Toegestane uitzonderingen voor de verkoop met verlies.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verzekeringen, hypotheken en financieringen. Met een spaarloonregeling kunnen werknemers met loon uit tegenwoordige dienstbetrekking belastingvrij een.
Advertisements

Voorraadwaardering Technische en economische voorraad FIFO methode
Automatic Delivery Rewards Basisprincipes. Automatic Delivery Rewards •Automatic Delivery Rewards of ADR is een programma waarvoor Distributeurs en Klanten.
Infosessie betaald educatief verlof BEV
DE INTERNATIONALE MOTORRIJTUIG- VERZEKERINGSKAART
Bedrijfswagens: een nieuwe fiscale regeling Vanaf 1 januari 2012 wijzigt de berekening van het belastbaar voordeel bij privégebruik van een bedrijfswagen.
Vrij verkeer van goederen: non-tarifaire belemmeringen
Het prijs- of marktmechanisme
DE WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN (Wvg)
H1 wikken en wegen Paragraaf
Optimaliseren van het assortiment
Goedemorgen …….en.
MEXX Presentatie MIX Nationale DHZ Sessie NOOS
Kopen en verkopen les 74.
KMO’s en zelfstandigen in het hart van de relancestrategie: concrete voortuitgang Sabine Laruelle, Minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw.
Sportraad 11 oktober AGENDA n Verslag 21 juni n advies sportbeleidsplan n sport na school pas n vrijwilligersverzekering n cultuurdatabank n sabam.
Sociaal Recht Deel 5.
Winst- & verliesrekening (of resultatenrekening of baten- & lastenrekening) Het Eigen Vermogen verandert als gevolg van de bedrijfsactiviteiten gedurende.
Outsourcing 21 augustus 2008 Download op:
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Point of Sales Materiaal
6.1 Wat wordt de prijs? Winkeliers mogen zelf weten voor welke prijs ze hun producten verkopen. Hoe berekenen ze die prijs? Wat hebben vraag en aanbod.
Het prijs- of marktmechanisme I
Roerende zekerheden en bescherming van de consument Reinhard Steennot Hoofddocent UGent Instituut Financieel Recht.
Herhaling Examenstof M&O
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen augustus 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
Vrij verkeer van goederen: non-tarifaire belemmeringen
Van Valckenborgh Dirk Februari Definitie “optie op aandelen” : Recht / Verplichting om een standaardhoeveelheid aandelen te kopen (call-optie –
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Nieuwe opzeggingstermijnen.
Overeenkomst.
Wet op de handelspraktijken
Vergroot-je-budget quiz. Energie “Afsluiting van gas en elektriciteit gebeurt:” A Niet B Enkel in de zomer C Na het niet betalen van je leverancier, sociale.
Les decanaat over: Aanvraag digidcode Inschrijven studielink
Algemene Ondernemersvaardigheden
De wet op de marktpraktijken en bescherming van de consument
27/11/2014 Algemene Statutaire vergadering. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van
Voorraadbeheer en bestellen
§ 1.2 Sta je samen sterker? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan.
Recht H3 Kopen en verkopen Filiaalmanager.
3.3 Sta jij in je recht? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan moet.
MARKETINGMIX.
Wet Werk en Zekerheid  Door klikken a.u.b.
Intverantwoordelijke 28 April 2015 INFOSESSIE. BEDANKT Voor de verdeling van geschenken en waardebonnen WELKOM Aan de Sintverantwoordelijken van.
Het nieuwe arbeidsrecht 2015
de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus:
Toepassingen 5L week 10: ‘Koopjes’ KORTING 100,00 euro afslag een vermindering van 10 % 1/10 korting Betaal 15,00 euro minder! het tweede artikel aan de.
Informatiebijeenkomst project Grondgebruik
Assortiment dat wat er te koop is.
Afschrijving Bij het bepalen van de winst houdt u rekening met de aanschafkosten van de bedrijfsmiddelen: u trekt die kosten af van de opbrengsten. Omdat.
Ip4inno 1 A.Auteursrecht B. ‘Reputatie’ en merken in het Angelsaksisch recht C. Niet-geregistreerde modellen D. Halfgeleidertopografierecht.
Ron Weijens.  Lijst Lijst  20 minuten voor doornemen te leren stof  Daarna SO.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
Verkoop Hoofdstuk 6 Service en klachten. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling 5.
Programma Informatiebijeenkomst
de markt voor 2e hands auto’s “Een Experiment”
Welkom VWO 5..
Welkom VWO 5..
Maarten Peeters 6Handel
Juridische aspecten van een webshop
Oefenopdrachten met uitleg
Mens & Maatschappij Leerjaar 2
Algemene Statutaire vergadering
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Verkoopt en handelt verkoop af
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
NOORD ANTWERPS VERBOND
‘Summerpromo’ Cashback Canon
Transcript van de presentatie:

Toegestane uitzonderingen voor de verkoop met verlies. Producten die uitverkocht worden Producten die tijdens een opruiming verkocht worden Producten waarvan de waarde snel kan verminderen en die niet langer bewaard kunnen worden. (verse producten) Producten die voor een tijdelijke, voorbijgaande gelegenheid worden verkocht: na deze gelegenheid bv. gadgets ivm WK voetbal; millenium 2000 Verouderde gebrekkige of beschadigde producten bv. kledij met een losse naad

6. Aankondiging van prijsverminderingen en - vergelijkingen Bij aangekondigde prijsverminderingen moet steeds verwezen worden naar de oude prijs De aangekodigde prijsvermindering moet echt zijn. De “oude prijs” moet gedurende ten minste één maand doorlopend toegepast zijn.

De datum vanaf welke de verminderde prijs wordt toegepast, moet vermeld worden gedurende de ganse periode

De periode waarin de prijsvermindering geldt, mag normaal niet korter zijn dan één volle dag en niet langer dan één maand

7. Uitverkopen Wat? Elke verkoop georganiseerd met de bedoeling om een voorraad of een assortiment van producten versneld af te zetten.

8. Opruimingen of solden Wat? versnelde verkopen van producten tegen verminderde prijs wegens seizoensopriuming van het assortiment. Opmerking! De opruiming gaat door in de verkoopruimte waar de producten gewoonlijk worden aangeboden alleen de producten die in voorraad waren bij het begin van de opruiming en die vóór deze datum normaal te koop werden aangeboden komen in aanmerking.

periode waarin geen prijsverminderingen mogen aangekondigd worden. Wanneer? 3 januari tem 31 januari = wintersolden 1 juli tem 31 juli = zomersolden Sperperiode periode waarin geen prijsverminderingen mogen aangekondigd worden. 15 november tem 2 januari 15 mei tem 30 juni uitzondering: occasionele handelsmanifestaties (max. 4 dagen) bv. braderie

9. Gezamenlijk aanbod van producten en diensten Wat? Een product of een dienst die samen met een ander product of dienst wordt aangeboden tegen één totale prijs. Toegestaan? Neen

Uitzonderingen op het verbod producten of diensten die een geheel vormen Gelijke producten of diensten Gratis aanbieden van een product, bons of wedstrijddeelnames samen met een hoofdproduct

10. Waardebonnen Wat? bonnen die gratis door een handelaar, producent of invoerder worden verspreid, en die recht geven op een korting bij de aankoop van een bepaald product of dienst.

Verplichte vermeldingen op een waardebon Geldwaarde van de korting Volgens welke voorwaarden de korting verkregen wordt Waar de bonnen gebruikt kunnen worden, tenzij ze geldig zijn in alle verkooppunten Tot welke datum ze geldig zijn De identiteit van de uitgever van de bonnen

Verkopen aan de consument buiten de onderneming Onder deze reglementeringen vallen alle verkopen die plaatsvinden: Bij de consument thuis of op zijn werkplaats Tijdens georganiseerde uitstappen Op beurzen, salons en tentoonstellingen

Bij elke verkoop buiten de onderneming heeft de consument een bedenktijd van 7 werkdagen. Binnen deze periode kan de consument de aankoop zonder kosten annuleren door een aangetekende brief te sturen naar de verkoper.