De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jaarplanning decanaat Mavo-tl 3
Advertisements

Hogere denkvaardigheden
Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
BattleBots The school battle.
Realtime in vogelvlucht Demo ePack (zie ook site Centrale uitgangspunten: motivatie en leerrendement.
Bijeenkomst 3 Hoe bouw je een les op en hoe houd je hierbij rekening met het leren van leerlingen?
Wie is aan zet ? - 1 jaar BYOD op het Liemers. Stand van zaken: – Devices mógen: iedereen weet dat – Regels hanteren ? – Neemt het aantal devices toe.
Digibord en tablet: de perfecte combinatie
Henk te Ronde ICT coördinator CSV. Inleiding  Onderwijs concept “Levensecht leren” Meer zelfwerkzaamheid minder doceren Samenwerken van leerlingen Combinatie.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Voorwaarden voor succesvol gebruik van de ELO H-P Köhler
Sociale media op school
Inzicht Resultaten KNAW rapport. Druk op scholen door maatschappelijke ontwikkelingen. Leraar komt onvoldoende toe aan pedagogische taak. Te weinig ‘time.
De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie
Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie
Mobiel leren Is méér dan ‘fun’ Mobiele ondersteuning volgt didactiek Slaat brug tussen belevingswerelden.
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
De inleiding van de les Functie? Aanpak?.
Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Anita Lohman & Bert Bouwhuis
Qompas SectorKeuze De online gids voor keuzes binnen het vmbo en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Instructie inloggen docent
Return to Sender.
Werken met de Stercollecties
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
Programma Voorstellen: Noordhoff Uitgevers
Techniek Torens Wis en Wierig: Hoe creëer je een onderzoekende en zelfstandige houding bij opdrachten uit de Techniek Torens?’
Workshop evalueren Dcp
Kijkje in the Classroom Een andere kijk op (hoger) onderwijs: Het huiswerk samen maken in de klas en het bestuderen van de theorie met ICT buiten de les.
Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
Ouderavond klas 1 Hartelijk welkom 1 Ouderavond klas 1 14 september 2015.
Informatieavond groep 3
Informatie-avond groep Groep 6 Een leuke en enthousiaste groep!
Customize!.
School en samenleving kwartaal 1 schooljaar 2012/2013 docent: Pascal van Schajik medsite: schpa
Moderne Wiskunde & gepersonaliseerd leren
Bvj vmbo bovenbouw 7 e editie Gijs van Hengstum Thomas Klein Middelink.
Bijeenkomst September 2015
Administratie inrichten Van bouwstenen tot instructie schrijven.
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
Taal in beeld spreekt jouw taal. Nieuw in Taal in beeld 2 volledig vernieuwde lessen marktsignalen versie 1 verwerkt update didactiek alle leerlijnen.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 B ETER ONDERWIJS MET DIGITAAL LEERMATERIAAL : DROOM OF WERKELIJKHEID ? Alfons ten Brummelhuis Arrangeursdag.
Instructie inloggen docent via Entree. Licentie bestellen Heeft u nog geen docentlicentie voor het digitale lesmateriaal? U kunt uw licentie bestellen.
Begrijpend studerend lezen Groep 4 tot en met 8. Het belang van begrijpend en studerend lezen Lezen heb je nodig, elke dag weer. Als je niet goed kunt.
Workshop Rekenblokken optimaal inzetten 30 november 2010 Welkom! Bas van der Meijs.
Elektronische Leer Omgeving “de rode draad in het onderwijs” bron: A. Van der Hoeff.
Ouderavond Mandegoud Maandag 11 maart. Doel van de avond Ouders informeren over oordeel Inspectie van het Onderwijs Ouders informeren over Plan van Aanpak.
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
Samenwerking leerling, school, ouders. Programma uurWelkom; terugkoppeling opbrengsten vorige ouderavond; presentatie over het cultuurprofiel.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Wensen uit de praktijk Vernieuwing en belangrijkste kenmerken Nieuwe digitale omgeving Toetsen Leerlijn Inhoud Pakketsamenstelling en prijsoverzicht Service.
Leerling- kenmerken Motivatie (2) Thema januari 2016.
Welkom! iPad in de brugklassen 26 mei De meerwaarde van de iPad in de les
Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Les 4 De Docent: Voorbereiden op de les.
Bladzijde 91 van je tekstboek
Stichting Praktijkleren
Kennisclip Web toepassingen
Arrangeren en Leermiddelenbeleid Utrecht, 13 december
December 25, 2018.
Chemie Overal 5e editie voor de TF
Hoe speel je de Pizza Game?
Voorlichting Dyslexie
Leergang LOB: verdiepingsmodule
Informatieavond voor ouders
Transcript van de presentatie:

