De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spelling en Schrijven en formuleren hoofdstuk 1,2&3
Advertisements

De leesstrategie voor begrijpend lezen
Mijn gegevens op het web!?
Leesvaardigheid (ook te vinden op LaPlaza)
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Hoe ga je te werk bij aardrijkskunde?
De beste manier om woorden aan te pakken…
Hoofdstuk 9 Projectuitvoering Controle en Correctie
Leren = Concentreren I II III.
Van doelen naar reflectie
 Het tentamen wordt afgenomen op maandag 29 okt., zalen Alpha en Gamma van Wees er op tijd!! Te laat komen is afwezig.  Telefoon uit, eten.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
Rekenen groep 4.
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Schrijven met een strategie
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Opstel schrijven.
(bijna) eindexamen.
ZELF SLEUTELEN! JOB CRAFTING OPDRACHT.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Samenvatting Havo 5.
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Ga naar Diavoorstelling bovenaan het scherm.
Klik om een titel te maken Exameninstructie havo-5 en vwo-6 Naam ….. datum …..
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Hoe leer je geschiedenis?
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
@ allesvoorengels.nl. 1. Pak een lijntjesblaadje van mijn bureau 2. Zet de tafels uit elkaar 3. Leg dit op je tafel: - 2 zwarte / blauwe pennen - Leesboek.
Het belang van plannen.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Flip de Proef Hoofdstuk 4 maar dan anders…. Wat is dat? Hoofdstuk 4 gaat over handig tellen. Dat gaan we proberen 's op een andere manier te doen. Ik.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Tekstbronnen Wat moet je er mee?. Lees de vraag Welke informatie heb je nodig? Weet je al iets over dit onderwerp? Over welke tijd gaat het? Over welk.
Ouderatelier de hardop-denk methode - 26 januari - Anneke Videler Docent economie.
Woordjes leren.
Examenvoorlichting. Programma 1.Slaag/zak-regeling 2.Rooster 3.Voorbeeld leerlingen gezakt 4.Regels, tips etc. 5.Overige belangrijke data 6.Controle (telefoonnummers,
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Stencil omzet kosten winst H3 18 MEI Wat gaan we vandaag doen?  - HW controle  - Wat heb je tot nu toe gedaan?  - Huiswerk klassikaal nakijken.
Inhoud Optellen en aftrekken. Vermenigvuldigen en delen.
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Centraal Examen Nederlands
Filmpje: e.com/watch?v=nEx pvLXap1U.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
STAPPENPLAN VOOR HET MAKEN VAN EEN LEESTOETS LEESRONDE 1 - ORIENTEREND: -Lees titel, tussenkopjes etc. -Lees eerste en laatste alinea -Formuleer hoofdgedachte.
Leesvaardigheid Lezen en leestoetsen. ▪ 1. Gouden tip voor leestoetsen ▪ 2. Hoe pak je leestoetsen aan? ▪ 3. Wat doe je bij onbekende woorden? ▪ 4. Hoe.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
– examentraining schrijven & taalportfolio
De vraag is je beste vriend
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Groep 7 Begrijpend lezen lezen
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 KGT Lesweek 1
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 BB Lesweek 1
Cursus 1.3 Reis door de tijd Klas 1 KGT Lesweek 3
Puntentelling Teams Geschat
Beste ath 4..
Voorbereiding schoolexamen
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Reading strategies 2 Meaning of words, fixed expressions, multiple choice questions, open questions, article.
3 vmbo-KGT Samenvatting Hoofdstuk 10
Feedback Reinier Geurts.
Focus op de vraag –en nog even niet op het antwoord-
Hoe leer je geschiedenis?
Digitale toetsen Quayn.
Transcript van de presentatie:

Voorbereiding op het CE Vavo Enschede Met dank aan Ster College Eindhoven

De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor het examen nodig hebt klaar Zorg voor voldoende nachtrust Zet meerdere wekkers en schakel een wekdienst in

Op weg naar het examen Zorg dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent Ga een half uur eerder van huis dan je normaal zou doen Neem alles wat je nodig hebt mee, plus wat eten en drinken

Aan het begin van het examen Blader de opgaven door, zodat je weet hoeveel je er moet maken Meerdere onderwerpen? Begin met het onderwerp dat je het best ligt. Schrijf vanaf het begin leesbaar en hou dat zo! (onleesbaar=fout)

Problemen Weet je het antwoord op een vraag niet? Ga door naar de volgende en probeer het opnieuw als je alle vragen die je wel weet af hebt Onrustig, duf, paniekerig? Ga even naar het toilet, adem een paar keer diep in en uit, eet of drink iets.

De vragen Kijk hoeveel punten je kunt verdienen. Hoe meer punten, hoe meer je moet doen. Begin met iedere vraag helemaal goed door te lezen. Kijk eerst wat je moet DOEN. Iets noemen? Uitleggen? Verschil aangeven? Kijk dan wat je moet WETEN. Op welke kennis wordt een beroep gedaan? Moet je bronnenmateriaal gebruiken? Volg de instructies in de vraag precies op.

Aanpak vraag/bron als geheel Wat is het onderwerp van de vraag/bron Wat weet ik daarvan? Welke gegevens uit de tekst heb ik nodig? Wat moet ik daarmee doen? Gaat het om de hoofdlijn in de tekst of om detais? Bij een afbeelding: gaat het om de hele afbeelding of om details?

Onbekende woorden Weet je de betekenis van een woord niet? Ga na of het een begrip is dat je hebt moeten leren, misschien weet je dan in welke richting je moet zoeken Probeer de betekenis uit de context af te leiden Weet je het nog niet? Gebruik een woordenboek. Pas op: een woord kan vakspecifiek iets anders betekenen dan wat in het woordenboek staat.

Antwoord starters Begin met de vraag te herhalen Gebruik een voegwoord dat past bij de vraag Bijvoorbeeld: leg uit…voegwoord: doordat. Brongebruik verplicht? Noteer de gegevens en maak verbinding met je antwoord Bijvoorbeeld: uit de bron blijkt (gegevens), dat past bij…(je antwoord)

Halverwege Kijk in de opgaven hoever je bent Verdeel je tijd over de resterende opgaven Hou een kwartier over voor controle

Aan het eind van het examen Neem 15 minuten voor controle Controleer of je alle vragen gemaakt hebt Probeer opengelaten vragen alsnog te maken. Nooit geschoten is altijd mis. Controleer de open vragen: is het antwoord volledig, klopt het met de vraag? Bij twijfel NIET veranderen Staat je naam op alle blaadjes? Let er bij het inleveren op dat ALLE blaadjes meegaan.