Dfgfdgfd dfgfdgfdg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Advertisements

Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een.
Mantelzorgpremie Roeselare Infomoment
Veranderingen AWBZ en WMO Gevolgen voor cliënten
Behandeling en begeleiding
Projectteam hersenletselcentra: een brug van zorg naar welzijn
Samen toch apart Stap voor stap
De historie & de toekomst
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Edgar Edith van Ruijven Onlangs las ik deze brief van Edgar.
Wie laat jij sprankelen?
Geestelijke Verzorging voor mensen met een verstandelijke beperking
Studiedag OV1-OV Autisme en stage Ondersteuning vanuit de logopedie.
KAIRO K ennisontwikkeling A utismebehandeling en I ntegratie R egulier O nderwijs Naar het Middelbaar Beroepsonderwijs met ASS Anja Hagenaars, sectordirecteur,
Zorg voor kinderen en jongeren met problemen op school Handboek Jeugdzorg.
Medisch Pedagogisch Centrum Terbank Heverlee
Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH)
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Amerpoort ondersteunt 2200 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Van jong tot oud, van licht tot ernstig.
PGB en LGF PGB: Ondersteuner van buiten de school, buiten de schoolboekhouding LGF: Docent/leerlingbegeleider eigen school en ambulante begeleider REC,
MEE OP WEG Meedoen in het (maatschappelijk) verkeer
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
Samen toch apart Stap voor stap
Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met.
Passend Onderwijs Thee met de directie 21 februari.
Presentatie Studiemiddag Bergeijk 17 april 2008 Regio team Wonen
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Vrienden heb je voor heel je leven , maar niet voor even.
Atelier: ‘Vrij en bekwaam om te kiezen’ Nadia Hadad – Tim Claerhout – deelnemers aan het atelier – Geert Van Hove.
Presentatie voor basisvrijwilligers
De Waerden op Texel.
Enkel 1 minuut van je tijd!!!
Nieuw ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap
1 MET GEDEELDE KRACHT Symposium Bindkracht / GIPSO.
Innovatielab MH Carrot and Stick (Balans) 8 juli 2015.
Inhoud Introductie Pameijer Doelgroepen Dienstverlening
Scherm van Ede Valleiconferentie Netwerk Geriatrie 3 december 2015
Een maatwerkdiploma Wat moet ik ermee als docent? Docentencongres Leerling november 2015 Jeroen van Grunsven, rector
Pleegzorg voor volwassenen in Vlaams- Brabant en Brussel Info en aanmeldingen: tel/ 016/
D IENST O NDERSTEUNINGS P LAN PROVINCIE A NTWERPEN.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Inleiding Wij zijn Zuidwester Aankondiging decentralisatie, wat nu? Proces van pionieren en verbinding zoeken Stappenplan transitiebureau Positionering.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Ketenzorg (O)GGZ Midden- Holland Inleiding casus Volwassenenzorg.
Persoons- Volgende Financiering ? Wat betekent PVF voor de cliënten van Het GielsBos ? 1.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
30 mei 2016 Aanbod en ambities Steinmetz| de Compaan Door: Bram van der Tas Manager cluster jongeren Haaglanden. Minisymposium woensdag 3 juni 2009.
Fatima Zorg. De organisatie Hét expertisecentrum voor wonen, dagbesteding, begeleiding én behandeling voor mensen met een meervoudige of verstandelijke.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
Persoonsvolgende Financiering
1 Nieuwstraat AG Son tel fax SWZ locatie Zonhove.
De gemeente moet mensen zelf laten kiezen naar welke dagbesteding ze gaan.
Perspectief beschermd wonen en opvang Raadscommissie gem. Dordrecht
Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek.
Oog voor Jongeren met een licht verstandelijke beperking Jopie Nooren Voorzitter Raad van Bestuur Lunet zorg 3 september 2012.
Je moet het op haar tempo doen. Dus ik leef dan helemaal op haar ritme
Een inclusieve samenleving vraagt inzet van talent.
Vzw Metgezel Doelgroep Troeven Aanbod. Vzw Metgezel Doelgroep Troeven Aanbod.
Een nieuwe dienst in een nieuw zorglandschap
Workshop 5: Diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg
Eindopdracht kwaliteitszorg.
Visie ontwikkeling 10 mei 2017.
Lespakket Opleidingen
Het systeem van de persoonsvolgende financiering en de doelstellingen uit perspectief 2020 in vogelvlucht.
Informatie Inkoop Langdurige Zorg Volwassenen in Rotterdam
Info directievergadering
Transcript van de presentatie:

