Get Into Rugby Doel: het aantal rugbyspelers in Vlaanderen verhogen via de scholen door de leerlingen en leerkrachten de waarden en principes.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Advertisements

Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
Preminiemen in competitie Kristof De Loose 26 november 2012.
Scholenproject ISM.
Oranje Nassau Welkom.
DIOS Van E naar…. D Jeugdcoördinatie C en D Taat van Ewijk
Een duurzaam rugbybos is divers en gemengd. Het verzorgen van de nieuwe aanplantingen en de jonge scheuten is een absolute topprioriteit. Tegen 2012 willen.
Creatieve start (opwarming)
Ook buiten de klas kennismaken met de taal van je ‘buren’!
De overstap naar het voorgezet onderwijs!
Creatieve opwarmingen Niveau 1
Schoolkorfbal Iedereen doet mee!.
Scholenproject ISM. Doel is: om het aantal rugbyspelers in Vlaanderen te verhogen via de lagere scholen om zo de leerlingen + leerkrachten de.
Welkom Luk Van Gompel Jeugdsportcoördinator K.K.Turnkring “Moed en Volharding” Berkenbos vzw Regiocoördinator – Limburg – GymnastiekFederatie.
prestaties, plezier en passie.
Convenant Fair Play Arnhem, Nijmegen, Maas en Waal
Deel C: Participatie (p ) Participatie = inspraak = luistert men naar mijn mening?  in het gezin?  op school?  in België?
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
Een initiatief van.
Handleiding Interactieve versie mbv DSB Onderwerp 7 – Gilden.
Informatie presentatie Jeugd
NATUUROUDERS Provincie West-Vlaanderen Dienst NME
Uitwisseling Ieper - Gliwice. Index Hoe het begon Bilateraal? Multilateraal? Ons project Help!
WELP, wat hebben we geleerd? Implementatie en ontwikkeling afsluiting studie(mid)dag.
Groep 10 Gedrags- en maatschappij wetenschappen (Isabelle Rots) 2012 – 2013 Seksuele & relationele ontwikkeling.
First ID project Huygens College
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.
lees- en schrijfvaardigheid oefenen in de dagelijkse praktijk
(De rest van de tijd besteden we aan het KiVa-spel)
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Kennismaken met schermen
Vlaamse Squashfederatie Herentals.  Bestaat al sinds ontstaan van de federatie (1995)  Overgekomen van Engeland  Ongestructureerd: sommige clubs boden.
De technische commissie: contextuele schets Technische Commissie 2014 De TC is werkzaam op heel wat domeinen die elkaar overlappen en in drie pijlers kunnen.
VC DE HAAN. * Kwalitatieve jeugdopleiding -Middelen *De club vervuld - pedagogische functie gediciplineerde houding - sociale functie geen “fabriek” of.
Groep 10 Gedrags- en maatschappij wetenschappen (Isabelle Rots) 2012 – 2013 Seksuele & relationele ontwikkeling.
Groep 10 Gedrags- en maatschappij wetenschappen (Isabelle Rots) 2012 – 2013 Seksuele & relationele ontwikkeling.
Kinderen en...hun sociale talenten
PULSE – POWER - PLAY ISM. SITUATIE VLAAMSE HANDBALVERENIGING Strengths Nog geen “concurrentie” van Multi-Sportfederaties (ook weakness) Goed contact met.
FC de Rakt 2.0 Het vrijwilligersplatform Anke Kuijpers Ankie van der Wijst Edwin Verwaaijen Erik Sanders Ingrid Verkuijlen.
Startavond coaches/trainers HCC. Leerlijnen en lijncoördinatoren Doel en taken lijncoördinator Wat verwacht de lijncoördinator van jullie Wat verwachten.
Methodiek: Plancyclus
Ouderraad 7 december.
Toets over rugby Gemaakt door: Kevin van de Ketterij.
Open Huis 19 januari Hartelijk welkom! Avila College Even voorstellen: Gerco van ‘t Spijker Teamleider klas 1 en 2.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Workshop Girls’ Talk+ Annelies Kuyper. Girls’ Talk+: een groepsprogramma voor meiden met een licht verstandelijke beperking (LVB) ter voorkoming van onbedoelde.
Kick off jongste jeugd MHC Ede
KTC BERINGEN KIDSTENNIS
TOELICHTING KDG HOGESCHOOL
JEUGDACADEMIE ‘OLTEGOARE’
Mascotte ‘Kastaar’.
Kick off jongste jeugd MHC Ede
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
Lezen in groep 3 Okt 2017.
Bijscholing: 3 september
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
JUIST GYM.
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Cursus tafelofficial Basketbal Club High Five | Tilburg
Cursus assistent-scheidsrechter
brengt school en ouders dicht bij elkaar
JUIST GYM.
Regel 16 – Doelschop.
waar / niet waar EEN GOED VERKOOPPRAATJE IS HET HALVE WERK
Time-out protocol Presentatie 7 maart 2019.
Transcript van de presentatie:

Get Into Rugby 2013-2016 Doel: het aantal rugbyspelers in Vlaanderen verhogen via de scholen door de leerlingen en leerkrachten de waarden en principes van het rugbyspel op een leuke en speelse manier te laten kennismaken.

De verschillenden fasen TRY De eerste fase bestaat erin om nieuwe spelers te laten kennismaken met de waarden & principes van het rugbyspel. Dit gebeurt in de scholen waar ook de leerkachten LO overtuigd worden van het rugbyspel. We werken met TAG-rugby PLAY In de 2de fase zullen de spelers het spel spelen in een veilige omgeving op de club. Van TAG-rugby gaan we hier naar contact-rugby. STAY De focus in de laatste fase ligt op de verdere ontwikkeling van de spelers + op retentie als speler, trainer, scheidsrechter, bestuurder of vrijwilliger van een schoolteam of in een club

Leerkracht LO en directie Wie zijn de actoren? Rugby Club Schoolcoördinator Medewerker federatie Leerkracht LO en directie

Wat is TAG rugby? Rugby zonder contact dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden Naast samenspelen staan bal- en loopvaardigheden centraal Veel succesbeleving bij de leerlingen door het scoren van een try! Eenvoudige regels om het als leerkracht zelf te kunnen aanleren

Hoe kunnen jullie instappen? Een gediplomeerde initiator van de naburige club of van de federatie uit te nodigen op school Als leerkracht LO mee in de sessie participeren om de voordelen van TAG rugby te leren kennen en nieuwe ideeën op te doen Uiteindelijk kan je met je klas ook terecht bij je club in de buurt om deel te nemen aan een scholentornooi

Ondersteuning voor de school TAG rugby sessies op school: Medewerker van de federatie of club die komt helpen Federatie of club zorgt voor het materiaal Didactisch materiaal (lessenreeks van 6 lessen, website met extra lessen/oefeningen, TAG rugby reglementen) TAG-rugby toolkit aan voordelig tarief of je kan het lenen van je club in de buurt.

De website van Get Into Rugby De website Get Into Rugby bevat uitgewerkte lessen per Try-Play fase http://irbgetintorugby.com

GIR – Bijscholing Voor leerkrachten LO Op de club of op school Duurt 2 à 3 uur Inhoud Toelichting GIR Bundel van les 6 TAG rugby lessen Actieve kennismaking met oefen-, spelvormen en wedstrijd