De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou Malmberg De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou

Programma Inleiding Nieuwe werkwijze Kenmerken nieuwe digitale applicatie bij Biologie voor Jou (onderbouw) Toepassing in leerproces (in 2 groepen) Afsluiting: scenario’s Vragen wie er ervaring heeft met nieuwe website?

Kennisnet 4 in balans “Een van de grootste uitdagingen in het onderwijs van vandaag wordt gevormd door de groeiende verschillen tussen leerlingen” “Leraren hebben het idee dat het aanbod van digitaal leermateriaal niet altijd aansluit bij de methode. Daarnaast twijfelen ze aan de kwaliteit van de vakinhoud van het digitale materiaal. Ze zijn niet overtuigd van de meerwaarde van het materiaal voor hun onderwijs” “Leraren zijn wel enthousiast over het materiaal dat bij de methode wordt geleverd, maar dit is vaak bedoeld als aanvulling op het foliomateriaal” 4 in balans monitor, 2013

Biologie voor Jou - Digitaal Hoe brachten wij behoeften van docenten en leerlingen in kaart? Kwantitatief: vragenlijsten; Kwalitatief: gesprekken met docenten en leerlingen; Beperkt: testen van gereed product

Biologie voor Jou - Digitaal

Biologie voor Jou - Digitaal

Nieuwe aanpak Hoe brengen wij behoeften van docenten en leerlingen in kaart? Observatie Kennis verwerven en delen met panels & interviews Continue testen bij docenten en leerlingen En soms nog wel eens een digitaal vragenlijstje

Behoeften digitaal werken: Nieuwe eisen Behoeften digitaal werken: Inzicht in leerproces voor leerling en docent; Ondersteuning voor docent Zekerheid voor leerling Plaats- en device onafhankelijk kunnen werken Eenvoud en gemak!

Nieuwe start Instructie Verwerken Oefenen Toetsen

Passend in uw onderwijsomgeving Elektronische leeromgeving Eén keer inloggen voor toegang Software voor eigen digitale toetsen Schooladministratie systeem De leermiddelen van Malmberg passen uw onderwijsomgeving. We werken aan: open leermiddelen: delen van lesmateriaal met docenten (voor het delen kun je het beste de platformen gebruiken die ervoor zijn gemaakt, zoals wikiwijs en groengelinkt) Leerlingvolgsystemen: volgen van leerlingen op de referentiesniveaus rekenen en taal. Bureau ICE heeft de TOA: een webbased toetssysteem waarmee u direct inzicht krijgt waar uw leerlingen staan. Later komt dit nog terug in de presentatie… Schooladministratiesystemen: Deze systemen hebben de functie om een overall overzicht te geven van de prestaties van leerlingen (dashboard). De leergegevens van een leerling binnen onze leeromgeving worden aangeleverd naar deze SAS’en Elektronisch leeromgeving: rechtstreeks kunnen (deep)linken naar onderdelen binnen de omgeving van de methode (zoals bv studiewijzer bij Magister). Zo kan bijvoorbeeld een leerling vanuit de centrale agenda naar opdrachten binnen de methode. Wij geloven ook in een OPEN benadering om eigen informatie toe te voegen. Ook willen wij aansluiten bij de andere partijen in de markt, ons adagium is daarbij “do what you do best and link to the rest!!” Vraag: welke systemen gebruikt u binnen uw school? Open leermiddelen Leerlingen volgsysteem

