De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie"— Transcript van de presentatie:

1 Qompas StudieKeuze http://studiekeuze.qompas.nl
De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders

2 Qompas Studeren wijzigen in Qompas StudieKeuze

3 Een online methode Leerlingen kunnen zelfstandig in hun eigen tempo werken. Leerlingen kunnen zowel thuis als op school inloggen via internet. Altijd actuele informatie over open dagen, studies en onderwijsinstellingen. Leerlingen leggen een persoonlijk online dossier aan. Inzichtelijk voor decanen en mentoren. Ouders kunnen thuis meekijken en hebben een actieve rol. Installeren is niet nodig.

4 Het materiaal De site http://studiekeuze.qompas.nl
EntryCard LOB Editie: Geeft toegang tot alle tests, opdrachten en het persoonlijk dossier. Lesbrief: Bevat stappenplan (online) en groepsopdrachten (klassikaal op school). Nieuwe materialen + Qompas StudieKeuze

5 Zoeken Aan de hand van diverse criteria zoeken naar een passende opleiding, onderwijsinstelling of open dag.

6 Open dagen Een handig overzicht van open dagen. De leerling kan open dagen en meeloopdagen zoeken, voorbereiden en het verslag van de open dag invoeren.

7 Test jezelf In dit onderdeel kunnen leerlingen drie tests maken:
Interessetest Studiekeuzetest Competentietest 360-graden-feedback Anderen kunnen ook uitgenodigd worden de competentietest te maken. U?

8 Studies Het onderdeel ‘Studies’ bevat uitgebreide informatie over:
alle studierichtingen de bijbehorende studies Favoriete studies kunnen opgeslagen worden in de bewaarmap.

9 Onderwijsinstellingen
In dit onderdeel staan alle onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs. Ook hier kan de leerling favoriete onderwijsinstellingen opslaan in de bewaarmap.

10 Mijn dossier In het digitale loopbaandossier staan de opgeslagen favorieten (studies, opleidingen, onderwijsinstellingen en open dagen). Dit is ook de plek van waaruit de leerlingen hun stappenplan (zelfstandige opdrachten) doorlopen.

11 Het einddossier Welke opleiding past het beste bij de interesses, capaciteiten en voorkeur van de leerling. Vormt de basis voor het eindgesprek met de leerling: Testresultaten Favorieten Verslagen van open dagen

12 Qompas DecanenNet Decanen en mentoren hebben een overzicht van de vorderingen van hun leerlingen via Qompas DecanenNet. Ze hebben hierbij inzicht in: Het stappenplan De groepsopdrachten De bewaarmap Het einddossier (waaronder de testresultaten)

13 Uw actieve rol als ouder(s)/verzorger(s)
Invullen van de competentietest. Bespreken en ondertekenen van geprinte documenten. Vragen naar de voortgang van het stappenplan. Meer informatie staat in de brief voor ouder(s)/verzorger(s) die u meekrijgt op deze avond.

14 Zelf een kijkje nemen? www.qompas.nl Klik door naar Qompas Studiekeuze
Testinlog: Gebruikersnaam: Scholier01 Wachtwoord: Qompas Let op de hoofdletters! Qompas wenst alle leerlingen en hun ouders veel plezier met het maken van de juiste studiekeuze!


Download ppt "De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie"

Verwante presentaties


Ads door Google