Voortplanting Vogels H 1 Watervogels.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
STUUR DIT AAN EEN SLIMME VROUW... EN AAN ALLE MANNEN... DIE ER TEGEN KUNNEN !!! Na 5000 jaar moppen over vrouwen... uiteindelijk moppen over mannen.
Advertisements

Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
De illusies die we ons mogen permitteren VERA 20|6|2006: “ICT- en e-governmentbeleid in de komende legislatuur” Tom Dehaene  Vlaams parlementariër  OCMW-voorzitter.
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
Automatische diapresentatie.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Mannus Menting 11 november 2009 Project Week 1 Foto’s van reclame onderweg.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Kweekverslag van de sitta europaea
Ckv presentatie Nadia en Nilsa, H4F  Mode met als hoofdonder - werp merken.
Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster
De schildpad lief, traag & schattig.
Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster
Deze zwaan zat op 6 eieren en op dinsdag 3 juni kwam de eerste uit Dinsdag 3 juni 2014.
Werkstuk Justin Nienhuis
gemaakt voor: powerpointsite-bep.nl
DIEREN Ieder dier zijn plekje.
Pauwentroon Powerpoint: Tilly
Geachte lieve Koningin Beatrix
Muziek Project; Klaplong
Gebruik de muis.
Aquarellen van Marcel REYNAERT
De jaguar Jordy sterckx.
De Tijger.
Suus,Juul,Lieke en Kimmie Van Suus,juul,liek en Kimmie
Euripides Medea 1e epeisodion
Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.
Watervogels herkennen
een bijzonder en waar gebeurd verhaal! Ongeveer acht jaar geleden vloog in Nerang (Queensland, Australië) een wilde Geelkuif kaketoe tegen een auto aan.
Oefening 17 p. 97 – les 5.
Elke plant zijn eigen plek
Welkom.
Ecologie Basisstof 6: Successie Basisstof 7: Aanpassingen bij dieren Basisstof 8: Aanpassingen bij Planten.
Ongeveer acht jaar geleden vloog een wilde Geelkuifkaketoe tegen een auto aan, en brak een vleugel. De automobilist nam de kaketoe mee naar de veearts.
7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
Soortenkennis 17 februari 2014 – Frank Ouwerkerk
het is een heel schattig dier
Kippen: Van ei naar kip niet ingesproken
3 februari 2014 – Joris van Lent Ekster -- Vlaamse gaai -- gierzwaluw
Komt de lente?. de bomen zijn nog kaal… maar deze struik heeft al bloemen: de toverhazelaar.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Watervogels Oorsprong & Huisvesting
Vogels H 1 Hoenders en Dwerghoenders
Hoe maak je zelf een kunstig nestje?
Verstoppertje spelen in het bos
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
Dieren, gedrag en leefomgeving
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Een veilig nest ? Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Welkom op de kinderboerderij Laag Buurlo. Dit bord staat bij de ingang van de kinderboerderij.
Het is weer zover. Het circus is voor een paar dagen in de stad. Op een groot grasveld zie je opeens een paar grote tenten staan.
Vogels in de winter.
Witje (ma knobbelzwaan) zit op een nest met negen eieren.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
QUIZ: HOE KOM IK DE WINTER DOOR????. 1.Ze zitten diep onder de grond, waar het niet vriest. 2.Ze bevatten veel vet. 3.Ze bevriezen wel, maar daar kunnen.
Huisvesting en Hygiëne
29 maart CREADAG.
Planten bomen.
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Hoe kun je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Weet jij veel over VOGELS ?
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
“Leef je leven alsof het de tweede keer is’ Victor Frank”
Organische meststoffen
Natuurlijke selectie.
Voeren en Verzorgen Vogels
Voor meer begrip en minder ergernissen!
Transcript van de presentatie:

Voortplanting Vogels H 1 Watervogels

Broedseizoen en paring Watervogels Hoe krijgen we onze vogels zo ver dat ze ook echt willen paren en dan zelfs gaan broeden? Geduld opbrengen. Huisvesting (natuurlijke leefomgeving als uitgangspunt nemen) en verzorging moeten goed afgestemd worden op de soort die je houd (iedere soort stelt specifieke eisen). Ook de nestgelegenheid die je aanbiedt speelt een belangrijk rol.

