Stille Zaterdag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
De christelijke boodschap
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Jeugddienst 31 augustus 2008 Thema: Ik zie, ik zie,
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Zegen & vloek deel II.
Welkom in deze kerkdienst
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
De Heer is waarlijk opgestaan!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
In deze presentatie staan beide.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Welkom.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Welkom in deze dienst Zondag voor de vervolgde kerk.
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Zondag 20 november dienst van herdenking
Kruisweg: over lijden, over leven
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Bediening van het Woord
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Transcript van de presentatie:

Stille Zaterdag

We komen in stilte de kerk binnen en verbreken de stilte niet

Liturgisch bloemwerk  ---Stille zaterdag--- Eustoma:       Witte bloemen; op Stille zaterdag breekt het licht door van Paasmorgen. of Lisianthus: de bloemen verbeelden het licht van de Paasmorgen. en Dille Appelblad:    Er is weer hoop, zicht op nieuw leven. Klimop:           Trouw, standvastigheid. Hij blijft trouw door de dood heen.

Rode roos:     In het hart van het kruis; dit is de liefde van God. Berken:           Altijd witte stammen; Jezus is altijd rein. Schors,stenen,dode klimoptakken,tillandsia, dode eucalyptus,amaranthus,verdorde rozen duiden de dood aan. Houten kruis: Jezus is dood. Vaas met water: We gedenken onze doop. Open bijbel:   We belijden ons geloof. Open hart:      Door het geloof kunnen we liefde geven aan onze medemens.  

Voorbereidingsgebed

Opw.464 Wees stil voor het aangezicht van God

Opwekking 464

Opwekking 464

Opwekking 464

Het wordt licht………….. Tijdens het aansteken van de kaarsjes en het doorgeven van het licht zingen we: Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur, dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft.

Binnendragen van de Paaskaars door een diaken De kaarsjes mogen worden gedoofd.

Opw.44: Geprezen zij de Heer

Opwekking 044 Geprezen zij de Heer

© Harmonia (met toestemming van CCLicentie)

Gebed

Galaten 3: 6-14 (BGT)

6 In de heilige boeken staat: Abraham geloofde in God, en daarom zag God hem als een goed mens. 7 Het ging ook bij Abraham om het geloof. De gelovigen zijn dus echte nakomelingen van Abraham. 8 Mensen die geen Jood zijn, worden door God gered als ze geloven. Dat staat in de heilige boeken. Abraham kreeg dat goede nieuws al te horen:

Alle volken zullen net zo gezegend worden als jij Alle volken zullen net zo gezegend worden als jij. 9 God zegende Abraham omdat hij geloofde. En God zegent ook alle andere mensen die geloven. 10a Je kunt je uiterste best doen om je aan de wet te houden. Maar zo word je niet gered. 13b Christus heeft ons bevrijd. Hij is aan het kruis gestorven, en zo heeft hij onze straf gedragen.

Want in de heilige boeken staat: De man die aan het kruis gehangen wordt, draagt Gods straf. 14 Dankzij Jezus Christus kunnen niet-Joden nu dus dezelfde zegen krijgen als Abraham. En Gods belofte komt uit: wij geloven, en daarom krijgen we de Heilige Geest.

Stilte

Doopgedachtenis Diaken giet water in het doopvont.

Geloofsbelijdenis Ja, wij geloven Gelooft u in God Vader van alle levenden Schepper van hemel en aarde? Gelooft u in de Zoon van God, Jezus Christus onze Heer, eerstgeborene van de schepping, eerstgeborene uit de doden? Gelooft u in de Heilige Geest die levend maakt en ons leven vernieuwt? Ja, wij geloven

Persoonlijke doopvernieuwing door aanraken van het water

Opw. 599: Nog voordat je bestond

Opwekking 599

Opwekking 599

Opwekking 599

Opwekking 599

Opwekking 599

Opwekking 599

Opwekking 599

Gebed en zegen