Visiepresentatie DMEC - groep 8 Visie op Maslov & cultuurveranderingen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Ontwikkeling van toeristengebieden
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Beelden storm.
H1 wikken en wegen Paragraaf 1+2.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Gods verborgen glans.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Hoofdstukken 15 en 16.  als spelers meer keuze hebben kunnen nieuwe verhalen ontstaan. Hoe kan ik meer keuzes brengen?  Conflicten leiden tot meerdere.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Gedicht veiligheid Veiligheid is een woord
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
 100 bezoekers  300 euro ophalen voor het goede doel  Weinig medewerking van eventuele sponsoren  Zeer goede sfeer  Alle kosten terug verdienen 
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Curaçao.
Wie is de baas?.
Mozes terug in Egypte De 10 plagen.
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
Deel II verzoening.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Godsdienst.
loopbaanplanning / stuurmanskunst
1 Bedrijven zouden geen gegevensbanken mogen aanleggen.
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Leiderschap bij verandering of verandering in leiderschap
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
onze roeping als gemeente
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
De legende van de partyhut
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Preek Jesaja 42: 1-9.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Uitleg persoonsvorm (pv)
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Dit willen we NIET in Vilvoorde
Zingen Alleen de Liefde
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Is het allemaal goud dat er blinkt? Bij al ons bouwwerk in de gemeente? Het spannende van deze tekst: Wat gebeurt er als het vuur erover gaat?
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Transcript van de presentatie:

Visiepresentatie DMEC - groep 8 Visie op Maslov & cultuurveranderingen Door: Stef Kaal Julian Nales Stefan Ortsen Stefan ter Horst Lennart van de Berg

Maslov

En cultuurveranderingen

Voorbeeld 1: De Chileens mijnwerkers Acute cultuur verandering Onverwacht Natuurramp

Chileense mijnwerkers, voor het drama Zelfontplooiing: (veel) geld verdienen in de mijn Behoefte aan waardering en erkenning: Door het geld meer waardering en erkenning Behoefte aan sociaal contact: Na het werk terug naar familie Behoefte aan veiligheid en zekerheid: De hoop dat de mijn niet in stort Lichamelijke behoeften: Eten en drinken

Mijn Chili ingestort Zelfontplooiing: - Behoefte aan waardering en erkenning: "Iedereen zit in hetzelfde schuitje. De uitdrukking 'gedeelde smart is halve smart' gaat hier op.“ Behoefte aan sociaal contact: "Mensen zullen kleinere groepen formeren van vier vijf zes mensen die veel met elkaar optrekken. Er zal een soort structuur moeten ontstaan.“ Behoefte aan veiligheid en zekerheid: “Ze hebben ruim twee weken onzekerheid gehad en daar hebben ze zich, zo lijkt het, goed doorheen geslagen“. Lichamelijke behoeften: Eten

Mijn Chili ingestort Zelfontplooiing: - Behoefte aan waardering en erkenning: Vechten voor eigen leven Behoefte aan sociaal contact: Missen van familie leden Behoefte aan veiligheid en zekerheid: “Geen uitweg, hoop gevestigd op anderen” Lichamelijke behoeften: Trek

Mijn Chili ingestort 'Chileense mijnwerker overwoog kannibalisme‘ ‘Chileense mijnwerker dacht aan zelfmoord’

‘Kompels ontdekt’ Zelfontplooiing: - Behoefte aan waardering en erkenning: Behoefte aan sociaal contact: - uitkijken naar hereniging met familie Behoefte aan veiligheid en zekerheid: “Informatie voorziening van buitenaf, reddingsactie” Lichamelijke behoeften: Eten, drinken en medicijnen. Vermaak: bijbel en voetbalbeelden.

‘Kompels gered’ Zelfontplooiing: Behoefte aan waardering en erkenning: Werk verkrijgen door het gebruik maken van het drama Behoefte aan waardering en erkenning: ‘Mijnwerker vraagt €20.000 per interview’

Voorbeeld 2: Kwestie Egypte “Ik ben oppermachtig. Alles gaat zoals ik dat wil.”

Voorbeeld 2: Kwestie Egypte “Wij bepalen uiteindelijk hoe, wie en wat in ons land. Helemaal nu de maat echt vol is!”

Voorbeeld 2: Kwestie Egypte “Het volk heeft ervoor gezorgd dat ik wel moet toegeven: al uw eisen zullen worden gehonoreerd.”

Voorbeeld 2: Kwestie Egypte ... onderste laag(en) van de behoeftepiramide werden niet vervuld bij de meerderheid van de Egyptenaren.   ... behoefte aan veiligheid en zekerheid: toekomst was niet rooskleurig op het gebied van bijv. werkgelegenheid, sprake van marteling, corruptie, politie (de rechtstaat) keerde zich uiteindelijk tegen het Egyptische volk. ... basisbehoefte lichamelijke behoeften: eten en drinken werd te duur, armoede Gevolg? Een geforceerde cultuurverandering door de bevolking (fysieke meerderheid) Van machtscultuur naar ...

Voorbeeld 2: Kwestie Egypte

Voorbeeld 3: Terroristische aanslagen 9/11 Cultuurverandering middels geforceerde crisis Hypothese: conspiracy theories

Argumenten conspiracy theorists Beleggers plaatsen massaal put-options vlak voor 9/11 De luchtmacht werd tegen gehouden. De gebouwen stortten in als bij gecontroleerde sloop. De feiten rondom het Pentagon kloppen wetenschappelijk gezien niet. Er was maar een heel klein gat en er waren geen brokstukken van een vliegtuig. Veel van de kapers zouden nog in leven zijn, hoe konden zij zonder paspoort het land ontvluchten? De mobiele telefoongesprekken zijn nep. Op de hoogte van de vlucht is geen ontvangst. Vrijwel alle Joodse medewerkers hebben die dag vrij genomen. Zij zouden voorkennis hebben. Informatie uit de zwarte dozen zijn geheim gebleven. De Bin Laden video’s zijn nep. Bin Laden zelf zou ontkent hebben dat de aanvallen door hem zijn aangestuurd. Een vliegtuig van extra licht aluminium kan geen stalen constructies als de Twin Towers compleet vernietigen.

Relatie tot Maslow

Relatie tot Maslow

Relatie tot Maslow

Product Machtscultuur Persoonscultuur 2001 9/11 2011

Einde van de presentatie Zijn er nog vragen?