Effective and efficient use of ICT in my teaching LORAINE SOEKHLAL ( Voeding ) MODULE 4 Prof.Dr. Koen DEPRYCK 15 augustus 2015.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
Advertisements

Gezonde voeding.
Kom verder. Saxion. Leergang digitale didactiek in een ICT rijke omgeving.
BattleBots The school battle.
De “ leraar” als rolmodel
Samenstelling van voedsel
Een handleiding voor deleerkracht
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
VOEDING EN REUMA.
Het geven van een workshop
Voeding en bewegen!.
Autisme en ICT Henric Bezemer – FPO Rijnmond
INSTRUCTIE fase 3 Dit is de slotopdracht; Maak met de hele klas een supergrote Graffiti-voorstelling waarop al jullie Avatars in een nieuwe samenstelling.
Gonnie Staaks tel
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
English and IPC How to teach content through English.
Deltion College Engels B1 Schrijven [Edu/003] thema: what have I done wrong…? can-do : kan s/ brieven schrijven over persoonlijke zaken © Anne Beeker.
Ik als docent Als leerling op school Als docent die mij inspireerde Als de docent die ik wou zijn Als de docent die ik niet wil zijn Wat mij het leukste.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Netwerknamiddag 7des en Se-n-Se
Deltion College Engels B2 Spreken [Edu/001] thema: What’s in the news? can-do : kan verslag doen van een gebeurtenis en daarbij meningen met argumenten.
Deltion College Engels B1 Spreken [Edu/001] thema: song texts can-do : kan een onderwerp dat mij interesseert op een redelijk vlotte manier beschrijven.
Deltion College Engels B2 Schrijven [Edu/005] thema: Writing a hand-out can-do: kan een begrijpelijke samenvatting schrijven © Anne Beeker Alle rechten.
Nothing Is As It Seems Lesson 8 Cubes and Numbers.
Algebra met Inzicht Bijeenkomst 11 december 2009.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Inspiratie Blended Learning 24 juni Interactief? Teach what you preach…
KA 1 project: BE02-KA Het ontwikkelen van een e-safe e-learning leeromgeving.(platform) Groeien naar een tabletschool Gebruik van tablet.
Workshop Inspirerend ICT Eric Redegeld & Eline Redegeld.
Communicatie 2 – kw 2 Les 3. Wat gaan we doen? Herhaling vorige week Feiteninterview Stagegesprekken Opdracht voor volgende week.
Mavo 4.  Goal(s)  Letter Puzzle  Write a letter  Check the letters  Do assignments 4A, 5A, 6A & 7 in Student Book page 50  Evaluation.
Flexible Learning in European Retail Presentatie 5 de Meeting in Ceske Budejovice.
Voor: VVTO symposium Door: Lauren Salomons 16 maart 2016.
Vrijwilliger voor de S.I.R.O Woonzorgcentrum Sinnehiem in Haulerwijk Sinnehiem Radio omroep is met spoed op zoek naar een vrijwilliger. Een vrijwilliger.
Bijeenkomst 5.  Doelen  Wat hebben jullie bij thema vanmorgen gedaan?  Feedback geven en ontvangen op huiswerkopdracht  Van doelen naar leeractiviteiten.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Inkopen van voeding Ranjana de Vries Wat gaan we doen deze les? Lesdoelen Inleiding op het onderwerp Opdracht Pauze Poster presentatie Kahoot.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Eten ontdekken met al je zintuigen!
Bijeenkomst 4: Van lesdoelen naar leeractiviteiten
How would you use this product in your English lesson? What would be your lesson goal(s)? What dilemmas and solutions? Create a lesson activity.
Visieontwikkeling.
Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven
Docentvaardigheden ICT
Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven
Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven
Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven
Opdracht voor Module 4 effectief en efficient lesgeven
Processing Structured Hypermedia
Module 6; didactisch handelen
Presentatie titel Measurement education in the junior primary –
Werkwijze Hoe zullen we als groep docenten te werk gaan?
Gezonde voeding.
Student-centered learning Student-centered learning is het proces waar bij studenten makkelijk kunnen leren plannen, tactieken toepassen om het studeren.
De taaltaak
Bram De Bie Initiatie Webquests.
STEAM Camp International School of Aruba
Kennisclip Web toepassingen
EEN PLAATJE VAN Het wat, hoe en waarom van je les als startpunt voor het onderzoeken van je eigen lespraktijk 31 jan ROSA Conferentie Hanna Westbroek.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Pré-NLT-module Leren met je hersenen
INSPIRATIE SESSIE MBO Maasland 19 mei 2016.
Gezonde voeding.
Toedienen meststoffen
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Schrijven Zakelijke brief.
Presentatie titel Effective Math Lesson Part 1
Les 6: non-verbale communicatie
Thema 2 Voeding en vertering
Leerlingen zeiden: “Je MOET hem loslaten
Transcript van de presentatie:

Effective and efficient use of ICT in my teaching LORAINE SOEKHLAL ( Voeding ) MODULE 4 Prof.Dr. Koen DEPRYCK 15 augustus 2015

Structure of the presentation Standard 3 Plan for and implement effective teaching and learning 3.1 Establish challenging learning goals 3.2 Plan, structure and sequence learning programs (teacher as EXPERT) 3.3 Use teaching strategies ACTIVATE LEARNERS 3.4 Select and use resources (F2F, ICT, ….) 3.5 Use effective classroom communication (using ICT) 3.6 Evaluate and improve teaching programs (using ICT) 3.7 Engage parents/ carers in the educative process Add slides, change them, enhance them, … as much as you like! Mag in het Nederlands!

