te krijgen. Bovendien krijgt de politie meer inzicht in welke helers er zijn en hoe zij werken. Let op: alleen producten waarvan aangifte is gedaan, op of na 1 januari 2010, staan in het register.

Ik wil een aankoop doen. Kan ik controleren of het aangeboden goed gestolen is? Ja, via Stopheling.nl of de Stop heling app die via Stopheling.nl te downloaden is, kunt u controleren of het (op een advertentiesite) aangeboden goed als gestolen staat geregistreerd bij de politie. Extra uitleg bij 1) U hebt dan wel het serienummer van het aangeboden product nodig. Dit kunt u opvragen bij de verkoper.

Hoe werkt het controleren? Vraag de aanbieder om het serienummer Voer het serienummer in op Stopheling.nl of op de Stopheling app.    Levert het ingevoerde serienummer geen resultaat op? Dan staat het product niet als gestolen geregistreerd. Blijf alert als bijvoorbeeld de prijs niet in verhouding staat met het aangeboden product.  Komt het ingevoerde serienummer overeen met een als gestolen geregistreerd artikel? Dan komt u via de meldknop in een scherm terecht waarin u de naam van de internetsite, het advertentienummer en het e-mailadres van de aanbieder kunt invullen. De politie stelt dan een onderzoek in.  Gaat u het product ophalen? Controleer dan of het serienummer overeenkomt met het nummer waarmee u de check heeft gedaan

Wat kan een handelaar doen tegen heling? Opkopers moeten elke aankoop van gebruikte goederen registreren in een inkoopregister. Dit kan eenvoudig digitaal in het Digitaal Opkopers Register (DOR) Extra uitleg: Het DOR staat direct in verbinding met (politie)registers van gestolen goederen. Hierdoor kan de politie meteen reageren als een goed aangeboden wordt dat van diefstal afkomstig is en waarvan aangifte is gedaan.

Meer informatie bij uw gemeente of uw wijkagent