Docent heeft de regie Docenten Begeleiden Lesvoorbereiding Toetsen Communicatie ouders Manage leeropbrengsten Docenten Begeleiden Lesvoorbereiding Schoolmanager Ouders Leer-opbrengsten Toetsen Instructie Malmberg ziet de docent als belangrijkste motor achter (beinvloeder, aanjager van) de leerprestaties van leerlingen. De docent vormt de bron van inspiratie, en is een persoonlijke gids naar een kansrijke toekomst. Wij zien het als onze taak om primair de docenten te ondersteunen (zie in het blauw ook de kern onderwijstaken) om het beste uit zichzelf te halen en daarmee het beste uit ieder kind. Naast de docent hebben natuurlijk ook de schoolmanagers en ouders invloed op de prestaties. Ook hebben wij oplossingen voor hen. Voor ouders kan gedacht worden aan hulp bij bijlessen, apps om thuis te oefenen. Voor schoolmanagers hebben we trainingen voor docenten om te werken aan hun vakbekwaamheid (methodestart trainingen, trainingen in het maken van goede toetsen, etc.). Professionele ontwikkeling School activiteiten Oefenen Verwerken Ontwikkelen lesmateriaal

Demonstratie Zelf docentensite laten zien met resultaten; Inloggen met docenten op leerlingensite Thema 2 Verwerken: aantal opdrachten doorlopen; wijzen op ‘lesstof’ Oefenen Oefentoets aan einde Hoe in te zetten?

Scenario’s voor gebruik Leermaterialen Beschrijving les Elke leerling gebruikt een eigen tablet of laptop in de klas. Licentie Volledig digitaal Schrift/multomap, werkbladen Docent legt theorie uit via digibord met de onderdelen Lesstof, BvJ Actueel of ander materiaal. Leerlingen maken zelfstandig de opdrachten, grotendeels op hun device en voor een deel in hun schrift en/of een gedownload werkblad. De docent volgt hun vorderingen in de klas en via het dashboard. De docent bepaalt of en wanneer leerlingen de gemaakte opdrachten digitaal kunnen nakijken. Bij het bespreken van de opdrachten kan de docent antwoorden van leerlingen laten zien op het digibord. Leerlingen maken thuis het onderdeel Opdrachten af; zij gebruiken Test jezelf, de Oefentoets of de Flitskaarten om zich te controleren of zich voor te bereiden op eindtoets of SO.

Scenario’s voor gebruik Leermaterialen Beschrijving les Leerlingen gebruiken hun smartphone in de klas en pc/tablet buiten de klas of thuis Handboek, werkboek en/of leerlinglicentie, schrift Docent legt theorie uit via digibord met de onderdelen Lesstof, BvJ Actueel of ander materiaal. Leerlingen maken opdrachten in werkboek. U kunt deel van opdrachten als huiswerk digitaal laten maken. U controleert de opdrachten met het dashboard. De antwoorden kunt u klassikaal bespreken met de applicatie. Leerlingen gebruiken de smartphone in de klas voor de onderdelen Test jezelf, de Oefentoets of de Flitskaarten. Leerlingen gebruiken buiten de klas een computer of tablet voor de digitale onderdelen Test jezelf, de Oefentoets of de Flitskaarten om zich te controleren of zich voor te bereiden op eindtoets of SO.

Scenario’s voor gebruik Leermaterialen Beschrijving les Leerlingen gebruiken computer, tablet of smartphone buiten de klas Handboek, werkboek en/of leerling licentie, schrift Docent legt theorie uit via digibord met de onderdelen Lesstof, BvJ Actueel of ander materiaal. Leerlingen maken opdrachten in werkboek. U kunt een deel van opdrachten als huiswerk digitaal laten maken. U controleert de opdrachten met het dashboard. De antwoorden kunt u klassikaal bespreken met de applicatie. Leerlingen gebruiken buiten de klas een computer, tablet of smartphone voor de digitale onderdelen Test jezelf, de Oefentoets of de Flitskaarten om zich te controleren of zich voor te bereiden op eindtoets of