Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Life in the universe.
Geloof, wetenschap en de leeftijd van de aarde
Mythen Natuurwetenschap Creationisme Evolutie
De christelijke boodschap
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
4 De kracht van de Geest.
Beste verkochte boek aller tijden?
Preek over Gods Almacht
Godsdienst.
Bloemenweelde.
Liedboek 8 Vers 1 Gij hemel en aarde, doet open uw oor en geeft mij gehoor. Ik spreek dat mijn woord op u regenen zou, mijn taal op u druppelt als dauw.
Verwondering in de natuur
Godsdienst.
Echt of nep?.
Godsdienst.
‘voor de kinderen’.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Plaatjesboek. Spiegel van Gods grootheid Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
Alweer over de zonde … ?!. Gods GLORIE zien 1.De hemel vertelt Gods glorie 2.Hoor en zie die glorie! 3.En kijk dan verder!
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Liefde en trouw Gods liefde en trouw in de wereld
Hoe ga jij vanavond danken?
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Hoofdstuk 2 Je eigen tijd.
Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Hebreeën 4:
Wat is de zin van het leven?
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Thema: mijn Schepper is mijn Vader
Aanpassen of uitsterven
Welkom in deze kerkdienst
Het evangelie van de opstanding
Hoofd hulp Genesis 2:18 Efeziërs 5:23. Christus en de kerk dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk Efeziërs 5:32.
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
Hoofdstuk 3.
Gods stem verstaan 1. Geloof je in de bijbel? 2. Heb je de bijbel nodig? 3. Hoe moet je de bijbel lezen? Gods stem verstaan (leerdienst 1/3)
Geloof en wetenschap in het scheppingevolutie debat.
Preek over Genesis 8:20-22 en 9:8-17
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Zegt de Bijbel iets over jouw muzieksmaak
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Zondag 9 november 2014  Hoe kan ik God leren kennen? artikel 2 NGB Huiswerkopdracht :vandaag lezen van Hosea - Ps Job 38 en 39 Lucas 15, gelijkenis.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Preek over Genesis 21:1-7 1 e Adventszondag. Introductie Advent 2015 Bijzondere geboorten: a.De geboorte van Isaak b.De geboorte van Obed c.De geboorte.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Heidelbergse catechismus
en Zijn rechtvaardigheid
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
dat ik niets te maken heb met wat bij een ander gebeurt,
Wat maakt het allemaal uit?
vragen over, van en aan God
Wantrouwen, onvrede En in de kerk
Transcript van de presentatie:

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen Inleiding: Gen 1: “Geschreven voor kinderen, niet voor geleerden” Maar kinderen gaan vragen stellen. En kinderen gaan studeren.

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen Preek: (Inleiding) Geloof & wetenschap Iets over de uitleg van Genesis 1

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen Geloof & Wetenschap: Wetenschappelijke kennis is beperkt! Wetenschap is niet gelijk aan atheïsme. Geloven: kennen met je het hart; wetenschap: kennen met je hoofd. Valkuil creationisten: Bijbel benaderen als wetenschap (met hoofd). Bijbel: kijken door sleutelgat.

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen Geloof & Wetenschap: 2: Maar evolutie is wel wetenschap! Evolutieleer (‘evolutionisme’) is niet zelfde als evolutietheorie. Evolutionisme is een overtuiging, als geloof. De wetenschap zelf moet je serieus nemen. En het christelijk geloof maakte onderzoek mogelijk (‘ontgoddelijkte wereld’!).

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen Uitleg Genesis 1 Gen 1 gaat niet over hoe, maar over wie. “In het begin schiep God hemel & aarde”. 2. Gen 1 vertelt: God maakt aarde bewoonbaar Het ‘antropisch principe’: het mysterie dat de omstandigheden precies in balans zijn om (menselijk) leven mogelijk te maken. De aarde lijkt wel voor de mens te zijn gemaakt!

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen Uitleg Genesis 1 3. De scheppingsdagen zijn echt dagen. Gen 1 geschreven in taal van alledaagse waarneming. 4. Alles wat er is, is bewijs van Gods trouw. Gods woorden zijn daden: wat hij zegt gebeurt. Door zijn woord wordt alles bewaard, én door zijn spreken komt het einde (2 Petr. 3:7!).

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen Uitleg Genesis 1 5. Gods rusten en onze lofprijzing. Rusten = ophouden. God hield op met scheppen. Mensen moeten ook van ophouden weten. God heeft gewerkt, geniet nu van zijn voltooide en in Christus volbrachte werk!