5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Advertisements

“Het is allemaal toch maar gedoe”
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
zonder angst voor veroordeling
Genade en veroordeling
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Deel II verzoening.
"al wat in de vleeshal te koop is..." 1Korinthe 10:23-33
Zzz Titus 2: Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat… 2.
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
Van de GENADE vervallen.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
“De andere kant van de medaille”
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade.
Leven zoals past bij God
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Bid mee, help mee en geef!.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
1. 1 Want daar de wet slechts een schaduw heeft der toekomstige goederen, niet de gestalte dier dingen zelf,... Hebreeën 10 - NBG 2.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Welkom in de samenkomst
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
"de goede strijd".
Het evangelie van de opstanding
Welkom in deze kerkdienst
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Kind van God.
Transcript van de presentatie:

5 mei 2013 Zoetermeer 1

politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2

vrijheid... vrij van... vrij tot... 3

4

Romeinen 8 2 Want de wet van de Geest des levens heeft u in Christus Jezus VRIJGEMAAKT, van de wet der zonde en des doods. 5

56 De prikkel des doods is de zonde en de kracht der zonde is de wet. 57 Maar Gode zij dank, die ons de overwinning geeft door onze Here Jezus Christus. -1Korinthe 15- 6

7

Galaten 5 1 Opdat wij waarlijk VRIJ zouden zijn, heeft Christus ons VRIJGEMAAKT. Houdt dus stand en laat u niet weder een slavenjuk opleggen. 8

Galaten 5 1 Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat u niet weder een slavenjuk opleggen. 9

Galaten 5 1 Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat u niet weder een slavenjuk opleggen. RE- =WEER LIGIE =VASTBINDEN 10

11

Romeinen 8 20 Want de schepping is aan de vruchteloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar om de wil van Hem, die haar daaraan onderworpen heeft, 12

Romeinen 8 20 Want de schepping is aan de vruchteloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar om de wil van Hem, die haar daaraan onderworpen heeft, 13

Romeinen 8 21 in hope echter, omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal BEVRIJD worden tot de vrijheid van de heerlijkheid der kinderen Gods. 14

Romeinen 8 21 in hope echter, omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal bevrijd worden tot de VRIJHEID van de heerlijkheid der kinderen Gods. 15