Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Advertisements

Wiruju “mijn geloofsbelijdenis” een liturgisch gezang uit
Hoe verstaat men vandaag: “Jezus, zoon/Zoon van God?”
Wat is onze visie?.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Zonde, de grootste vijand
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Maar wat zeg jij?.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan
Leven door Christus’ dood
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
…..overrompeld door verdriet
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
The GREAT escape De grote ontsnapping Gevangenis Uitbraak Prison Break.
‘voor de kinderen’.
Volbracht: Het offer Johannes 1:29 “Daar is het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt.” Weet je het nog van een paar weken geleden? We begonnen.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
1 Na de sabbat, toen de ochtend van de eerste dag van de week gloorde, kwam Maria uit Magdala met de andere Maria naar het graf kijken. 2 Plotseling begon.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Hebreeën 2:14-18.
Psalm 8 6 U (God) hebt hem (de mens) bijna een god gemaakt, hem gekroond met glans en glorie 7 hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn.
Jezus/Isa Krishna Gerben.
Het evangelie van de opstanding
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
Mahatma Gandhi,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Liturgie▶ God is Goed ♪474:1,3,4,5✝FIL2:5-11♪438:1,2♪574:1,2,3♪138:1,2,3♫KND✝GEN11:1-9♪488:1,3,4,5♫167:1,2,3☂OPW:298.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1.
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Geen twijfel aan de Opstanding!
De dwaasheid van het kruis
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Alleen het kennen van Christus telt
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
Transcript van de presentatie:

Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt Wat zoeken jullie de levende bij de doden? Bijna een verwijt. “Hebben jullie zo weinig verstand en zijn jullie zo traag van begrip?!” “Waarom zijn jullie zo ontzet en waarom zijn jullie ten prooi aan twijfel?!”

“…de Mensenzoon moest worden uitgeleverd (…), moest gekruisigd worden en op de derde dag opstaan” (7). “Moest de messias al dat lijden niet ondergaan om in zijn glorie binnen te gaan?” (26). “…dat alles wat in de Wet van Mozes, bij de Profeten en in de Psalmen over mij geschreven staat in vervulling moest gaan” (44).

“…en werd opgenomen in de hemel” (51) “…en werd opgenomen in de hemel” (51). Huldiging: als kampioenen die goud gewonnen hebben.

“…heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – het kruis” (Fil. 2:5 e.v.). “Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat…” (Fil. 2:9)!

Mike McKinley in The Resurrection in Your Life (Jezus’ opstanding in jouw leven): Jezus’ opstanding is: breken met onuitroeibare zonden en patronen in je leven. En: leven met hoop in deze wereld. Zijn rijk komt!

Samenvatting: Zoek de levende niet bij de doden! Want dit alles moest gebeuren. Jezus deed wat hij moest doen, en God nam hem op in de hemel. En gaf hem de naam boven elke naam: hij overwint, in hem winnen wij!