Goed voorbereid naar de Pabo!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
Advertisements

Van Jochem,Wouter,Bastiaan,Suzan, Hessel,Mathilde
Evangelie der genade Vragen :
De christelijke boodschap
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
It’s Alive! Vier het leven!.
Joods-christelijk wereldbeeld
Godsdienst.
De opkomst van het christendom
De opkomst van het christendom
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 8: Romeinen en Christenen.
De ontwikkeling van Het Christendom..
Verhalen over God, mens en de wereld Deel 2. Verhalen over God, mens en de wereld Nieuwe Testament  vervolg op het oude testament Zijn niet los van elkaar.
Genade en veroordeling
Pasen & Pinksteren op één dag!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Godsdienst 1.
(Rooms) katholieke Kerk
Godsdienst.
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
Het Christendom.
Het Christendom Paragraaf 8.
‘voor de kinderen’.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 april 2014 “Groot is de Heer, hem komt alle lof toe. In de stad van onze God, op zijn heilige berg …” (Psalm.
De Romeinen en het christendom
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Goed voorbereid naar de Pabo!
Goed voorbereid naar de Pabo!
Godsdienst.
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Goed voorbereid naar de Pabo!
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Opkomst van het christendom
DE KLASSIEKE OUDHEID De ontwikkeling van het jodendom en christendom als de eerste monotheïstische godsdiensten.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Goed voorbereid naar de Pabo!
Goed voorbereid naar de Pabo!
Pabo instroom geschiedenis
Goed voorbereid naar de Pabo!
Goed voorbereid naar de Pabo!
Een nieuw geloof: het christendom
Een Christelijke samenleving
Joods-christelijk wereldbeeld
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Welke religies zijn er in dit gebied ontstaan?
H2 De tijd van Grieken en Romeinen
Hoe moet je als gelovige omgaan met het geschapene?
Goed voorbereid naar de Pabo
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
4.4 De Opkomst van het christendom. Wat gaan we doen? Een messias in Judea De joodse opstand Het optreden van Jezus Rome wordt christelijk Een populaire.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
We lezen uit de bijbel in gewone taal: Handelingen 2: , De preek gaat over: Handelingen 2: 38 Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Goed voorbereid naar de Pabo
Hoofdstuk 4 De Romeinen.
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
Goed voorbereid naar de Pabo!
Het Christendom Circa het jaar 0.
§2.3 De opkomst van het christendom
Transcript van de presentatie:

Goed voorbereid naar de Pabo! Studiemateriaal: - Studiopabo - Studiewijzer

Vragen vorige les 1. Noem 3 voorbeelden van zaken die je herkent uit de Romeinse Griekse cultuur uit de volgende afbeelding

Vragen vorige les Wat waren de belangrijkste 3 oorzaken van de opbloeiende handel in het Romeinse rijk? Noem twee elementen uit de Grieks Romeinse cultuur die de Germanen overnamen Hoe noemen we de natuurlijke grenzen van het Romeinse rijk?

5: in welke stad lag vroeger een Romeins castellum?

Tijdvak 2 De aspirant pabo student kan de ontwikkeling van het Christendom in het Romeinse Rijk beschrijven

Waarom is het belangrijk om het Christendom te behandelen? Grootste godsdienst op de wereld

Beschrijf in het kort wat je allemaal weet van het Christendom Denk hierbij aan de volgende vragen: Wat is het christendom? Wanneer ontstaat het christendom? Waar ontstaat het Christendom? Wie zijn de belangrijkste personen in het Christendom? Hoe wordt het christendom verspreid?

Jezus van Nazareth Kwam als zoon van God (kerstmis) Predikte de wil van God Zei dat iedereen gelijk was ten aanzien van god Verlost de mensheid van hun zonden (Goede Vrijdag) Neerdalen van de heilige geest (Pinksteren) Wederopstanding (Pasen) Hemelvaart

Waar?

Verspreiding van het Christendom Apostelen / discipelen (12) Jezus zegt: "Jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen, en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet kunnen overweldigen. Ik zal je de sleutels van hetkoninkrijk van de hemel geven, en al wat je op aarde bindend verklaart zal ook in de hemel bindend zijn, en al wat je op aarde ontbindt zal ook in de hemel ontbonden zijn."[1

Verspreiding door Paulus

Verspreiding

Waarom verspreidt het christendom zich zo snel? Iedereen gelijk voor God Wie gelooft komt in de Hemel Vergeving en naastenliefde centraal

Wat vonden de Romeinen van de nieuwe godsdienst?

Constantijn

Gedicht Kies uit de volgende begrippen / namen: de Messias / Jezus van nazareth, Keizer Constantijn, apostelen, Bijbel, Kruisiging, Petrus. christenvervolgingen, Keizer Nero, wederopstanding. De eerste regel bestaat uit één woord dat het begrip of de persoon benoemt. De tweede regel twee woorden die het begrip of de persoon beschrijven. De derde regel heeft drie woorden en verklaart wat het begrip of de persoon deed/doet. De vierde regel, vier woorden, beschrijft wat je van dat begrip of persoon vindt.

Einde West-Romeinse rijk Volksverhuizingen Te weinig inkomsten (geen oorlogsbuit, geen hervormingen in belastingstelsel) Geen eenheid Teveel tegenstanders ( Opvolgingsstrijd Rijk is te groot Decentralisatie

Volksverhuizingen

Vragen van de les Wie was Jezus Christus en waarom kreeg hij zoveel volgelingen? Waarom werd Jezus Christus gekruisigd? Hoe werd het Christendom na de dood van Jezus Christus verspreid? Welke twee apostelen worden als belangrijkste gezien? En waarom juist deze twee? Welke Romeinse Keizer stond het christendom als eerste toe en waarom deed hij dit? Noem wee redenen waarom het West-Romeinse Rijk uit elkaar viel

huiswerk Opgaven bladzijde 32 2.17 tm 2.19