De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De vereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ) biedt u de gevaarlijke stoffen applicatie zoals ontwikkeld in samenwerking met een groep ziekenhuizen. De.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De vereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ) biedt u de gevaarlijke stoffen applicatie zoals ontwikkeld in samenwerking met een groep ziekenhuizen. De."— Transcript van de presentatie:

1 De vereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ) biedt u de gevaarlijke stoffen applicatie zoals ontwikkeld in samenwerking met een groep ziekenhuizen. De applicatie bevat een zorgspecifieke databank gevaarlijke stoffen met volledige informatie over hoe veilig om te gaan met de stoffen waarmee gewerkt wordt. Recentelijk is de applicatie geschikt gemaakt voor GHS. De gevaarlijke stoffen applicatie biedt diverse mogelijkheden om te komen tot informatie over de gevaarlijke stoffen zoals opgenomen in de onderliggende database. U kijkt naar een korte introductie en presentatie van hoe de applicatie er voor de gebruiker uitziet. Voor vragen en/of aanmelden mailt of belt u naar MPZ:

2 De stoffen worden overzichtelijk op alfabetische volgorde gepresenteerd.

3 Kies de eerste letter van de stof of type de stofnaam bij zoeken in
De stoffen zijn snel te zoeken op bijvoorbeeld naam maar ook op UN- en CAS-nummer. Presentatie per beginletter is ook mogelijk.

4 Kies de eerste letter van de stof of type de stofnaam bij zoeen in
In de applicatie heeft u per stof/produkt direct een link naar het digitale brondocument, de werkinstructiekaart (WIK), het veiligheidsblad (VIB) en de EHBO instructies.

5 Per stof worden de 16 hoofdstukken van een veiligheidsinformatieblad gepresenteerd. Elk ziekenhuis heeft daarnaast een eigen hoofdstuk 17 met instellingsspecifieke informatie.

6 Bij aanklikken van een hoofdstuk vouwt dit uit en leest u de uitgebreide informatie per hoofdstuk.

7 In hoofdstuk 17 kunt u aangeven op welke afdeling, kamer en kast de stof aanwezig is met de hoeveelheden daarbij. Hiermee kan een stoffenregistratie bijgehouden worden.

8 De applicatie geeft ook de volledige informatie volgens de nieuwe CLP/GHS richtlijnen.

9 Via het scherm geavanceerd zoeken kunt u bijvoorbeeld alle stoffen van een (zelf ingevoerde) afdeling zoeken of alle stoffen met een bepaalde gevaarsklasse.

10 Vanuit de applicatie kan eenvoudig een werkinstructiekaart (WIK) gemaakt worden (als PDF of Word bestand) in een standaard opmaak.

11 De applicatie wordt opgemaakt in een eigen huisstijl.

12 De instelling heeft een beheerder (of meerdere beheerders) die in de gevaarlijke stoffen applicatie de stoffen selecteert welke in het ziekenhuis voorkomen. Deze stoffen kunnen de medewerkers dan snel vinden en inzien (inclusief de uitgebreide informatie over de stof). Een stof die nog niet in de database zit kan zelf worden toegevoegd. In overleg met MPZ wordt het invoeren van de stoffen verdeeld over de aangesloten instellingen, of wordt daarvoor iemand aangesteld. Ingevoerde stoffen worden gecontroleerd op juiste invoer alvorens zij aan de sector vrijgegeven worden.

13 zorgen voor mensen, zorgen voor het milieu
Oproep Sluit uw instelling aan bij de gevaarlijke stoffen applicatie Werk samen Bespaar tijd Doe het nu MPZ zorgen voor mensen, zorgen voor het milieu


Download ppt "De vereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ) biedt u de gevaarlijke stoffen applicatie zoals ontwikkeld in samenwerking met een groep ziekenhuizen. De."

Verwante presentaties


Ads door Google