Hoe het begon…. Terry Virgo Gaf leiderschap door aan een apostolic team: ± 15 ‘spheres’, die…. -…..dezelfde NF-waarden delen -…..met elk een eigen ‘smaak’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Evangelie der genade Vragen :
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
VERBOND “opdat het u welga !”.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
8 December 2013.
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
De visie is Jezus One for all.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Godsdienst 1 1.
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verzegeld met de heilige Geest
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
onze roeping als gemeente
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Koen Minderhoud 30 november 2014
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Niets zonder Gods zegen
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Een voorbeeld dat navolging verdient
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Durf te dromen.
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Spring in het diepe!.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Transcript van de presentatie:

Hoe het begon…. Terry Virgo Gaf leiderschap door aan een apostolic team: ± 15 ‘spheres’, die…. -…..dezelfde NF-waarden delen -…..met elk een eigen ‘smaak’

Wij zijn Relational Mission Rom. 12:5: ‘zo zijn wij, hoewel met velen, één lichaam in Christus, maar ieder afzonderlijk leden van elkaar.’ Plaatselijk Internationaal Samen voor de opdracht geroepen: ‘you can do more together than apart’ Beweging van de Geest (o.a. profetisch volk)

Wij zijn Relational Mission Onze cultuur/waarden: Overtuigd van het evangelie Geroepen tot vrucht dragen Toegewijd aan relaties Zeker van de opdracht Moedig gehoorzaam

De reis voor ons…. Een gebroken wereld bereiken ‘een kerk voor een gebroken wereld’ o.a. PfP Pionieren Zeven ‘plekken’ in de wereld; 25 kerkplanten Training ID: Intentional Discipleship; Pioneer; LEAD Elkaar ondersteunen Een gemeenschap van meer dan 5000 mensen; Events: ENOUGH, P & E; Leadership Conference

Hoe kan jij betrokken raken? Bidden o.a. ENOUGH-avonden Dienen Eerst in de plaatselijke kerk, maar ook bij RM Groeien Laat je toerusten! B.v. bij de CPC Geven Via speciale collectes in de plaatselijke kerk Grassroots Giving Campagne: 1000 mensen met een maandelijkse gift van € 5,-

Belangrijke data september Prayer & Equipping Ipswich september Start LEAD NL 30 sept. – 3 okt. Church Planting Conference Berkel 13 november ENOUGH gebedsavond Groningen/Berkel 27 en 28 november Oudsten & Vrouwen weekend Norwich 1-4 juni 2016 Leadership Conference Norwich

Connect? Mailing list: relationalmission.com/signup Facebook:/RMChurches Mike: relationalmission.com/coffeebreak Geven: relationalmission.com/giving

RM: een beweging van kerken samen op reis met een missie Mattheüs 28:19,20: De apostolische reis van kerken met een missie

De apostolische reis van kerken met een missie Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe kerk Ex. 1:7,-9: De Israëlieten waren vruchtbaar en breidden zich snel uit; zij vermenigvuldigden zich en werden uitermate talrijk, zodat het land met hen vervuld werd. 8 Toen kwam er een nieuwe koning over Egypte, die Jozef niet gekend had. 9 Die zei tot zijn volk: Zie, het volk van de Israëlieten is groter en talrijker dan wij. 10 Welnu, laten wij met beleid tegen hen optreden, opdat zij zich niet vermenigvuldigen….

De apostolische reis van kerken met een missie Geen verandering zonder gebed Ex. 2:23,24: 23 Jaren gingen voorbij, en de koning van Egypte stierf. Maar de Israëlieten gingen nog altijd onder dwangarbeid gebukt. Ze klaagden luid en hun hulpgeroep steeg op naar God. 24 God hoorde hun jammerkreten en dacht aan het verbond dat hij met Abraham, Isaak en Jakob had gesloten.

De apostolische reis van kerken met een missie Wie neemt de uitdaging aan? Ex. 3:10: Nu dan, ga, Ik zend jou tot Farao, om mijn volk, de Israëlieten, uit Egypte te leiden. Jer. 1:7: De Heer zei tot mij: Zeg niet, ik ben jong, want tot een ieder, tot wie Ik je zend, zul je gaan, en alles wat Ik je gebied, zul je spreken. Jes. 6:8: Daarop hoorde ik de stem van de Heer, die zei: Wie zal Ik zenden en wie zal voor Ons gaan? En ik zei: Hier ben ik, zend mij.

De apostolische reis van kerken met een missie De kracht van het evangelie 1 Kor. 2:1-5: Ook ben ik, toen ik bij jullie kwam, broeders, niet met schittering van woorden of wijsheid jullie het getuigenis van God komen brengen. 2 Want ik had niet besloten iets te weten onder jullie, dan Jezus Christus en die gekruisigd. 3 Ook kwam ik in zwakheid, met veel vrezen en beven; 4 mijn spreken en mijn prediking kwam ook niet met meeslepende woorden van wijsheid, maar met betoon van geest en kracht, 5 opdat jullie geloof niet zou rusten op wijsheid van mensen, maar op kracht van God.

De apostolische reis van kerken met een missie Een volk geleid door de Geest Ex. 13:21,22: De HEER ging voor hen uit om hun de weg te wijzen, overdag in een wolkkolom, ’s nachts in een lichtende vuurzuil. Zo konden ze dag en nacht verder trekken. 22 Overdag ging de wolkkolom aan de spits van het volk, en ’s nachts de vuurzuil. Joh. 14:26: De Trooster, de heilige Geest, die de Vader zenden zal in mijn naam, die zal jullie alles leren en jullie te binnen brengen al wat Ik je gezegd heb.

De apostolische reis van kerken met een missie De reis is niet zonder hindernissen Ex. 17:3: het volk mopperde…. Oppositie van binnenuit Hand. 4:18: verbod om over Jezus te spreken… Oppositie van buitenaf

De apostolische reis van kerken met een missie Leven vanuit de zekerheid dat God voorziet Ex. 16: het dagelijkse manna…. Filip. 1:16: Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in jullie een goed werk is begonnen, dit ten einde toe zal voortzetten, tot de dag van Christus Jezus.