dfgfdgfd dfgfdgfdg

Tordale stelt voor…

Tordale ondersteunt … Tordale ondersteunt ongeveer 350 mensen met een verstandelijke beperking bij wonen, werken, leren en ontspannen.

Onze fundamenten Tordale zorgt ervoor dat mensen met specifieke mogelijkheden en beperkingen (jongeren en volwassenen) zelf hun leven zoveel mogelijk kunnen sturen en kwaliteitsvol kunnen uitbouwen.

Onze fundamenten Tordale biedt ondersteunende en breed toegankelijke dienstverlening: verblijf dagbesteding ambulante en mobiele begeleiding outreach

Onze fundamenten Tordale bouwt gespecialiseerde ondersteuning uit voor jongeren en volwassenen met ernstige emotionele en gedragsproblemen.

Onze fundamenten Tordale garandeert aan iedere persoon met specifieke mogelijkheden en beperkingen een professionele persoonlijke coach.

Onze fundamenten ”Kwaliteitsvol leven met een verstandelijke beperking” (QOL – Schalock) Emotionele ontwikkeling Contextueel denkkader

Wonen in Tordale wonen in Tordale is mogelijk op meer dan 10 manieren multifunctioneel centrum De Bielzen: 70 jongeren diverse locaties in Torhout en Lichtervelde: 230 volwassenen

Werken in Tordale “Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken” – Confucius cliëntgerichte dagbestedingsactiviteiten eigen ateliers: industrieel, ambachtelijk en artistiek werk begeleid werk: bij bedrijven of organisaties in de buurt werkeilanden

Leren in Tordale “De Wissel”: buitengewoon secundair onderwijs voor zo’n 108 leerlingen (OV2 type 2; OV1 type 3 vanaf 09-2014) specialisatie in ondersteuning van leerlingen met autisme de Leerwinkel: aangepast volwassenenonderwijs binnen Tordale

Ontspannen in Tordale Op maat van de cliënt: waar hebben zij zin in? Ontspanning in de leefgroep, in de stad of in een vereniging.

Organogram

Cliënten aan het woord … Waarom kiezen voor Tordale? “Wij knutselen samen en ik leerde van de vrijwilliger ook naaien.” (Vrijwilligerswerking) “Ik heb bij Maria gespit en geharkt. Ik heb aardappelen en ajuinen geplant, worteltjes, sla en spinazie gezaaid. Ik doe dit graag en Maria was heel tevreden.” (Buurtvervlechting) “Ik werk bij de zorgboer : zorg ervoor dat de stallen uitgekuist geraken en mag nu en dan mee op de tractor.” (Jobbureau) “Ik kan op de site m’n eigen was doen, maak soms een praatje met de buren: een droom die in vervulling gaat” (Inclusiegerichte woonvormen)

Uitdagingen “Men ondergaat de toekomst niet, men maakt haar” Perspectief 2020: ommezwaai in zorglandschap “Doe meer met minder” vermaatschappelijking van de zorg flexibel aanbod voor volwassenen (FAM) persoonsvolgende financiering (“cliënten met hun rugzak”) wachtlijsten wegwerken zo gewoon mogelijk, speciaal waar nodig Betrekken van familie, vrienden, vrijwilligers en verenigingen