Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

De les van de graankorrel
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
BRIEVEN VAN PAULUS AAN DE THESSALONICENZEN
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Genade en veroordeling
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen Denken en Dienen.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
“De andere kant van de medaille”
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.

WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Christelijke Vrijheid
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Hartelijk welkom in deze dienst
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
De wedstrijd van het leven
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Deel worden van Gods familie
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
"de goede strijd".
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
VREUGDE.
Verspil ik mijn leven ?? Vrijheid Gebondenheid SEKS Waar streef je naar …..?
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Herderlijke zorg – Zorgdragen voor elkaar
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Verzoeking in de woestijn Mattheüs 3:16-4:
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Bijbelstudie over Hebreeën 11
De Schepper En gaan Wandelen.
Hemels denken.
Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij.
De brief van Jakobus 2. Beproeving van het geloof.
de loopbaan van het geloof
GOD IS ‘✝︎ AL….
De kracht van Goddelijke blijdschap
Het leven is een reis Wat neem je mee?
Transcript van de presentatie:

Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt”. (Hebreeën 12:1)

Punt 2 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN ONS TE FOCUSSEN OP JEZUS. “Terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof.” (Hebreeën 12:2)

Punt 3 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN FOCUSSEN OP BLIJDSCHAP “Acht het enkel vreugde, mijn broeders, wanneer u in allerlei verzoekingen terechtkomt.” (Jakobus 1:2)

Punt 4 Moeilijke periodes zijn nodig om: GROEI EN VRUCHTDRACHT AAN ONS GELOOF TE GEVEN “Want u weet dat de beproeving van uw geloof volharding teweegbrengt. Maar laat die volharding ook volledig mogen doorwerken, opdat u volmaakt bent en geheel oprecht, en in niets tekortschiet.” = DE FINISH! (Jakobus 1:3, 4)

Punt 5 Moeilijke periodes zijn nodig om: TE LEREN ANDEREN TE BEMOEDIGEN DIE HETZELFDE ONDERGAAN “Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, die ons troost in al onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn, met de vertroosting waarmee wij zelf door God getroost worden.” (2 Korinthe 1:3, 4)

Punt 6 Moeilijke periodes zijn nodig om: TE LEREN ÉÉN TE WORDEN MET DE NOOD VAN ANDEREN EN VOOR HEN EEN VOORSPRAAKGEBED TE DOEN BIJ GOD “Want ik weet dat dit mij tot zaligheid strekken zal, door uw gebed en de ondersteuning van de Geest van Jezus Christus.” (Filippenzen 1:19)

Punt 7 Moeilijke periodes zijn nodig om: TE BEGRIJPEN DAT ONS IETS GROOTS EN HEERLIJKS TE WACHTEN STAAT “Want ik ben overtuigd dat het lijden van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de heerlijkheid die aan ons (in ons en door ons heen) geopenbaard zal worden.” (Romeinen 8:18)

Een ding doe ik: Vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: De prijs van de roeping van God, Die boven is, in Christus Jezus!” (Filippenzen 3:14)