27 sept. 2015 Zoetermeer. Meerdere sektes voorspellen voor volgende maand het Einde der Tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Er worden zelfs data.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
Advertisements

gekocht maar terzijde gesteld
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
1 Tessalonicenzen hfst. 5.
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
de centurio te Kapernaüm
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
profetische tijden “het herstel van alles waarvan de profeten hebben gesproken” (Egypte, Syrië, Libanon, Perzië, Israël, Jeruzalem, ‘Filistijnen’, etc.)
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
de krijgsgevangen vrouw
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
'de wegrukking' deel II.
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Vermanen ??.
Groot geloof 1.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
BE3GER EN 8TERBAKS.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Pinksteren... is een telwoord.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
de verheerlijking op de berg
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
16 juni 2016 Rotterdam de overgangsjaren naar het Millennium.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
27 oktober 2016 Rotterdam. (schijn)vrede 1e zegel grote verdrukking 42 maanden oprichting gruwel van verwoesting wegrukking lichaam van Christus staking.
Rond de wederkomst (1) 21 september 2017 Rotterdam.
Les 17 Het geluid van voetstappen
Rond de wederkomst (3) 9 november 2017 Rotterdam.
Rond de wederkomst (5) 21 december 2017 Rotterdam.
wat staat ons straks te doen?
Rond de wederkomst (2) 12 oktober 2017 Rotterdam.
Het Evangelie naar JOHANNES studie maart 2018 Bodegraven.
Israel is Gods PROFETISCHE tijdklok
Transcript van de presentatie:

27 sept Zoetermeer

Meerdere sektes voorspellen voor volgende maand het Einde der Tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Er worden zelfs data genoemd, maar in grote lijnen komt het erop neer dat de aarde tussen 22 en 28 september wordt getroffen door de Dag des Oordeels. Het is hoogst uitzonderlijk dat meerdere sektes zo’n concreet tijdstip vermelden. de Telegraaf woensdag 19 aug. 2015

23-28 september 2015 jom kipoer – soekot: vierde achtereenvolgende totale maansverduistering ('bloedmaan'). Eerder samenvallend met:  pesach 2014  soekot 2014  pesach 2015

 associatie op de klank af De zon zal veranderen in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en doorluchtige dag des Heren komt. Joël 2:30,31 - Mat.24:29 - Hand.2:20 - Openb.6:12  na de grote verdrukking  als de Zoon des Mensen zal verschijnen  en Israël haar Messias zal (h)erkennen

en nog veel (!) meer niet-uitgekomen voorspellingen van de wederkomst of het wereldeinde...

een ander wijdverbreid misverstand... Je kunt niet weten wanneer Christus terugkomt want dat zal zijn als een dief in de nacht...  gebaseerd op Bijbelse citaten uit...  Matteüs 24:43  Lucas 12:39  1Thessalonika 5:2,4  2 Petrus 3:10  Openbaring 3:3 en 16:15  maar geen onderscheid makend tussen hen die slapen en waken

Matteüs Waakt dan, want gij weet niet, op welke dag uw Here komt. lett. jullie hebben niet waargenomen niet: jullie kunnen niet weten jullie zullen nooit weten

Matteüs Maar weet dit: Als de heer des huizes geweten had, in welke nachtwaak de dief zou komen, hij zou gewaakt hebben en in zijn huis niet hebben laten inbreken.

Matteüs Maar weet dit: Als de heer des huizes geweten had, in welke nachtwaak de dief zou komen, hij zou gewaakt hebben en in zijn huis niet hebben laten inbreken. = 1/4 e deel van de nacht

eerste nachtwake tweede nachtwake derde nachtwake vierde nachtwake

Matteüs Maar weet dit: Als de heer des huizes geweten had, in welke nachtwaak de dief zou komen, hij zou gewaakt hebben en in zijn huis niet hebben laten inbreken. waakt niet onwetend is m.a.w. de heer des huizes waakt niet omdat hij onwetend is over welke nachtwake de dief komt...

