Ontstaan van staat Israel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De wereld wordt kleiner
Advertisements

Van Bourguiba over Trabelsië naar de Jasmijn-revolutie…
Presentatie Achtergrond Het belang van olijfbomen in Palestina
Palestina in de media Mythe en realiteit.
Sumud in Bethlehem Dag 4: woensdag 27 april
Maatregelen Verbod op lichamelijk geweld tegen Joden.
De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en Israël
P3.2 Irak, arm olieland Irak al ver terug in de geschiedenis leverancier van olieproducten. Tegenwoordig is Irak (op een smal strookje na) een land-locked.
Het gelijk van Neturei Karta.... Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld.
Antisemitisme in de nieuwe tijd Hoofdstuk 4. Antisemitisme in de nieuwe tijd Anitsemitisme=jodenhaat op grond van etniciteit en religie. In de geschiedenis.
Overzetting: Marc Verhoeven
Geluk heb je zelf in de hand!
Wereldvluchtelingendag Waar praten we over? 15,2 miljoen vluchtelingen: Mensen die hun land hebben verlaten op zoek naar veiligheid. 26,3 miljoen.
Il s’appelait Hitler Wetenschaps Onderwijs Nederland Vwo3 Geschiedenis
Een korte introductie over de staat Israël en de Arabische wereld.
3.4 Islam en Europa kenmerkend aspect: het ontstaan en de verspreiding van de islam La Mezquita, Cordoba, Spanje.
Wereldvluchtelingendag 2012
EEN GESCHIEDENIS VAN VERVOLGING
Wat je hier zal vinden CODIP geeft u niet de Palestijnse of Israëlische versie, wèl historische feiten, die u naast de Israëlische mythen kan leggen: aan.
In de buitenwereld en ook bij de joodse bevolking van Israël zelf werd welbewust een vertekend beeld van de situatie geschapen en met alle middelen in.
Israël en het Midden-Oosten Israël en het Midden-Oosten.
P 2.2 Water en land in Israël
1. 17 En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; 18 maar zo heeft God in vervulling doen gaan wat Hij bij monde.
1 ste oorlog is de Israëlische Onafhankelijk- heidsoorlog. 2 de oorlog is de Suezcrisis In 1956 nationaliseert Nasser het Suez- kanaal → gesloten voor.
Grootste staat In 1952 koning Faroek afgezet door een staatsgreep van het leger o.l.v. Naguib. Egypte wordt een republiek en militaire dictatuur. In 1954.
Het Midden Oosten.
Aanvankelijk winnen de Arabieren -groter in aantal -beter bewapend (maar slechter getraind) Uiteindelijk wint Israël -vechten fanatieker -Arabieren geen.
Palestina tot 1948.
1Het zionisme komt op. (einde 19 de eeuw) 2Zionistische joden beginnen zich te organiseren om het Palestijnse gebied als thuisbasis te nemen. (begin 20.
Israël VS Palestina Duurzaam handelen.
Hoofdstuk 2 W.O II.
Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
QUIZ OORLOG EN VREDE ZUIDACTIE CARAES NGO.
§1 Wat is jodendom; wie is joods? By: Roos, Carlijn, Janna©
2. Bezetting: Kolonisatie van Palestina gaat nog elke dag door: gronden worden inbeslaggenomen geen vergoeding = diefstal!
Paragraaf 5.5 Historisch overzicht
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Vierwindenstraat 60, 1080 Brussel
Omgaan met bronnen over het Midden-Oosten
Problemen bij de voedselbank Handelingen 6:1-7
De eeuw van de Holocaust
FC STELENBAAN Ronde We zoeken de naam van een in 1940 geboren Nederlandse journalist, schrijver en essayist. Hij behaalde talloze prijzen, wij.
FC STELENBAAN Ronde We zoeken de naam van een in 1940 geboren Nederlands journalist, schrijver en essayist. Graag de naam van de mens die we zoeken.
over Palestijnse christenen in het Israëlisch- Palestijns conflict
Israël Palestina.
Israël - Palestina.
Docent: Hans Bruning.
De geschiedenis van Israel
Docent: Hans Bruning. Jezus / Isa  Vier evangeliën geschreven door 4 evangelisten  De Zoon van God  Gekruisigd  Aan Gods rechterhand  Vorstelijk.
De Koude Oorlog
De muur Jordan valley solidarity.
De Twee wereldoorlogen Tijd voor de oorlogen Vijf grote landen uit Europa hebben veel macht over de wereld: Engeland Frankrijk Rusland Duitsland.
Paragraaf 13.5 De wereld na 1989.
Waar komen ze vandaan en wat is er aan te doen?
Israël en het Midden-Oosten
De stichting van de staat Israël
Het conflict tussen Israël en de Arabische wereld
De verbreiding van de islam
Deel 1 van 4 “HET PROFETISCH WOORD” Door Feike F. ter Velde
Saoedi Arabië De Islam Turkije Egypte Irak Iran Syrië Israël.
de toekomst van Jeruzalem
Hoofdstuk 10 Conflicten.
Ontstaan van het conflict
Blok 3 Vrede in zicht? Deelvraag:
Thema 11 Conflict in Israël.
Einde van de wereldrijken
10.2 Hoe ontstaan conflicten?
Thema 11 Blok 2: Ontstaan van het conflict
Aantekening: Grenzen Het land De mensen Werken over de grens
Transcript van de presentatie:

Ontstaan van staat Israel Eind van de diaspora

Ontstaan van de staat Israel Onder invloed van het Zionisme hadden tot de tweede wereld oorlog al 350.000 joden zich in Palestina gevestigd. De Engelsen die verantwoordelijk waren voor Palestina, probeerden zoveel mogelijk de immigratie te beperken. In 1947 besluiten de VN. Om Palestina op te delen in een Joods deel en Arabisch deel

Ontstaan van de staat Israel Ten gevolge van de holocaust, wordt de roep om eigen staat steeds luider Joden proberen massaal naar Palestina te gaan. De exodus een schip vol overlevenden wordt door de Engelsen teruggestuurd, dan reageert de wereld met afschuw en wordt Palestina als thuisland van de Joden aangegeven

Ontstaan van de staat Israel Op 14 mei 1948 wordt de staat Israel uitgeroepen Op 15 mei vallen de Arabieren de joden aan. De joden winnen de oorlog en veroveren meer land dan toegewezen, de Arabieren moeten nieuwe grenzen accepteren. stichting Staat Israel

Ontstaan van de staat Israel Vanaf dat moment is Israel in continue oorlog met zijn buren 1956: De suezoorlog Egypte valt Israel aan 1967: 6 daagse oorlog 1973: yom kippur oorlog 1982: libanon oorlog 1987-1993: 1e intifada 2000-2005: 2e initifada 2008-2009: gazaconflict

Ontstaan van de staat Israel Door de jaren heen heeft Israel in ieder conflict gebeid verovert op zijn Arabische vijanden. Dit zijn de gebieden tot 1983 (de Libanonoorlog)

Ontstaan van de staat Israel In 1979 sluit Egypte vrede met Israel, camp David akkoord, vrede is eigenlijk niet het goede woord 1993-1995 Oslo akkoord met Palestijnen, levert een gewapende vrede op Nog steeds leven er sterke en openbare antisemitische gevoelens in de wereld Iran spreekt zich uit over de vernietiging van Israel

Ontstaan van de staat Israel

Ontstaan van de staat Israel Begin, carter en sadat zijn de hoofdrolspelers in Camp David akkoord 1978 Ahmadinejad de president van Iran die sterk antisemitisch is Yasser Arafat de leider van de Palestijnse tegenbeweging Fatah.