De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Chromecast Door Google.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Chromecast Door Google."— Transcript van de presentatie:

1 Chromecast Door Google

2 Het principe De Chromecast is een klein apparaatje die je in de hdmi ingang van een tv plugt. De Chromecast wordt geleverd zonder externe afstandsbediening, de Chromecast bedien je met je telefoon, tablet of laptop. In combinatie met een telefoon of tablet is de Chromecast vooral handig om populaire video streaming diensten zoals Youtube, Netflix en Videoland op een groot tv scherm te kunnen bekijken. Met de Chromecast kun je ook een laptop met de tv verbinden. Hiermee kun je bijvoorbeeld het beeldscherm van je laptop synchroon weergeven of uitbreiden naar een tv scherm. Bij het instellen van de Chromecast verbind je de Chromecast met het wifi netwerk waarmee ook jouw iPhone, iPad, Android telefoon of tablet en laptop verbonden zijn. Dit zorgt ervoor dat jij met je telefoon de Chromecast kunt bedienen. De Chromecast werkt als het tv scherm aanstaat en je met de afstandsbediening van de tv de hdmi ingang hebt geselecteerd waarop de Chromecast is aangesloten.

3 Casten Casten is een Engels woord - ‘projecteren’ kun je denken in het Nederlands. Het woord ‘streamen’ wordt eigenlijk meer gebruikt dan ‘casten’ het idee is hetzelfde. Je projecteert beeld en geluid dat je ziet op je Android apparaat, of op je computer via de Chrome browser naar je Chromecast die is aangesloten op je TV of monitor.

4 Hoe werkt het? Streamen via het Chromecast icoontje
Om bijvoorbeeld Youtube af te spelen op de tv ga je op je telefoon naar de Youtube app en kies je een video en druk je op het Chromecast icoontje. Er verschijnt een lijst met alle Chromecasts die geïnstalleerd zijn op het wifi netwerk, kies jouw Chromecast en de video zal worden afgespeeld op de tv. Ook bij andere apps die je naar de tv kunt streamen met de Chromecast vind je zo’n Chromecast icoontje. Dit geldt ook voor apps op iPads en Android tablets.

5 Zoek het symbooltje

6 Zelf doen En…. kijk nu eens op je eigen telefoon in bijvoorbeeld Google foto’s, zie je het symbooltje?

7 Chromecast aansluiten en instellen
Het aansluiten van de Chromecast doe je aan de hand van de Google Home app die je installeert op je telefoon of tablet. Maar eerst plug je de Chromecast in je televisie. Plug de Chromecast in je TV Steek de Chromecast in een hdmi ingang van je televisie. Voorzie de Chromecast van stroom via usb of stopcontact De Chromecast wordt voorzien van stroom via de usb kabel die je in de tv stopt. Als jouw tv geen usb ingang heeft gebruik je de meegeleverde adapter voor in het stopcontact.

8 Thuis ermee aan de slag - download de Google Home app
De Google Chromecast start op op je televisie en verwijst je door naar Chromecast.com/setup. Daar vind je de link naar Google Playstore of AppStore om de Google Home app op je telefoon of tablet te installeren. Open de Google Home app op je telefoon of tablet De Google Home app start met zoeken naar Chromecast apparaten in de buurt. Klik op jouw Chromecast in de app. Op zowel de tv als in de app verschijnt nu een code, komt die code overeen dan kun je doorgaan en maakt jouw telefoon of tablet verbinding met de Chromecast. Selecteer een wifi netwerk op je Chromecast Nu je vanaf je telefoon of tablet rechtstreeks verbonden bent met de Chromecast kun je de Chromecast een naam geven, bijvoorbeeld “Televisie Slaapkamer”. Daarnaast moet je verbinding maken met een wifi netwerk, kies uiteraard het wifi netwerk die jij altijd gebruikt en waarmee ook je telefoon, tablet of laptop is verbonden. Start met casten Nu de Chromecast is geïnstalleerd ben je klaar om te streamen naar je tv. Elke app waar je het Chromecast icoontje tegenkomt kun je streamen (‘casten’) naar je televisie.

9 Casten via Google Chrome

10 Casten via laptop, computer, Apple apparaat?
Het kan allemaal. Wat je ervoor nodig hebt is: Een Android telefoon Laptop of computer → Chrome browser Apple apparaat → Via apps die Chromecast ondersteunen


Download ppt "Chromecast Door Google."

Verwante presentaties


Ads door Google