1.De eerste gemeente: Geleid door de Geest 2.Botsing van geesten 3.God grijpt in.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Advertisements

Jezus en de wet van Mozes.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Het wassen van voeten.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
Godsdienst.
Godsdienst.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Gedurende de zomermaanden 2014 werden de kerkzaal en de kerkenraadskamer gerenoveerd. De aardbevingschade werd hersteld en al het overige onderhoud en.
AAN UW TAFEL.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Leven zoals past bij God
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Preek Jakobus 2:
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Niets zonder Gods zegen
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Vader Zoon Heilige Geest
Zondag 43 HC Franeker 14 juni 2009
Welkom in deze kerkdienst
Zingen Vers 1 Dankt, dankt nu allen God met hart en mond en handen,
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Romeinen
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
voor het werk van de Heer
Filippenzen – 2 1:2-6 God, Heer Gebed.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
De vlieger van de Heilige Geest
Transcript van de presentatie:

1.De eerste gemeente: Geleid door de Geest 2.Botsing van geesten 3.God grijpt in

1. De eerste gemeente: geleid door de Geest Leiding van de Geest in w(W)oord en daad Leiding door de Geest met het Woord – Het onderricht van de apostelen – Samenkomen in de tempel – Jezus centraal

1. De eerste gemeente: geleid door de Geest Leiding van de Geest in de daad – Metterdaad verandering in levenspraktijk – Deut. 15 in ere hersteld: ‘er mag geen armoede zijn’  De daad komt in het kielzog van het Woord

1. De eerste gemeente: geleid door de Geest Basis voor het diakonaat in Hand. 5 Je doet het aan God zelf Genade opent harten Effect: in de gunst bij het hele volk. Vanwege het Woord of vanwege de daad? Wat zegt dit over evangelisatie?

1. De eerste gemeente: geleid door de Geest Het giftenpatroon Het gaat niet om de grootte van de gift! ‘Het penningske der weduwe’ Gaat niet om de kwantiteit maar de kwaliteit  Wanneer hebt u/jij voor het laatst Iets verkocht? Ergens vanaf gezien? Je vakantiegeld (gedeeltelijk) ingeleverd? omdat je hart openging?

2. Gevolg: botsing van geesten Waar Gods Geest werkt, komt tegenstand – Genesis 3: vijandschap De zonde van Ananias en Saffira: – Liegen en bedriegen van de Heilige Geest – Door te doen ‘alsof’ – hypocrisie

2. Gevolg: botsing van geesten Hypocrisie – Is hypocrisie ons vreemd? – Duivel kan je tot zijn spreekbuis maken. Middel hier: geld. – Zuiver en onzuiver: dicht tegen elkaar aan. – Hypocrisie: de doodsteek voor de gemeente – Hier: groot gevaar voor prille begin.

3. God grijpt in Geen algemene regel: ‘als je dit doet, dan...’ In dit geval: 1.Afkappen van mogelijk kwalijke gevolgen 2.Vrees voor God bewerken

3. God grijpt in Uitgesteld oordeel Van Gods handelen geen schema maken – Hier: cruciaal moment. – Petrus als tegenvoorbeeld We leven in genadetijd. – gezond ontzag voor God. Ook vandaag grijpt God mensen in de kraag

Wat ga je met dit verhaal doen? Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt door Hem. Kolossenzen 3,17