De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Regel 16 – Doelschop.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Regel 16 – Doelschop."— Transcript van de presentatie:

1 Regel 16 – Doelschop

2 De doelschop Wanneer de bal volledig de doellijn overschreden heeft en het laatst door een aanvaller werd aangeraakt (behalve bij doelpunt) zal er een doelschop aan de tegenpartij toegekend worden.

3 De doelschop De bal wordt van op een willekeurige plaats in het doelgebied in het spel gebracht. De bal is in het spel van zodra hij met de voet getrapt werd en rechtstreeks het strafschopgebied verlaten heeft.

4 Onderrichtingen/richtlijnen
Bij doelschop moeten de tegenstrevers zich buiten het strafschopgebied bevinden en dit tot wanneer de bal het strafschopgebied verlaten heeft. Uit doelschop kan men rechtstreeks scoren. Bij doelschop kan men niet buitenspel staan.

5 Onderrichtingen/richtlijnen
De doelschop zal hernomen worden: - als de bal niet rechtstreeks buiten het strafschopgebied wordt getrapt. - als de bal door de trap onregelmatig werd in het strafschopgebied.

6 Onderrichtingen/richtlijnen
Indien de speler die de doelschop trapt de bal binnen het strafschopgebied opnieuw speelt voordat hij door een andere speler gespeeld of aangeraakt werd: zal de scheidsrechter de doelschop laten hernemen Indien de speler die de doelschop trapt de bal buiten het strafschopgebied opnieuw speelt voordat hij door een andere speler gespeeld of aangeraakt werd: - zal de scheidsrechter een IVS aan de tegenstrever toekennen op de plaats waar de speler de bal raakte; tenzij hij de bal met de hand raakte waarna een DVS zal toegekend worden


Download ppt "Regel 16 – Doelschop."

Verwante presentaties


Ads door Google