3.1 My challenging learning goal for this (week) Onderwerp : Voeding Doelgroep : klasse 6 ( basisonderwijs) Bron van het leerdoel : Natuuronderwijs 6ᵉ leerjaar Het thema voeding is uitdagend zodat de leerlingen wordt aangeleerd d.m.v. de voedingspyramide wat gezonde voeding allemaal inhoudt. Ze kunnen dan ook aangeven welke voedingsstoffen brandstof, bouwstof en beschermende stof aan het lichaam geven.

3.2 Plan, structure and sequence learning programs Ik verwacht van de leerlingen dat ze een vier kleuren maaltijd voor ontbijt, pauze of voor de warme maaltijd kunnen samenstellen. Van 15 lichamelijke activiteiten en gebeurtenissen moeten ze aangeven of er brandstof, bouwstof of beschermende stof nodig is. De leerlingen moeten ook kunnen aangevenwaaruit een dagmenu voor een persoon ( kind of volwassene) minimaal moet bestaan. Bij deze les wordt gebruik gemaakt van de voedingspyramide en de symbolen van bouwstof, brandstof en beschermende stof. Prerequisites?……

3.3 My activating teaching strategies Bij het analyseren en samenstellen van een maaltijd de leerlingen gebruik laten maken van de groepsnamen met hun bijbehorende kleur.( v.b. olie en vetten – blauw ). Gebruik maken van de voedingsmiddellen posters 1 en 2 behorend bij deze les. Bij deze les kunnen ook meegenomen worden fruit, gekookte rijst, groente vis of vlees, bamie en melk voor de visuele leerlingen. De opdrachten moeten individueel gemaakt worden. Een youtube filmpje over gezond voedsel en de voedingspyramide. Remember the wine…

3.4. My resources (F2F, ICT, ….) STEP 1 RESOURCEeffectivityefficiëncy F2FVoeding meenemenDe leerlingen kunnen dan zelf een maaltijd samen stellen. Bij de repetitie zullen ze dan ook beter werken. De andere leerlingen kijken toe en geven hun mening over het samengestelde menu ICTEen youtube filmpjeDe leerlingen kijken en luisteren naar het filmpje en daarna komt er een dicussie of een opdracht. De les begrijpen ze dan beter want ze hebben gezien en gedaan. De leerlingen kunnen dan gaan vergelijken als het resultaat hetzelfde is.

3.5 My classroom communication Something like this? F2FDigital Teacher -> students Discussie en zelf doenGoed luisteren en de opdracht uitvoeren. Students -> teacher De leerlingen stellen vragen aan de leerkracht. Discussie opbouwen Students students De leer;ingen gaan onderling dicussieren wat er precies moet gebeuren en dan gaan ze uitvoeren. Discussie over wat ze gezien hebben.

3.6 this is how I will evaluate and improve How will you evaluate… The learning outcomes (effectiveness) F2F Digital The teaching process (efficiency) F2F Digital F2FICT Evaluation of EffectivenessEen repetitie wordt gegevenEen kahoot quiz EfficiencyMaak een opstelGebruik google en zoek meer info over gezonde voeding. Be specific enough! Show link with outcomes and process!

3.7 This is how I will engage parents/ carers in the process Voor de ouders / verzorgers en de leerlingen wordt er een info ochtend en een cookout gehouden over gezonde voeding met behulp van gezondheids medewerkers. Na deze informatie zijn de ouders ingelicht over hoe ze hun voeding moeten samenstellen om te voorkomen dat ze aan overgewicht lijden.

WHAT I LEARNED IN THIS MODULE…. In deze module heb ik geleerd dat het les geven niet alleen les geven is maar het is hoe effectief en efficient geef je de les. Hoe is de les bij de leerlingen overgekomen? Is het begrepen hoe ze het onderwerp moeten toepassen in het dagelijks leven. Hoe meer mogelijkheden er zijn om een onderwerp uit te leggen hoe beter je les tot uiting komt. Het is ook beter om de leerlingen veel zelf te laten doen je moet je alleen begeleiden dat ze niet afdwalen van het onderwerp. Hiermee bereik je ook betere resultaten.

This I how I evaluate this module.. The content The teacher/teaching The effectiveness The efficiency … anything else…