HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SEPA Wat verwacht de toezichthouder van u? NFS SEPA-voorlichtingsmiddag, 30 mei 2012 Prof. Dr. Olaf C.H.M. Sleijpen Divisiedirecteur, Toezicht pensioenfondsen.
Advertisements

Marieke Kessels-Habraken –
VCA HOOFDSTUK 3 ONGEVAL.
GMP and HACCP in restaurants
Thema HACCP
Presentatie introductie BGL
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Traceerbaarheid in de voedselketen
Welkom 8 februari Agenda  Bedrijfsprofiel  Producten en diensten  Veiligheid en verantwoordelijkheden  Het project  Het proces  Stelling.
Food Defense U kunt er niet omheen!
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
Op weg naar de projectproducten
HACCP.
RISICO VCA - Hoofdstuk 2.
GMP Vertrouwen op het Bord
Veiligheid, gezondheid en kwaliteitszorg 22 november 2013
Gezond bewegen in het groen: Teek Control!
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
Door Nik Van Looy & Pieter Jan Proost
31 mei 2006Francesco Franchimon1 Lucht als Consumptie-artikel.
Thema HACCP
Hoofdstuk 5 Kwaliteitssystemen.
Clinical audit Ervaringen in Engeland
3.6 natuur en mens: actie en reactie
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Patiëntveiligheid en medische fouten
Wettelijke verplichtingen inzake milieu en andere vergunningen
Voedselhygiene.
NVAB Leidraad Verplichte Medische Keuringen September 2007 [datum]
Registraties in eipakstation Cursus Registratie Thielen Consult BV Postbus GC Venray
Wie is verantwoordelijk Inleiding wet- en regelgeving.
KAM H2 Arbo-zorg Logistiek teamleider.
HACCP in eipakstation Cursus HACCP november 2014 Thielen Consult BV
HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013 Thielen Consult BV
Opstellen van een praktijkgericht HACCP handboek
Vakleer L. van der Meer Veiligheid Vakleer L. van der Meer.
Onderwerpen presentatie
Goederenverwerking H20 Milieu Manager Handel.
Communicatie en voorlichting Welke informatie bereikt de consument (volledig, voldoende, niet eenzijdig, van wie, etc.) Wat is de achtergrond van de beleving.
Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
Goederenverwerking H19 Arbo-Zorg Manager Handel.
6 stappen in Risico management
Beoordelen van risico’s: een subjectieve zaak
Hoofdstuk 6 Service.
Verpleegkundig redeneren
Machines en veiligheid 1
Als hepatitis een beroepsziekte is Marja Kelder Bedrijfsarts Arbo Unie.
Vca 1-21 BASISVEILIGHEID (VCA) LES ONGEVALLEN. vca 1-22 Van Theorie naar Praktijk Risico definitie: De mate van waarschijnlijkheid dat een bepaald ongewenst.
HACCP.
Veilig werken via gedragsverandering Danny Wilms
Quarantaine en ziekenboeg
Grip op veiligheid en risico’s op de werkplek en het voorkomen van verzuim Hoe zorg ik voor een goed beleid om (financiële) risico’s van veiligheid zoveel.
Voeding en Welzijn.
Zaaien, oogsten en eten AgriFoodTop Symposium 7 juni 2017, Wageningen.
Leefomgeving leerjaar 1
HACCP.
Huisvesting en Hygiëne
HACCP.
Generieke module 24 uurs acuut Betrekken van naasten Nienke Hoekstra, psychiater/ systeemtherapeut i.o. Joke van de Veer, familie vertrouwenspersoon.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
Supermarkt Voedselveiligheid.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Veilig werken in de logistiek (KAM)
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Risicocommunicatie en de omgevingswet
Logistieke kwaliteitsprocessen
HACCP.
Transcript van de presentatie:

HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 2014 HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 5800 GC Venray 0478-579220 Thielen Consult BV

Agenda HACCP Waarom HACCP Wat is HACCP Welke gevaren Veilige eieren

Definities (1) Hazard Gevaar Analyses Analyse Critical Kritische 2014 Definities (1) Hazard Gevaar Analyses Analyse Critical Kritische Control Beheers Points Punten Thielen Consult BV

Definities (2) Hazard/ Gevaar 2014 Definities (2) Hazard/ Gevaar een biologisch, chemisch of fysische verontreiniging of toestand die een voedingsmiddel onveilig maakt voor consumptie Analyses/ Analyse een systematische beoordeling van gevaren in het proces en het vaststellen van de welke gevaren van wezenlijk belang zijn voor voedselveiligheid. Thielen Consult BV

Definities (3) Critical Control Point Risk/ risico 2014 Definities (3) Critical Control Point punten en stappen in het proces waarvoor het belangrijk is dat ze worden beheerst om de voedselveiligheid te bewaren. Risk/ risico de waarschijnlijkheid dat de nadelige gezondheidseffecten worden veroorzaakt door een gevaar.   Thielen Consult BV

Waarom HACCP (1) Ca 1 miljoen mensen ziek door besmet voedsel 20 tot 30 sterfgevallen door besmet voedsel Salmonella uit voedsel is een belangrijke reden.

Waarom HACCP (2) 220 miljoen schade Negatieve publiciteit Product terughalen Kwaliteitsvermindering Claims Negatieve publiciteit Bekeuringen waarschuwingen Eis van afnemers

Doel van cursus HACCP Zorg voor veilig product Voorkomen van besmet product Onwetendheid Onzorgvuldigheid Onhygiënisch handelen Opleiding Bewustwording van gevaren

Wat is HACCP (1) Oorsprong in ruimtevaart Gezond voedsel voor astronauten Productie van veilige etenswaren Voorkomen van fouten tijdens productie

Wat is HACCP (2) HACCP analyse maken Producten beschrijven en kennen Plattegrond maken Productie uittekenen Gevaren zoeken en controleren HACCP-analyse HACCP-team

Wat zijn eisen aan het HACCP-team Meer dan 1 persoon, Multidisciplinair Uit alle geledingen van het bedrijf Voldoende kennis van HACCP

HACCP voor eieren Slachtoffers (vooral ouderen) van met salmonella besmette eieren Dioxine crisis 2001 Imago Verplicht onderdeel van IFS

Bedankt voor de aandacht IFS