Kwaliteitsgerichte Tracking and Tracing Case: Aardbeien.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Workshop 3 deel 1: Marketing
Advertisements

Rijk Zwaan Zelfstandig familie-bedrijf Groente zaad veredeling
Cargoshell Futureproof Containerization. Cargoshell, de container voor de komende generaties •Succesvolle periode stalen container sinds 1957 •Nieuw containerconcept.
MEXX Presentatie MIX Nationale DHZ Sessie NOOS
Bedrijfskolom Handboek
Trafiek platen. 2 Herman Waterschoot Historiek Agfa Wiesbaden (D) koopt Alu Coils Hoofdstuk 76 60% T2 - 40% T1 Aktief veredelingssysteem.
K3 Business Solutions B.V. De K3 experience: Wij verzorgen op Microsoft Dynamics gebaseerde ERP oplossingen voor retailers en wholesalers in Living, Fashion,
Nieuw profiel Groen Wat betekent dat voor onze schoolexamens?
Bedrijfskolom Handboek Bedrijfskolom Handboek
Zomerconferentie Greenport(s) Nederland Klaas Slim operationeel manager ZON fruit & vegetables 18 juni 2009.
Hoofdstuk 5: Rekeningrijden
Florecom en Internet bestel systeem
Keukenhygiëne.
GIS – Scada Integratie Kees Kremer GEO Event 18 maart 2014
Materialen en middelen Water en detergens.
Ketencommunicatie en e-SDS
Ontvangst, opslag en distributie SMH
Voorraadbeheersing en voorspellen
K3 Business Solutions B.V. De K3 experience: Wij verzorgen op Microsoft Dynamics gebaseerde ERP oplossingen voor retailers en wholesalers in Living, Fashion,
Management en logistiek
Drie strategische hoofdgebieden ('werelden')
Elasticiteiten Prijselasticiteit van de vraag Kruislingse elasticiteit
Functioneel Ontwerp.
Dag van de Beroepskolom 2012 Aanpak. Ochtend (1) Algemene inleiding HU en MBO College Hilversum – zetten van een toon… Algemene inleiding HU en MBO College.
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
European Fruit Co-operation
Code Groen voor het HACCP certificaat
Adviesrapport Restaurant keuken.
Plantenveredeling: wat is dat?
De consument en Tracking & Tracing. Inleiding T&T nu hoofdzakelijk gericht op bedrijven in de keten (recalls, voedselveiligheid, logistieke optimalisatie)
Leveranciersbeoordeling Overeenstemming tussen bestelling en levering Nakomen levertermijnen Flexibiliteit, prijs, service Vestiging in de buurt Commerciële.
2. FoodPrint Module Doelstellingen analyse
Inleiding.
Door Wouter-Jan Schouten WORKSHOP CIRCLE SCAN. Slide no. 2 WOUTER-JAN SCHOUTEN Doctoraal Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit 21 jaar bij the Boston Consulting.
Verwerken goederenstroom 1
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Structureren project Projectactiviteiten & producten gestructureerd en expliciet in beeld September 2015 Blok 1 - Project structureren.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Keuzemodule Groen Ondernemen Coen van Wetering
Hoofdstuk 4 Distributie (plaats)
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Tomaten verpakken in tomatenblad 31 januari 2013.
Plaats- en Promotiemix Alleen zitten op neergeklapte stoelen Ron Weijens.
Workshop verkiezing student-ondernemer 2014 maart/april 2014 Albert Kraaij Kamer ST 3.77 Tel
1 RFID en Veiligheid Platform voor Informatiebeveiliging 18 maart 2008 mr. dr. Bart W. Schermer.
Water besparen in kleinschalige tuinbouw met de AquaTag contactloze bodemvocht sensor Jos Balendonck, Wim Stenfert Kroese (STS), Max Hilhorst (STS) Achtergrond.
Brainstorming Rogier van der Linde, WAT & WAAROM BRAINSTORMEN 2 Genereren van ideeën of oplossingen voor één of meerdere problemen waar je normaal.
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
HACCP.
2 Het geheim van uw diervoeder
Distributiebeleid.
Schaarste en voedselverspilling
Goederenstroombeheersing
Waarom wordt er eten verspild?
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Duurzaamheid voedselketen.
HACCP.
Coördineren logistiek proces
N. Keersebilck, Directeur
Goederenstroom en voorraadbeheer
Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Workshop pitch BloemistExclusief
Verzamelen verpakken en verzenden
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Transcript van de presentatie:

Kwaliteitsgerichte Tracking and Tracing Case: Aardbeien

Wat is Kwaliteitsgerichte Tracking &Tracing Aanvullend op T&T op basis identificatie Bederfelijke producten die snel kwaliteit verliezen Factoren die van invloed zijn op kwaliteitsverloop worden gekoppeld aan batch/partij (ID) met als doel meer inzicht in kwaliteitsverloop Keten kan worden gestuurd/verbeterd op kwaliteit Voorbeeld: temperatuurmetingen in keten en vervolgens partijen op basis verwachte houdbaarheid bewaren of snel verkopen.

Motieven Aansprakelijkheid; kunnen aantonen wie aansprakelijk is voor slechte kwaliteit (bijvoorbeeld temperatuurmetingen in keten geven aan dat de transporttemperatuur te hoog was) Kwaliteitsborging Beter voorraadbeheer (in plaats van first in first out letten op verwachte houdbaarheid) Inzicht verkrijgen in de keten met als doel optimalisatie

Initiële kwaliteitResterende THT Condities Locatie en identificatieTrack & Trace Onderdelen van een KwaliTenT - systeem + = Doelstelling ! ? Teler Handelaar Verpakker Transporteur DC retailer Retailer + Consument

Technologie: identificatie

Technologie: conditiemeting - TTI’s

Technologie: ID + conditiemeting - RFID+Temp

Data: Temperatuur verloop door de keten

Informatie verwerking: Kwaliteitsverloop Houdbaarheid tijd T1 T2 Acceptatiegrens t1t2t3 T1 > T2 > T3 T3

Opdracht exportketen aardbei van Spanje naar NL Aardbei is een bederfelijk product Buiten NL seizoen import vanuit o.a. Spanje

Bederf van aardbeien

Aardbeien keten NL supermarkt teelt Spanje Veredeling Teelt plantmateriaa l Bewaring/beha ndeling plantmateriaal Spanje teelt aardbeien Oogst verpakken/ voorkoelen Gekoeld transport naar NL Bewaring distributie centrale Uitstalling supermarkt Bewaring koelkast/keuke nconsument Transport

Vragen MBO Teken stroomschema keten Bereken minimale en maximale tijdsduur traject teler- supermarktschap Wat is rest houdbaarheid (dagen) na aankomst in de supermarkt voor een ‘korte’ en een ‘lange’ keten. Leg uit waarom. Hoe zou je transporttemperatuur controleren en hoe geef je de informatie door.

Vragen HBO Teken stroomschema keten Bereken minimale en maximale tijdsduur traject teler- supermarktschap Wat is rest houdbaarheid (dagen) na aankomst in de supermarkt voor een ‘korte’ en een ‘lange’ keten. Leg uit waarom. Maak KTT systeem waarbij allerlei partijen inzicht kunnen krijgen in historie partijen (incl. Tijd-Temperatuur) Zet systeem op voor meer inzicht tussen telers wat betreft kwaliteit