Broedseizoen en paring Zwanen Veel open ruimte met niet teveel begroeiing. Maken omvangrijk nest gemaakt van takjes riet en strootjes. De plaats waar ze het nest zullen maken hangt af van de omgeving. Zwanen kun je slechts houden per paar.

Broedseizoen en paring Noordelijke ganzen Meerdere koppels, maar genoeg ruimte (met uitzondering van de Hawaiigans). Meerdere koppels samen houden bevorderd de paringsdrift van de mannen. Genoeg ruimte per koppel (mannen kunnen agressief zijn ten opzichte van elkaar). Moeten rustig en beschut kunnen broeden, zonder elkaar te hoeven storen.

Broedseizoen en paring Halfganzen en Cereopsisganzen Deze ganzen kunnen absoluut niet in groepen gehouden worden. Zij zijn samen met de Australische Cereopsisgans de meest agressieve soorten die we kennen. Deze soorten kan men dus absoluut niet in groepen houden, of samen met eenden en zwanen. Apart huisvesten is de beste manier om gevechten te voorkomen. Een hokje of andere beschutte plaats om in te broeden is aan te bevelen. De Nijlgans is een uitzondering op de regel, want deze gans maakt van broeden geen probleem!

Broedseizoen en paring Bodembedekking nestkast De eendensoorten op de volgende dia’s maken allen gebruik van een nestkast, ton, melkbus of andere kunstmatige nestplaats die vaak een harde bodem heeft. Nadelen harde bodem: Eieren kunnen breken als de eend het nest op stapt en bovenop haar eieren springt; Een harde (metalen) bodem heeft een slecht isolerend (of zelfs warmte-geleidend) effect, zodat de eieren snel kunnen afkoelen wanneer het eendje haar nest verlaat om te eten.

Broedseizoen en paring Bodembedekking nestkast Nestkasten moeten voorzien worden van een goede bodembedekking. Deze kan bestaan uit: Een stukje tapijt; Circa 7 cm fijn rivierzand; Circa 3 cm humus/bosgrond; Een laag houtvezel (zaagsel); Een afdeklaag van dennennaalden/hooi voor stevigheid nestkuiltje; Afhankelijk van de soort zal het vrouwtje zelf wel of geen dons plukken om het nest te bedekken.

Broedseizoen en paring Bergeenden en Casarca’s Broeden in een oud vossen- of konijnenhol. Om deze eenden een mooi broedplaatsje te geven is het dus verstandig om een dergelijke holte na te bootsen (voorzien van een inloopbuis).

Broedseizoen en paring Boombroeders Diverse eenden broeden van nature in boomholten. Het zijn eenden die graag in een nestkast broeden die verhoogd opgesteld is en bereikbaar met een trapje. Je moet de nestkasten wel kunnen controleren of verwijderen (dus niet te hoog hangen). Je moet een voorportaaltje en een soort balkon aan de nestkast maken. Dit voorkomt dat de eend bij het invliegen direct bovenop haar eieren stapt. Het plankje dat als balkon dient wordt vaak gebruikt door het mannetje om de wacht te houden.

Broedseizoen en paring Boombroeders

Broedseizoen en paring Grondbroeders Sommige eenden broeden het liefst op een plekje dat ze zelf kunnen uitzoeken, onder een struik of tussen het riet. Er is wel een verschil tussen de diverse grondbroeders. Er zijn eenden die het liefst broeden in een zelf gegraven kuiltje. Andere eenden broeden graag in een nestkast die op de grond staat. Ook bij deze nestkasten is het wijs om een nestkast met een dergelijk voorportaal te gebruiken. 11