Dynamiek van leven in de Geest vruchten, gaven en bedieningen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst eredienst Voorganger Thema.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Christengemeenschap De Goede Herder
We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
4 De kracht van de Geest.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
5 De eenheid van de Geest.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Welkom in deze kerkdienst
Tellen onze goede werken mee?
Welkom in deze kerkdienst
BIDDEN IS INTIMITEIT MET GOD
Geloven en nu….
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Hebt u wel een levensverzekering? 1 Korintiërs 1:8 De schuldvrijpolis voor de dag van de afrekening De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
PROFETEREND Timo Bouman 24 maart 2012 DE GAVEN VOLGENS 1.KOR12: GAVE VAN WIJSHEID 2.GAVE VAN KENNIS 3.GAVE VAN GELOOF 4.GAVE VAN GENEZING 5.GAVE.
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw)
Het woord van Kennis Het woord van kennis is niet: De natuurlijke kennis die we verkrijgen door onderwijs, lezen, studie of onderzoek in de natuurlijke.
Gondel of roeiboot?.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
“Met Christus gezeten in de hemel”
Verband De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Zitten - Wandelen - Standhouden
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
De doop in de Heilige Geest
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Zingen Vers 1 Hoor, trouwe Vader, ons gebed, zie op uw Zoon,
Liturgie voor de viering op zondag 21 februari 2016 Voorganger:ds. Marloes Meijer Organist: Peter de Rijke Wijkgemeente De Kern.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
neem van het levende water dat geboden wordt
Levenskracht in overvloed
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
31 december 2016: Oudejaarsavond
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is.
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Gaven van de Geest.
Gods plan Met ons.
Seminar “Building Dicipleship Culture”
Hoe kan ik weten wat naar Gods wil is?
Aan het begin van een nieuw jaar
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Het nieuwe leven in Christus
Wijze les: ‘Houd niet alles voor jezelf, delen is beter’
Wat verwacht jij van God?
Transcript van de presentatie:

Dynamiek van leven in de Geest vruchten, gaven en bedieningen

Veni creator spiritus Kom Schepper Geest, Verlicht onze ziel, Vervul ons hart met genade en licht, Inspireer onze tong om te zingen, Versterk ons lichaam, Schenk ons eeuwige levenskracht, Verjaag de vijand, Geef ons vrede, En was ons leven van alle zonde.

Vier basiswerken van de Geest 1) Aanwezigheid – schenkt troost, voedt de relatie, leidt tot gebed en aanbidding (in woord en daad) 2) Kracht – inspiratie, kracht van omhoog 3) Verandering – proces van heiligmaking, hervorming van denken, innerlijke vernieuwing, ‘vrucht’ 4) Dienstbetoon – gaven (charismata) voor de gemeente, de wereld, jezelf

De gave van Gods aanwezigheid (Geest) gaat aan de samenkomst vooraf Gaven en vrucht Vergeving vragen en vergeving schenken

(Boven)natuurlijke gaven 1 Korintiërs 12:4-6 Oorspong – gratis geschenken van God Doel – dienst aan de gemeente en werk van God in de wereld Werking – acties van de Geest in samenwerking met de actie van de mens Natuurlijke en bovennatuurlijke vermogens Vele charisma’s (wel 27 in het NT, en nog meer) Een charisma… Is niet iets wat je krijgt maar iets wat je geeft Is geen positie of aanzien, maar een dienst aan anderen betoond Van één profetie ben je nog geen ‘profeet’

Spreken in talen ‘tongen’, = talen, Bidden in de Geest (1 Kor. 14, Efez. 6). Improviseren in de Geest, gericht tot God Verschil van spreken in talen in de ‘binnenkamer’ en in een samenkomst, tegenover anderen. Noodzaak van uitleg (niet hetzelfde als vertaling) Getuigenissen uit de zending. Maar je moet doorgaans wel gewoon taalstudie doen. Zingen in de Geest (1 Kor. 14): voor de ‘binnenkamer’

Profeteren, geïnspireerd spreken 1 Petrus 4:10-11 Spreekcharisma’s en charisma’s van praktische dienst Profetie, door de Geest geïnspireerde woorden, boodschap van Godswege. Preek, bijbelstudie, een persoonlijk woord, tijdens een samenkomst of door de week Ook: woord van wijsheid, kennis of openbaring (1 Korintiërs 12) Doel: opbouwen, bemoedigen, onderwijzen, vermanen (1 Korintiërs 14:6 )

Zeven richtlijnen voor geïnspireerd spreken 1) Zich regelmatig voeden met het Woord 2) Aandacht vestigen op Christus, niet op de ‘profeet’ 3) Dienen, niet heersen of manipuleren 4) De presentatie is onze verantwoordelijkheid (geest van de profeet is onderworpen aan de profeet, 1 Korintiërs 14). 5) Inspiratie en voorbereiding horen bij elkaar 6) Laat je door anderen beoordelen, evalueren 7) Je mag je vergissen, je mag fouten maken, zolang je maar corrigeerbaar bent