De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

en Zijn rechtvaardigheid

Verwante presentaties


Presentatie over: "en Zijn rechtvaardigheid"— Transcript van de presentatie:

1 en Zijn rechtvaardigheid
Preek Halle 2 augustus 2015 GOD BEGRIJPEN en Zijn rechtvaardigheid

2 I. Inleiding Hoe meet je een meter?

3 II. Het verhaal van Job Inleiding tot Job

4 II. Het verhaal van Job

5 II. Het verhaal van Job

6 II. Het verhaal van Job

7 II. Het verhaal van Job

8 II. Het verhaal van Job

9 II. Het verhaal van Job

10 II. Het verhaal van Job

11 II. Het verhaal van Job

12 II. Het verhaal van Job

13 II. Het verhaal van Job

14 II. Het verhaal van Job

15 II. Het verhaal van Job

16 II. Het verhaal van Job

17 II. Het verhaal van Job

18 III. Waar ging Job mis? Job was inderdaad een rechtvaardig man
Dit betekent niet dat hij “in zijn recht” staat tegenover God Job ging Gods rechtvaardigheid meten met zijn eigen maatstaven Job liet zijn vertrouwen in God afhangen van zijn begrip van God

19 IV. God begrijpen

20 IV. God begrijpen

21 V. Risico’s God niet vertrouwen wanneer we Hem niet begrijpen
Gods voorschriften niet volgen wanneer we ze niet begrijpen

22 VI. Voorbeeldjes Wie van de volgende personen zal de hemel binnen mogen? Iemand uit een exotisch land die nog nooit van Jezus gehoord heeft maar wel “goed leeft”. Iemand die in België woont maar nooit echt het evangelie van A tot Z uitgelegd heeft gekregen?

23 VI. Voorbeeldjes Wie van de volgende personen zal de hemel binnen mogen? Een christen die homoseksueel is en dit aanvaard omdat God hem zo gemaakt heeft Iemand die het evangelie niet kan aanvaarden omdat God zijn hart hard heeft gemaakt

24 VII. Romeinen 9 (12b-15) God kiest een mens niet uit op grond van zijn daden, maar omdat Hij hem roept. Zo staat er ook geschreven: ‘Jakob heb Ik liefgehad, Esau heb Ik gehaat.’ Moeten we dan zeggen dat God onrechtvaardig is? Natuurlijk niet. Hij zegt immers tegen Mozes: ‘Ik ben barmhartig voor wie Ik barmhartig wil zijn, Ik schenk genade aan wie Ik genade wil schenken.”

25 VII. Romeinen 9 (17-18) Zo zegt Hij volgens de Schrift tegen de farao: ‘Ik heb u alleen maar aangesteld om u mijn macht te tonen en om iedereen op aarde te laten weten wie ik ben.’ Dus God is barmhartig voor wie Hij wil en maakt halsstarrig wie Hij wil.

26 VII. Romeinen 9 (20b-21) Vraagt het aardewerk soms aan de pottenbakker: ‘Waarom hebt U me gemaakt zoals ik eruitzie?’ Heeft de pottenbakker niet de vrijheid om van dezelfde klomp klei zowel een kostbare vaas als een alledaagse pot te maken?

27 VIII. Slot (1) We weten maar één ding zeker, en dat is dat God rechtvaardig is. Laten we dus geen oordeel vellen op basis van onze maatstaf, maar vertrouwen op Gods rechtvaardigheid. Ook als we deze niet begrijpen.

28 VIII. Slot (2) Laat al dit u niet ontmoedigen om God beter te proberen begrijpen Maar laten we niet de pretentie hebben dat we Hem kunnen doorgronden En laten we zeker ons vertrouwen in God en Zijn rechtvaardigheid niet afhankelijk zijn van ons beperkte begrip


Download ppt "en Zijn rechtvaardigheid"

Verwante presentaties


Ads door Google