De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Docentvaardigheden ICT

Verwante presentaties


Presentatie over: "Docentvaardigheden ICT"— Transcript van de presentatie:

1 Docentvaardigheden ICT
Docentvaardigheden ICT Welkom bij de kennisclip die hoort bij bijeenkomst 4 over web toepassingen. Bijeenkomst 4 – Web toepassingen Instituut voor Lerarenopleidingen IvL, Lerarenopleidingen

2 Inhoud Terugblik Tools om te toetsen Tools om interactie te generen
Tools om samen te werken Opdracht

3 Overzicht Bijeenkomsten
Mediawijsheid Digitale presentaties Digitaal schoolbord Web toepassingen algemeen Web toepassingen vakgebied Presentaties

4 Leerdoelen De student kan d.m.v. web-toepassingen toetsen
De student kan d.m.v. web-toepassingen interactie genereren in de klas De student kan gebruik maken van web-toepassingen om een samenwerkingsruimte te creëren tijdens de les.

5 Introductie – Web toepassingen
ER zijn verschillende web oepassingen beschikbaar voor het onderwijs. Wat zijn web 2.0 tools. Dit is een gereedschap om het leerrendement en leerbeleving te verhogen. Interactie is, mensen kunnen reageren en informatie uploaden. Web 1.0 tools zijn één richtings verkeer, zoals Word. 2.0 zijn interactief. Tegenwoordig heb je zelf 3.0 tools. Internetools zijn op elkaar afgestemd. Wat is de meerwaarde van web 2.0 tools? Interactief en actief voor leerlingen. Leerlingen worden meer gemotiveerd en gestimuleerd. Leerlingen kunnen in eigen tempo de opdrachten maken. Feedback geven. Voordeel voor de docent je hoeft niet alles na te kijken -> visueel overzicht. Je kunt de resultaten bekijken.

6 ICT toepassing in je les

7 Waarom digitaal toetsen?
Wat is het voordeel van digitaal toetsen? Poll: wat is het voordeel van digitaal toetsen?

8 Tijdsbesparing Variatie vragen Directe feedback Adaptief Analyse
Digitaal toetsen Tijdsbesparing Variatie vragen Directe feedback Adaptief Analyse Adaptief leerpad – moeilijke vragen indien veel vragen goed maakt. (Kleppen dicht, 2016)

9 Kahoot Socrative Google Forms Plickers 1. Toetsen
Met kahoot kun je een quiz maken en zo kun je testen of de lesstof is begrepen. Meerkeuze vragen op snelheid. Socrive feedback. Met behulp van Flubaroo kun je automatisch nakijken. Extra onderzoek tools: survey monkey of Lime Survey. Deze tools kun je gebruiken om evaluatie in te vullen. Vul deze aan het einde van de les in. Tijdens maken van je video kun je Edpuzzle gebruiken. Om tussendoor vragen te stellen bij het maken van je video.

10 Stemtool met behulp van papier (zonder smartphone!)
Plickers Stemtool met behulp van papier (zonder smartphone!)

11 Padlet Linoit Poll Everywhere Thinglink 2. Interactie
Onderwijs leergesprek structureren. Interactie tussen leraar en leerling is basis van leren. Voorkennis activeren. Padlet digitaal prikbord. Verzamelen van notiites en antwoorden en ideeen op een overzichtelijke manier presenterne. Linoit kan gebruikt worden voor maatwerk. De docent kan van te voren informatie hierop zetten met links naar meer materiaal. Zo kunnen leerlingen ook eventuele vragen hier kwijt. Op het pribkbord de resultaten neerzetten. Indelen van figuren. Poll everywhere; vragen , woord tool – answer garden hetzelfde brainstorm. Glogster of thinglink is een interactieve poster.

12 Thinglink Zelfde glogster maar niet gratis. Foto’s videos en websites interactief maken. Interactieve Poster

13 Edmodo Google Docs Popplet 3. Samenwerken
Google drive samenwerken aan een document met google docs, maar ook met presentaties samenwerken. Deezelfde optie is besichbkaar bij microsoft. Je kunt met elkaar chatten en ziet wie wat doet Zo zijn er ook omgevingen beschikbaar waar alle toolsonline staan en lln met elkaar samenwerken via google classrrom en microsoft classroom. J Elo omgeving. Its learning wordt veel gebruik op scholen – platform om samen te werken lesplanning, digitaal leermateriaal, digitaal toetsen en dashboard learning aalytics. Met itslearning kun je lessen plannen, materiaal vinden en huiswerk opgeven. Maar itslearning gaat verder: je kunt elke leerling individueel monitoren en extra lesmateriaal op maat aanbieden. Samenwerken positieve relatie oplevert en motiverend.

14 Popplet

15 Zie ict idee, reisgids, maandag youtube. TIP ICT-idee
Enzovoorts….. Zie ict idee, reisgids, maandag youtube. TIP ICT-idee & Reisgids Digitaal leermateriaal

16 Opdracht: Keuze webtoepassing
Ga op zoek naar een web toepassing die aansluit bij de activiteit die je hebt bedacht Deel de web toepassing op Edmodo (zodat je kunt zien of deze al in gebruik is) Werk de web toepassing uit voor jouw les Hulp: en In tweetallen werken studenten een webtoepassing uit naar keuze. Het is de bedoeling dat iedereen een andere webtoepassing uitwerkt. Social media in het mbo.


Download ppt "Docentvaardigheden ICT"

Verwante presentaties


Ads door Google