De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."— Transcript van de presentatie:

1 Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders

2

3 Een online methode Leerlingen kunnen zelfstandig in hun eigen tempo werken. Leerlingen kunnen zowel thuis als op school inloggen via internet. Altijd actuele informatie over profielen, vakken, studies en beroepen. Leerlingen leggen een persoonlijk online dossier aan. Inzichtelijk voor decanen en mentoren. Ouders kunnen thuis meekijken m.b.v. de Qompas oudermodule en hebben een actieve rol. Installeren is niet nodig.

4 Het lesmateriaal De site http://profielkeuze.qompas.nl
EntryCard Geeft toegang tot tests, opdrachten en het persoonlijk dossier. Lesbrief Bevat diverse katernen: een uitleg over de tests, informatie over het einddossier, een uitneembare ouderbijlage en extra opdrachten voor in de mentorles.

5 Opbouw van het programma
Alle onderdelen zijn met elkaar verbonden. Startpagina Profielen en vakken Test jezelf Speel met je profiel Studies Onderwijsinstellingen Beroepen Mijn dossier Leerling volgt een persoonlijk stappenplan langs deze onderdelen. Deze sheet weg?

6 Profielen & vakken Het onderdeel ‘Profielen en vakken’ bevat informatie over: De Tweede Fase Schoolspecifieke informatie over inhoud profielen en vakken Inclusief aansluitende studie- en beroepsmogelijkheden.

7 Test jezelf Het onderdeel ‘Test jezelf’ bevat 5 tests:
De schoolvakken capaciteitenvragenlijst De schoolvakken belangstellingsvragenlijst De interessetest De profielkeuzetest De competentietest Inclusief 360-graden-feedback

8 Speel met je profiel Het onderdeel ‘Speel met je profiel’ geeft antwoord op de vraag: Wat kan ik gaan doen met mijn profiel?

9 Studies Het onderdeel ‘Studies’ bevat uitgebreide informatie over:
Hoofdgroepen Studierichtingen Studies Inclusief toelatingseisen en aansluitende beroeps- mogelijkheden. Aansluiting mogelijk met Qompas StudieKeuze, voor meer informatie over specifieke opleidingen.

10 Onderwijsinstellingen
Het onderdeel ‘Onderwijsinstellingen’ bevat informatie over: Alle reguliere onderwijsinstellingen Een aantal particuliere onderwijsinstellingen Inclusief alle opleidingen, open dagen en contactgegevens.

11 Beroepen Het onderdeel ‘Beroepen’ bevat informatie over:
Beroepensectoren Bijbehorende beroepen Inclusief aansluitende profielen en studiemogelijkheden.

12 Mijn dossier Het digitale loopbaandossier van de leerling bestaat uit de volgende onderdelen: Bewaarmap Lesbrief Stappenplan Extra opdrachten Einddossier ProfielKeuze Nieuw print screen met tabje Stappenplan

13 Maatwerk stappenplan Iedere leerling doorloopt zijn eigen route door het programma. Ik weet nog niet welk profiel ik wil kiezen Ik weet wat ik wil studeren Ik weet welk profiel ik wil kiezen Ik weet wat ik wil worden Drie stappenplannen Standaard Basis Compact De taken uit het stappenplan worden online ingevuld in het dossier.

14 Het einddossier Het einddossier bevat:
Voortgang stappenplan Gekozen profielen en vakken Testresultaten Eindfavorieten Het einddossier bevat de voorlopige profielkeuze van de leerling. De definitieve keuze kan ook in het einddossier opgenomen worden. Het einddossier is de basis voor het gesprek met decaan/mentor, waarna de definitieve keuze volgt.

15 Qompas DecanenNet Via dit volgsysteem hebben decaan/mentor eenvoudig inzicht in de vorderingen van de leerlingen: Het stappenplan De extra opdrachten De bewaarmap Het einddossier Het gekozen profiel

16 De Qompas Oudermodule U kunt een account aanmaken m.b.v. een code. Deze code is verkrijgbaar bij de decaan. Uw account is geldig voor al uw kinderen en gedurende meerdere jaren. Inhoud: Toegang tot alle informatie over Qompas ProfielKeuze Tips en adviezen voor de begeleiding van uw kind Workshop ProfielKeuzetest over uzelf invullen Competentietest over uw kind invullen Verkort stappenplan Opdracht over uw kind Belangrijke data en berichten van de decaan. Inzage in dossier van uw kind (mits toestemming verkregen)

17 Zelf een kijkje nemen? Maak een account aan op de Qompas Oudermodule
Of ga naar en klik door naar Qompas ProfielKeuze Testinlog: Gebruikersnaam: Scholier01 t/m 30 Wachtwoord: Qompas Let op de hoofdletters! Qompas wenst alle leerlingen en hun ouders veel plezier met het maken van de juiste profielkeuze!


Download ppt "Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."

Verwante presentaties


Ads door Google