Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen. Recensie Zo moet het! Dat zei Frank Sanders na afloop van de première van Shrek. De directeur van een academie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Serious Request 2012 Enschede Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen 3FM.
Advertisements

IK WIL GRAAG MIJN FAMILIE, COLLEGA’S EN VRIENDEN UITNODIGEN VOOR EEN BARBECUE IN MIJN NIEUWE HUIS (IK WAARSCHUW JE ALVAST: HET IS MAAR EEN SIMPEL OPTREKJE.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Symphorosa’s Melodies Leerlingenconcert 1993 Jubileumconcert.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
De pot mayonaise en het bier Een verhaal met een moraal
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
De beroemdste persoon die er is …
Maak een tentoonstelling
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Lees dit met aandacht, want er zit een moraal aan het verhaal.
Gemaakt door Mike van Doorn
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Glamping Door Eline Hintzen.
Het Trouwfeest.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Een romantisch sprookje
Welke trends komen terug
Een blondine ging naar een
Opwekking Kids 85 Als ik mijn ogen sluit… Tekst en muziek: Jan Visser
Howard Komproe – N.I.E.U.W Gemaakt door Mathias Coenen.
Jazz Festival Breda Florentijn Marinissen & Sjors IJspelder.
One Last Tour ’12 ZiggoDome Amsterdam. Sfeerimpressie.
Er was eens een koning in een ver land, met een hele mooie dochter. MAAR : Alles wat deze lieve prinses aanraakte smolt direct! Niemand durfde met haar.
Bleu Mount.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Er was eens een kasteel en daar woonde een koning.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Mijn schooltijd van één tot acht
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Glow.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Juffrouw Boggemog. Wij hebben een gedichtje opgezegd over juffrouw Boggemog. Het gaat over de maanden van het jaar. Wij moesten het uit ons hoofd leren.
Interpreteren van data
Annie The Musical.
Inspirationpoint Valkenswaard.
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Florentijn Marinissen & Sjors IJspelder
Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen Volg een week het nieuws.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Labradoodle.
Advent 2014 Logo school.
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
Zinnen die doen nadenken !
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Wat een waarheid schuilen er in deze woorden
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Verkeerde verwijswoorden
7 December Agnietenhof Tiel
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Rauw en troosten.
Jan Engelen & Nicole Goossens 13 oktober 2010 Woordenschat en Tekstbegrip Onderzoek op de basisschool.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen

Recensie Zo moet het! Dat zei Frank Sanders na afloop van de première van Shrek. De directeur van een academie die musicalacteurs opleidt had gelijk. Dit is een schoolvoorbeeld van een geslaagde familiemusical. Dat geldt voor de hoofdrollen, het strakke circa dertigkoppige ensemble, de kostuums en decors en een bij vrijwel iedereen bekend verhaal. Speelde William Spaaij vorig seizoen nog Ramses Shaffy, nu zet hij - onherkenbaar vermomd - zijn tanden opnieuw in een ongeleid projectiel: een groen, groot, gruwelijk én ontroerend moerasmonster. Rogier Komproe is volkomen geloofwaardig als babbelzieke ezel. Dat ligt niet alleen aan zijn aaibare, door Arno Bremers ontworpen kostuum, maar ook aan zijn ezelachtige lichaamstaal en expressieve hoeven. Kim-Lian van der Meij etaleert als prinses Fiona - een beauty met ballen - opnieuw haar enorme stem en komisch talent. Koefnoen-ster Paul Groot levert de grootste prestatie als onweerstaanbaar geestige tiran in zakformaat. Hij zingt, acteert en danst bijzonder goed en het is bovendien knap dat hij je bijkans doet vergeten dat hij continu ronddartelt op zijn knieën voor een visueel Toulouse Lautrec-effect. Verder is elke valse kwinkslag uit zijn mond raak. Bijvoorbeeld wanneer hij zijn uit triplex gefiguurzaagde paard aanspoort met de aansporing: 'Húú, Triplex!' De vertaling van Allard Blom is om door een ringetje te halen. Alles is naturel en effectief. Pinokkio zegt, als zijn neus langer wordt: 'Elke keer als ik jok, groeit mijn gok'. Er is in de tekst ruimte voor actuele grapjes. Zoals tussen Shrek en Fiona: 'Doe 's normaal!' - 'Doe lekker zélf normaal!' Shrek is anders dan andere musicals. In welke andere musical wedijveren een monster en een prinses tijdens een liefdeslied wie de hardste boeren en scheten laat? Waar wordt de zoete sprookjeswereld van Disney met zoveel plezier en venijn op de hak genomen? Dat gebeurt in deze triomf van freaks en verschoppelingen.

Reactie Toen wij naar Shrek gingen was ons idee inderdaad dat we naar een familiemusical gingen en dat het niet iets voor ons zou zijn. Maar het heeft een behoorlijke indruk op ons achter gelaten. Het was eigenlijk alles wat wij niet hadden verwacht. We werden meegesleurd in het verhaal, de muziek en zang was goed en de acteurs deden het geweldig. Ook het decor was geweldig mooi gemaakt waardoor je echt werd meegenomen in het verhaal. Met dingen als een draak op het podium en de ezel die veel humor bracht op een leuke wijze was het een hele leuke avond. Dit sluit precies aan op wat er in de recensie wordt geschreven. Het is dan wel een echte familiemusical maar het is ook echt de moeite waard om het te gaan bekijken met je vrienden, een leuke avond staat dan garant!