Hoe ver kijk jij echt vooruit?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

Als vreemdeling op weg naar Huis
Waarom ben ik hier op aarde?
1. Jezus laat zijn wonden zien
De gevolgen van de zonde
Gods verborgen glans.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Jezus onze Hogepriester
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Hoe kun je Geloven? 1.
Welkom.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Zegen & vloek deel II.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom.
‘voor de kinderen’.
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Wat doet de Heilige Geest?
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
onze roeping als gemeente
Welkom op TOV!.
Genade schenken 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Jij, God en je kind.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Transcript van de presentatie:

Hoe ver kijk jij echt vooruit?

Thema: Blijvende rust 1) Wat houdt die rust in? 2) Voor wie is die rust? 3) Hoe bereik je die rust?

“Zo waar Ik leef en de hele aarde vervuld is van de majesteit van de HEER, niemand van degenen die mijn majesteit gezien hebben en de wonderen die Ik in Egypte en in de woestijn heb verricht, en die Mij nu al tien keer op de proef gesteld hebben door Mij niet te gehoorzamen, zal het land zien dat ik hun voorouders onder ede heb beloofd. Niemand van hen die mij hebben afgewezen krijgt het te zien.” Numeri 14 vers 21 - 23

God zet een stip op de horizon en geeft drie voorproefjes Het beloofde land David & Salomo Zondag als rustdag

Hebreeën 4 1a De belofte om binnen te gaan in Gods rust is nog steeds van kracht. 3a Omdat wij geloven, gaan we binnen in die rust. 10 En wie is binnengegaan in zijn rust, vindt rust na zijn werk, zoals God na het zijne.

Ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf op: “Gelukkig zijn zij die vanaf in verbondenheid met de Heer sterven.” En de Geest beaamt: “Zij mogen uit rusten van inspanningen, want hun daden vergezellen hen / hun werken volgen hen na.” Openbaring 14 vers 13

Thema: Blijvende rust 1) Wat houdt die rust in? 2) Voor wie is die rust? 3) Hoe bereik je die rust?

Hebreeën 3 12 Vrienden, niemand van jullie mag ongelovig worden Hebreeën 3 12 Vrienden, niemand van jullie mag ongelovig worden. Blijf vertrouwen op de levende God. 13 Steun elkaar elke dag, zolang het nog kan. Zorg ervoor dat niemand van jullie verkeerde keuzes maakt en zich verzet tegen God. 14 Toen we gingen geloven, vertrouwden we op Christus, zonder te twijfelen. Dat geloof moeten we vasthouden, want alleen dan blijven we bij Christus horen.

Hebreeën 4 1 Gods belofte over het land van rust geldt nog steeds Hebreeën 4 1 Gods belofte over het land van rust geldt nog steeds. Dat land is Gods nieuwe wereld. Wij mogen daarin binnengaan, want wij geloven het goede nieuws wel. Maar let op: laat niemand van jullie ook maar de schijn wekken deze gelegenheid aan zich voorbij te laten gaan!

Hebreeën 4 11 Laten wij ons uiterste best doen en alles op alles zetten om dat land van rust binnen te gaan! Laten we vasthouden aan ons geloof en zo voorkomen dat ook maar iemand ongehoorzaam is, zoals het volk in de woestijn.

HOU ELKAAR ERBIJ! HOU ELKAAR VAST! NEEM ELAAR MEE!

Hebreeën 4 14 Wij horen bij Jezus, de Zoon van God Hebreeën 4 14 Wij horen bij Jezus, de Zoon van God. Dat geloven we, en daar moeten we aan vasthouden. Jezus is naar de hemel gegaan. En daar, bij God zelf, is hij onze hogepriester geworden. 15 Jezus, onze hogepriester in de hemel, heeft veel moeten lijden, net als wij. Zelf heeft hij nooit iets verkeerds gedaan. Maar hij weet wel hoe moeilijk het is om geen verkeerde keuzes te maken.

Hebreeën 4 16 Laten we daarom vol vertrouwen leven als volk van God Hebreeën 4 16 Laten we daarom vol vertrouwen leven als volk van God. En als het nodig is, helpt Jezus ons. Want hij is onze hogepriester. Hij heeft medelijden met ons, en hij is goed voor ons.