Matteüs Daarom, weest ook gij bereid, want op een uur, dat gij het niet verwacht, komt de Zoon des mensen. lett. wordt! > de discipelen waren niet gereed (=onwetend)

Matteüs Daarom, weest ook gij bereid, want op een uur, dat gij het niet verwacht, komt de Zoon des mensen. lett. dat het jullie niet toe schijnt (tegenwoordige tijd = nu)

slot Daniël 12 8 Ik nu hoorde het wel, maar begreep het niet en zeide: Mijn heer, waarop zullen deze dingen uitlopen? verzegeld tot de eindtijd. 9 Doch hij zeide: Ga heen, Daniel, want deze dingen blijven verborgen en verzegeld tot de eindtijd.

slot Daniël 12 de verstandigen zullen het verstaan. 10 Velen zullen zich laten reinigen en zuiveren en louteren, maar de goddelozen zullen goddeloos handelen; en geen der goddelozen zal het verstaan, maar de verstandigen zullen het verstaan.

slot Daniël 12 het dagelijks offer wordt gestaakt 11 En van de tijd af dat het dagelijks offer wordt gestaakt en een gruwel wordt opgericht, die verwoesting brengt, zijn het duizend tweehonderd en negentig dagen; 12 welzalig hij die blijft verwachten en duizend driehonderd vijfendertig dagen bereikt. 13 Maar gij, ga het einde tegen, en gij zult rusten en opstaan tot uw bestemming aan het einde der dagen.

In het voorgaande ( ) schreef Paulus over...  de verwachting van zowel degenen die in Christus ontslapen zijn als de levenden die achterblijven tot de parousia van Christus;  de bazuin die zal klinken en de ontslapen gelovigen die eerst zullen opstaan;  daarna zullen de levenden samen met hen de Heer tegemoet gaan in de lucht;  weggerukt worden (voor een plotseling gevaar!);  en altijd met de Heer zijn.

1Thessalonika 5 1 Maar over de tijden en gelegenheden, broeders, is het niet nodig, dat u geschreven wordt: want ze waren daarvan op de hoogte... (vers 2)

1Thessalonika 5 2 immers, gij weet zelf zeer goed, dat de dag des Heren zo komt, als een dief in de nacht. onverwacht

1Thessalonika 5 3 Terwijl zij zeggen: het is alles vrede en rust, overkomt hun, als de weeen een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen. > de wereld; speciaal rondom Israël

1Thessalonika 5 3 Terwijl zij zeggen: het is alles vrede en rust, overkomt hun, als de weeen een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen. onverwacht, onvoorzien

1Thessalonika 5 3 Terwijl zij zeggen: het is alles vrede en rust, overkomt hun, als de weeen een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen. i.t.t. de gelovigen die geëvacuëerd (weggerukt) zullen worden

1Thessalonika 5 4 Maar gij, broeders, zijt niet in de duisternis, zodat die dag u als een dief overvallen zou: > als allen zeggen: "vrede en zekerheid" weten wij (des te meer) hoe laat het is. Voorwaarde is ook dat de offerdienst op het tempelplein zal functioneren...

1Thessalonika 5 5 want gij zijt allen kinderen des lichts en kinderen des dags. Wij behoren niet aan nacht of duisternis toe;

1Thessalonika 5 6 laten wij dan ook niet slapen gelijk de anderen, doch wakker en nuchter zijn.

1Thessalonika 5 7 Want die slapen, slapen des nachts en die zich bedrinken, zijn des nachts dronken,

1Thessalonika 5 8 maar laten wij, die de dag toebehoren, nuchter zijn, toegerust met het harnas van geloof en liefde en met de helm van de hoop der zaligheid;

1Thessalonika 5 8 maar laten wij, die de dag toebehoren, nuchter zijn, toegerust met het harnas van geloof en liefde en met de helm van de hoop der zaligheid;

1Thessalonika 5 8 maar laten wij, die de dag toebehoren, nuchter zijn, toegerust met het harnas van geloof en liefde en met de helm van de hoop der zaligheid;

1Thessalonika 5 9 want God heeft ons niet gesteld tot toorn, maar tot het verkrijgen van zaligheid door onze Here Jezus Christus...

1Thessalonika 5 9 want God heeft ons niet gesteld tot toorn, maar tot het verkrijgen van zaligheid door onze Here Jezus Christus...