PowerPoint: SlaDoor L van der Meer - CT1 Sla
Sla Geschiedenis van sla Productherkenning Soorten sla Het plukken van sla Het wassen van sla
Geschiedenis Herkomst Naam Intrede van salade in Nederland
Sla soorten Andijvie Veldsla Romeinse sla Batavia sla Waterkers Boter sla
Sla soorten IJsbergsla Roodlof Radicco Witlof Groenlof
Sla soorten Krulandijvie ( Frisee) Roquette Eikenbladsla Lollo rosso Rucola
Plukken van sla Benodigde materialen 2 afruimbakken wasbak met koud water vergiet mesje groene snijplank 1.Contoleer de krop sla op verwelkte en bruine bladeren, verwijder deze. Doe het afval in een afruimbakje. 2.Leg de krop op de snijplank en pluk de blaadjes zorgvuldig van de stronk. 3.Ga de geplukte sla blaadjes wassen in water
Waarom plukken we sla? Cellen met bladgroenkorrels in een sla blad.
Het wassen van sla Het wassen van sla
Oke, stap voor stap 1. Was de sla in koud water 2. Voeg hier zout aan toe. Waarom zout toevoegen??? Waarom zout toevoegen??? 3. Sla bladeren voorzichtig bewegen om het kneuzen te voorkomen. 4. Indien nodig, verschoon je tussen door het water tot dat het helder blijft 5. Sla drogen dmv een sla centrifuge 6. Controleren op oneffenheden en afdekken onder een natte keukendoek.