Bloedbroeders Suzanne Sitvast Liselotte Ruiter Britt van der knaap

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Uitslag enquête over online pesten
“Een reis naar Licht”.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Wie is DVN Oost-Nederland & Diabetes op school
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Een echte ( ) vriend(in) ben je pas. ..
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Maak van Dyslexie je gaven. In plaats het te zien als een handicap
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Powerpoint gemaakt door
Advent Week 1.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Meneertje Blij en Somber
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Ben ik de enige? Een op de zes Nederlanders last heeft van somberheid, angst of andere klachten personen krijgen een depressie jaarlijks 1,1 miljoen.
Zij alleen…...
Lieve vriend(in)!.
Deel II verzoening.
Oud en wijs.....
Lieve zoon/dochter ....
Levenslessen vriendschap
Geluid aan.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Ik had een droom verleden nacht,
Interpreteren van data
Een echte ( )-vriend(in)
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Gebruik de pijltjestoetsen
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Met handen en voeten geloven 1
Aan de slag met de BETERapp
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
CanDo Coaching.
Het is vandaag vrijdag 7 april :22:08
Mindfulness.
Vrienden.
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Woord van Leven Juli 2014.
Spreuken: De nederige wijze.
Als je van iemand houdt, heeft alles nog meer zin!
Goedendag computerbezitter!
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Vriendschap.
“de liefde van God”.
Iedereen gebruikt social media.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
TRANSACTIONELE ANALYSE Kwaliteit van de hulpverleningsrelatie.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Transactionele analyse
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Communiceren in het huwelijk GB Flevoland
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Hoofdstuk 1 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk Augustus 2015.
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Iedereen in de dramadriehoek
Transcript van de presentatie:

Bloedbroeders Suzanne Sitvast Liselotte Ruiter Britt van der knaap Kiki Kooijman Groep 6

Eigen belevenis Bloedbroeders Schokkend Leerzaam Actueel

Geïnterviewden Murat: 40 jaar, Turkse afkomst Zimra: 22 jaar, Turkse afkomst Dunja: 20 jaar, Turkse afkomst Aran: 22 jaar, Armeense afkomst

Harm & offense Turken komen negatief naar voren. Zimra: “Ik ben van mening dat ze in een negatief daglicht worden gezet, maar dit is niet onwaar.” Meer dan de helft vindt dit realistisch. Murat ziet dit als schadelijk. Murat: “Ze laten alleen zien wat een eeuw lang haat naar voren heeft gebracht.”

Geloofwaardigheid Murat en Dunya vinden het programma niet betrouwbaar. Murat: “Als je de helft van je documentatie hebt, kun je nooit een gezonde uitslag krijgen.” Zimra en Aran vinden bloedbroeders wel betrouwbaar. Zimra: “Ik ben heel blij dat ze niet een of andere debiele nationalist hebben uitgekozen om Turkije te representeren. Maar iemand die bereid is de andere kant van het verhaal te horen.”

Multiculturalisme / globalisering Murat en Aran voelen de spanning tussen de bevolkingsgroepen. Het gaat goed, zolang er niet over de kwestie gesproken wordt. Aran: “De genocide gaat zeker dwars zitten in de vriendschap, het komt gewoon tot een bepaalde grens.” Zimra ziet meer spanning tussen Armeniërs en Turken in het programma terug.

Multiculturalisme / globalisering Dunya en Aran hebben het idee dat het onderwerp meer is gaan leven door het uitzenden van het programma. Dunya: “Er is heel weinig over bekend en dit programma is zo gemaakt dat het voor elke bevolkingsgroep toegankelijk is.” Aran: “De discussie is meer gaan leven na het programma, maar bij de Armeniërs leeft het altijd. Dat zal zo blijven tot ze erkenning krijgen.”

Ontwikkelingen in de media Aran moedigt mensen aan om zelf onderzoek te doen naar de kwestie. “Ik voel me daarom niet gekwetst door die mensen, want zij denken nou eenmaal zo. Ik denk gewoon doe onderzoek: het is de 21e eeuw, je hebt toegang tot alles.” De andere respondenten gaven aan niet veel te geven om online discussies.

Gevoelens Zimra heeft gevoelens van schaamte en verdriet. “Vooral verdriet, omdat het is gebeurd. Maar ook verdriet om het feit dat er zoveel jaren later nog steeds zoveel haat is tegenover de andere partij is.” Dunya heeft geen sterke gevoelens bij de serie. “Het staat eigenlijk heel ver van mij af, het is heel lang geleden gebeurd en we zijn nu twee generaties verder.”

Gevoelens Murat voelt woede en teleurstelling. “Europa heeft zo’n vertekend beeld van de turken neergezet.” Aran is tevreden. “tevreden over de conclusie dat er een Armeense genocide is geweest, dus erkenning.”

Oorzaken Opvoeding Schoolsysteem Nationalistisch gevoel

Aanbevelingen Programma is meerzijdig, meerdere kanten worden belicht. Aandacht voor het onderwerp. Derde presentator toevoegen met Nederlandse afkomst die niks van het onderwerp afweet, nieuwe invalshoek.

Vragen?