De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?"— Transcript van de presentatie:

1 Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
Overnemen: kort stukjes tekst Filmfragment(en) met opdracht(en) Boek blz. 108 t/m 113 (lezen en enkele vragen maken = eventueel huiswerk)

2 Gedenk Egypte! Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
Neem over ! In de tijd van de Farao’s werden joodse mensen als slaven behandeld. Het woord Hebreeuws betekent taal van slaven (ca AD).

3 Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
Gedenk het oude Rome Neem alles over ! In de tijd van de Romeinen werden joodse mensen ernstig onderdrukt. De naam Israël werd veranderd in Palestina. Bekend is de opstand bij Massada (ca 70 na Christus). Neem over in je schrift

4 Gedenk Europa Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
Neem alles over ! Omschrijf in ca woorden de inhoud van het filmpje. Welke antwoorden kan je nu geven op de vraag: Waarom 4 en 5 mei? Tussen Hoop en vrees Na de verwoesting van de tweede Tempel van Jeruzalem (70 AD) in de Romeinse tijd vluchtten steeds meer joodse mensen uit het beloofde land (Israël). Het dieptepunt van de haat tegen de joodse mensen was de Holocaust. (zie boek blz )

5 Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
Antisemitische maatregelen tijdens WO II Omschrijf in ca woorden de inhoud van het filmpje. Welke antwoorden kan je nu geven op de vraag: Waarom 4 en 5 mei? Boek blz. 108 t/m 110, Lezen en maken opdracht 23, 24, 26 en 29.


Download ppt "Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?"

Verwante presentaties


Ads door Google