Willem & Joanne en Lukas Folmer

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

1.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Tuur & Gert bezoeken. M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel.
De beroemdste persoon die er is …
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Verrassing!!.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Daar is eindelijk de zon!
Bezoek een sportief evenement:
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Het Trouwfeest.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ik voel me zo alleen !.
Meneertje Blij en Somber
Nieuwsbrief Maart - April 2011 Daniel Huisman Indonesia Holland
Olle en de windmolens.
Als er een baby geboren wordt is het feest!
Historisch Overzicht: Europa en de wereld
Kindernevendienst (KND) Op zondagmorgen tijdens de kerkdienst gaan de kinderen van groep 1 t/m 8 naar de kindernevendienst. Hier horen we verhalen uit.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Thema voor vanavond is:
Je levensreis.
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN?
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
Ingreep met kapje.
Interpreteren van data
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Opa & oma Snel deden we de deur open, Gisteren ging er bij ons de bel,
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Advent 2014 Logo school.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Protestantse gemeente
Bloemen.
Herinneringskamp Westerbork
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
WELKE OPLOSSING STEL JE VOOR. Casus 1 Karel is sinds enkele jaren mantelzorger en werkt in een team van een tiental personen. Hij werkt al vijf jaar bij.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 98: 1,2 Schriftlezing: Hebreeën 10: Tekst: Zondag 38.
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: E. Duurkoop
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Zondag 14 februari 2016 “Invocabit” eerste zondag van de veertigdagentijd Lukas 4:1-13 Jezus zwierf 40 dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel.
Regenwormen.
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 91 : 1 Schriftlezing: Efeziërs 1 : 15 – 23 Efeziërs 4 : 7 – 12 1 Tessalonicenzen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dat zeg ik Gamma Drie echtparen,een bejaardeen van middelbare leeftijd en een netgetrouwd stel willen toetreden tot een kerk. De priester vertelt: "We.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Transcript van de presentatie:

Willem & Joanne en Lukas Folmer Leven in Nyankunde Willem & Joanne en Lukas Folmer

Omgeving van Nyankunde vanuit de lucht gezien.

Het ziekenhuis is met rood omcirkeld, ons huis is aangegeven met de pijl.

Onze transportmiddelen voor kleine en grote afstanden…

Meestal is de hoofdweg van het dorp redelijk begaanbaar, maar na hevige regenval moeten de passagiers maar gaan lopen naar huis..

De sporen van de verwoestende oorlog in 2002 zijn overal nog duidelijk zichtbaar… Sinds 2006 wordt het dorp weer langzaam opgebouwd.

Er wordt alweer steeds meer voedsel verbouwd, maar voor de oorlog waren deze heuvels volledig gecultiveerd.

Ondanks de vreselijke historie ziet het dorp er vredig uit bij de ondergaande zon.

Achter de heuvels waarop Nyankunde is gebouwd, beginnen de ‘Blue Mountains’. Daar houden zich nog (delen van) rebellengroepen schuil.

Deze foto’s, die ook op het geboortekaartje van Lukas staan, hebben we in onze achtertuin gemaakt – bijzonder gezicht!

Men zegt dat het water zo bruin ziet door het goud delven stroomopwaarts. Dankzij Nederlandse stichting ‘de Zaaier’ kunnen we binnenkort makkelijker naar de stad Bunia.

Zaterdags gaan we naar de markt, maar op donderdag komt de markt naar ons toe! Altijd een hele happening en een uitdaging om iedereen tevreden te stellen..

Op zondag genieten we van de verschillende koren in de kerk… Om 7.30 begint de Franse dienst (1,5 uur), aansluitend is de Swahili dienst (3 uur).

Ook maken we wel eens muziek met buurman Daniel. Hij speelt trombone, maar ook zingen doet hij graag – zoals iedereen hier. Verder gaan we op zondag vaak een wandeling maken. Dat blijft heel wat bekijks trekken.

Bruiloften worden groots gevierd, o Bruiloften worden groots gevierd, o.a een maaltijd voor alle genodigden en een kerkdienst van zo’n drie uur. De bruid kijkt altijd erg somber, maar dat is cultureel verplicht.

De hulp Fwalolya en de tuinman Mombassa helpen ons in en om het huis. We wonen in het huis van een Engelse fysiotherapeut, maar het voelt inmiddels echt als ons huisje. De hulp Fwalolya en de tuinman Mombassa helpen ons in en om het huis. In de achtertuin groeit onder andere mais, bonen, tomaten, pinda’s, en mango’s.

In huis… (We hebben koud stromend water dankzij een wateropvangsysteem in de heuvels, het wordt alleen wel bruin als het geregend heeft..)

We maken alles zelf. Van het branden en malen van koffiebonen, het roosteren van nootjes tot het maken van passievruchtensap..

Maak kennis met onze huisdieren! 

Lukas werd precies op tijd geboren - net voordat de stroom uit ging. Elke avond van 18.15 – 21.15 is er stroom via de generator. Wel ging hij bij zaklamplicht op de keukenweegschaal

Wassen en strijken gaat hier net even anders... Wasbare luiers zijn goed voor het milieu en werkvoorziening 

De ‘hoofdstraat’ van het ziekenhuis ‘Centre Medical Evangelique’

Iedere werkdag in het ziekenhuis wordt begonnen met het morgengebed. Het personeel wordt herinnerd aan en gewezen op de missionaire taak van dit ziekenhuis.

Avondje met de dokters bij de Amerikaanse familie Cooper

‘Statieportret’ met een verpleegkundige van de ‘IC’ en zijn vrouw en 2 van de 5 kinderen

De afdelingen zijn, ondanks redelijk schoon voor begrippen van hier, toch donker en smoezelig.

De afdeling verloskunde is altijd een drukte van belang. Moeder, baby’s, andere kinderen, verzorgers, zusters, dokters, koffers.. Alles en iedereen is in beweging.

Op weg naar de operatiekamer voor een keizersnee.. Een van Joanne’s projecten op de afdeling verloskunde: We kunnen nu op een veilige manier de weeën stimuleren. Op weg naar de operatiekamer voor een keizersnee..

(Zwarte beval-tafel en witte baby-opvang-tafel.) De verloskamer… (Zwarte beval-tafel en witte baby-opvang-tafel.)

Baby Mireille met haar moeder. Ze kon na 2 maanden opname ontslagen worden - bij een gewicht van 2 kg..

Ondanks de vruchtbare grond zijn de kinderen op de kinderafdeling voor meer dan 50% ondervoed...

Het linnengoed van de operatiekamer hangt te drogen in de zon Het linnengoed van de operatiekamer hangt te drogen in de zon. In de regentijd is er dus geregeld een tekort aan steriele doeken en jassen..

Hier worden dagelijks stapels gaasjes gevouwen die vervolgens gesteriliseerd worden. Met de hand, dus graag een beetje zuinig..

De operatiekamer, de plek waar Willem het meest van zijn tijd doorbrengt.

At work

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor het meeleven, gebed en financiële steun!