Auteur: Jonas Daragas. Unicef in België Waarom UNICEF? – Kinderen rechten hebben – Kinderen een stem hebben die gehoord moet worden – Kinderen niet zouden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Webquest Webquest. Wat is een webquest? Een queeste (Eng. Quest) is een uitgebreide zoektocht. Je gaat op zoek naar de antwoorden van de vragen die je.
Advertisements

Kinderbijslag BRC Van zelfsprekendheid naar nieuwe inzichten
Pledge schoonmaak Ik beloof mij in te zetten voor: • gewoon goed werk en leefbaar loon voor alle Europese werknemers, zeker aan de onderkant van de arbeidsmarkt,
Presentatie UNICEF.
© prof. dr. Lucas C.P.M. Meijs, prof.dr. Lucas C.P.M. Meijs Lonneke Roza MscBA Strategische filantropie.
ONTMOETING ZET JE OP WEG OKTOBERCAMPAGNE 2012 ontmoeting  dialoog  solidariteit.
Wat is/Wat doet het Sterrenfonds? • Voor kinderen < 16 die een steuntje in de rug nodig hebben • In Nederland • Laat kinderen stralen door materiële.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
De kracht van het kleine
Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.
Laat Nederland van zijn beste kant zien! Workshop Fondsenwerving 21 oktober 2008 Freek Mekking & Eylem Tanir Projectadviseurs Diversiteit Oranje Fonds.
Net4kids Aid Foundation 100% FOR CHILDREN Februari 2005.
Middelen voor je buurt, je dorp je streek? Over oproepen, fondsen en projectrekeningen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting Ludwig Forrest 23/03/10.
HOOFDSTUK 15: DE ACTIVITEITEN VAN DE VIERDE PIJLER DE VIERDE PIJLER VAN DE VLAAMSE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING:
Edukans 4 april 2017.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Gewoon opvoeden? Verbeter de wereld! en begin bij de opvoeding.... De Vreedzame Wijk.
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Goed advies kost geld Financiële ondersteuning Wmo-adviesraden Monster 27 januari 2009.
Unicef en kinderrechten
Actief Burgerschap Plan Nederland.
ONTWIKKELINGSSAMENWERKING LES 3 (13.5). VN Bron
 Verkopen oxfam producten  Verkopen sieraden voor Bali (Carry For kids)
Onderwijs en kinderrechten.
LOT OP REIS.
LOT OP REIS LISANNE, PETER, MONICA, EVE EN DYLAN..
Doelstelling Doe Een Wens Stichting: Het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
NGO’s in het OOG van de STORM. “Hoe goed is het goede doel?” “Van elke € 100 gaat er slechts één naar het Zuiden” “Geen financiële transparantie in de.
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Centrum voor Levensvragen / Motto Rotterdam.. Centrum voor Levensvragen Rotterdam  Motto projecten (inzet van vrijwilligers) In 3 Rotterdamse deelgemeenten.
EAPN De EU Strategie Sociale Inclusie
Title Sub-title Beleidsnota Oxfam Novib 1 februari 2008.
Presentatie voor PDOO januari ‘08 Jan 08Maayke Nabuurs ICS.
Sociale innovatie Theo Vervoort, Coöperatie Cehave Landbouwbelang Arnhem, 28 augustus 2008.
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
In de strijd tegen armoede en sociaal isolement onder kinderen.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Klimaatfinanciering in het Zuiden De Belgische bijdrage voor de fast start en de lange termijn JP De Leener
Wegwijs in Passend Onderwijs. Waarom Passend onderwijs Elk kind recht op goed onderwijs Regulier onderwijs in principe de beste plek tenzij… Meedoen in.
Stichting Alodo Lokale inkomsten gezondheidszorg 25 maart 2010.
99%RIDE Amsterdam 15 maart Inhoudsopgave 99%RIDE Amsterdam Stichting 99%RIDE 3 projecten waarvoor geld ingezameld wordt Inschrijven Fondsenwerving.
Projectgroep: Gender en onderwijs. Actieplan 2014 Organisatie van de jaarlijkse conferentie rond “Gender mainstreaming in education”  concrete en praktische.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
Presentatie UNICEF.
Welkom bij. UNICEF: wie zijn wij? VN-kinderrechtenorganisatie Altijd en overal voor kinderen Sinds de Tweede Wereldoorlog Kinderrechtenverdrag Zoveel.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Gemeenschappelijke Regeling GGD Zeeland. Opzet presentatie 1.Reden bestaan GR GGD Zeeland 2.Visie op Publieke Gezondheid in Zeeland 3.Bestuurlijke verantwoordelijkheid.
Eduquer pour développer1 Onderwijs voor Ontwikkeling De visie van DSF op het onderwijs en de bestrijding van de armoede in Burkina Faso.
Anna Fonds/ NOREF sessie nr. 4 bij NOV-najaarsvergadering 2014 JWW Coebergh Voorzitter Anna Fonds tevens Coördinator Wetenschappelijke Raad Veldhoven 3.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Het vergeten van kinderen is verboden. Wat zijn mensenrechten? Mensenrechten zijn rechten die universeel gelden voor alle mensen Mensenrechten zijn onmisbaar.
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Vuelta Westerbork februari 2010 Spaanse week Westerbork 2009.
Date of Presentation Welkom © UNICEF/NYHQ /OLIVIER ASSELIN © UNICEF/UNI139887/Singh.
Kinderen kunnen veilig leren en spelen in de kindercentra in vluchtelingenkampen.
Noord-Zuid 3-5 juni 2017.
De Rechtspersoon voor Doordecentralisatie
Van Maxim,Walia en Jef.
Doelstellingen 2017 Per jaar 45 kinderen in de nachtopvang, die gemiddeld 50 nachten blijven  in 2017: 71 kinderen (32 meisjes en 37 jongens). Ze bleven.
1.
Team Maasdriel Opgeven is geen optie
Team Maasdriel Opgeven is geen optie
KWF Kankerbestrijding is nodig
WAT MOET JE WETEN OVER AANVRAGEN BIJ DE GOEDE DOELEN LOTERIJEN?
Transcript van de presentatie:

Auteur: Jonas Daragas

Unicef in België Waarom UNICEF? – Kinderen rechten hebben – Kinderen een stem hebben die gehoord moet worden – Kinderen niet zouden mogen sterven aan ziektes die gemakkelijk te vermijden zijn – Het terugdringen van armoede bij de kinderen

Unicef in België Een stichting van openbaar nut Actief in de drie gemeenschappen Organisatie – Een Raad van Bestuur – De voorzitter van de Raad van Bestuur: Christian Wiener – Beschikt over een eigen budget – Op een autonome wijze functioneren binnen de grenzen van het erkenningakkoord

Unicef in België Hun missie: – “De bevolking, ondernemingen en overheden in België aansporen om met hun financiële steun en hun stem UNICEF te helpen de levensomstandigheden van kinderen te verbeteren en het respect voor hun rechten te bevorderen.”

Unicef in België Om de missie te vervullen: – UNICEF België werft fondsen – UNICEF België doet aan pleidooiwerk voor de kinderrechten – UNICEF België informeert het brede publiek over de situatie van vrouwen en kinderen die in ontwikkelingslanden leven

Unicef in België Inkomsten van UNICEF België in 2008: Financiering door de overheden vergeleken met de inkomsten van de particulieren en bedrijven in België

Unicef in België Evolutie van de bijdragen van UNICEF België aan de programma’s in het zuiden (euro) De bijdragen waren uitzonderlijk in 2005 en 2006 dankzij de gulheid van de donateurs na de Tsunami

Unicef in België Job aanbieding? Wilt u voor UNICEF werken en het lot van de kinderen verdedigen, dan heeft u meerdere keuzes : -In het buitenland -In België -Vacatures: -Stages -Vrijwilligers -Wervers

Unicef in België Besluit:UNICEF is actief rond 6 prioriteiten: - De overleving en ontwikkeling van het jonge kind - Basisonderwijs en gendergelijkheid - De bescherming van het kind - HIV/AIDS en kinderen - Pleidooiwerk en partnerships voor kinderrechten - Noodsituaties