HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 2014 HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 5800 GC Venray 0478-579220 Thielen Consult BV
Agenda HACCP Waarom HACCP Wat is HACCP Welke gevaren Veilige eieren
Definities (1) Hazard Gevaar Analyses Analyse Critical Kritische 2014 Definities (1) Hazard Gevaar Analyses Analyse Critical Kritische Control Beheers Points Punten Thielen Consult BV
Definities (2) Hazard/ Gevaar 2014 Definities (2) Hazard/ Gevaar een biologisch, chemisch of fysische verontreiniging of toestand die een voedingsmiddel onveilig maakt voor consumptie Analyses/ Analyse een systematische beoordeling van gevaren in het proces en het vaststellen van de welke gevaren van wezenlijk belang zijn voor voedselveiligheid. Thielen Consult BV
Definities (3) Critical Control Point Risk/ risico 2014 Definities (3) Critical Control Point punten en stappen in het proces waarvoor het belangrijk is dat ze worden beheerst om de voedselveiligheid te bewaren. Risk/ risico de waarschijnlijkheid dat de nadelige gezondheidseffecten worden veroorzaakt door een gevaar. Thielen Consult BV
Waarom HACCP (1) Ca 1 miljoen mensen ziek door besmet voedsel 20 tot 30 sterfgevallen door besmet voedsel Salmonella uit voedsel is een belangrijke reden.
Waarom HACCP (2) 220 miljoen schade Negatieve publiciteit Product terughalen Kwaliteitsvermindering Claims Negatieve publiciteit Bekeuringen waarschuwingen Eis van afnemers
Doel van cursus HACCP Zorg voor veilig product Voorkomen van besmet product Onwetendheid Onzorgvuldigheid Onhygiënisch handelen Opleiding Bewustwording van gevaren
Wat is HACCP (1) Oorsprong in ruimtevaart Gezond voedsel voor astronauten Productie van veilige etenswaren Voorkomen van fouten tijdens productie
Wat is HACCP (2) HACCP analyse maken Producten beschrijven en kennen Plattegrond maken Productie uittekenen Gevaren zoeken en controleren HACCP-analyse HACCP-team
Wat zijn eisen aan het HACCP-team Meer dan 1 persoon, Multidisciplinair Uit alle geledingen van het bedrijf Voldoende kennis van HACCP
HACCP voor eieren Slachtoffers (vooral ouderen) van met salmonella besmette eieren Dioxine crisis 2001 Imago Verplicht onderdeel van IFS
Bedankt voor de aandacht IFS